Kullanamaz..
Kullanamaz..
buradaki engelli arkadaşlar yeni kanun çıktı artık kulanıyor diyor.
%90 üzeri engelliler adına alınan arabayı herkes kullanabiliyor.
Onu biliyoruz zaten ama benimle iddia ediyorlar yeni çıkmış kanun güya.ben araç bağlanın araç sahibine ve kullanana ceza yazarlar diyorum ama iddiaları yeni kanun çıktı kullanır.
vallahi bnm arkadaşlar kullanıyo dedi kafam karışık
kul-la-na-maz. be tertibatlı araç kullanıyorum ve bu durumdayken bile eşimin tertibatlı aracını kullanırken tedirgin oluyorum. tertibatlı araçlar kişiye özel tertibatlıdır kavramıyla düşünülmeli, kaza falan yaparsanız bütün suç sizin olur..
Oradaki arkadaşlar kimler onu merak ettim ben![]()
bayağı var kardeş 1. derece yakını kullanıyomuş
tanıdık emniyet müdürüne yazdım bu konuyu trafik ten net bilgiyi alır dönerim dedi döndüğünde paylaşacağım.
özelden mesaj atarsan sevinirim abi
Tertibatlı araçları ruhsat sahibinden başkası yani araç sahibinden başkası kullanamaz, ancak %90 üzeri raporu olupta ÖTV' muafiyeti ile alınan araçları 1.derece yakınları kullanabilir.
Özel tertibatlı araç arkadaşlar özel yani kişiye özel.. Arkadaşlar kullanıyor diyorsunuz ya Kullanan arkadaşlarınız acaba hiç çevirmeye denk geldilermi ? Geldilerse trafik polisi duruma ne dedi? Kaza yaparsa kullanan kişi sizce kasko hasarınızı karşılar mı?
Malesef kullanamiyor. Bu tamamen ayrimcilik ve dislama unsuru ben surekli otomotik vitesli araclari bana ozel olmadigi halde kullaniyorum ve suc isliyorum hep tedirginim iki uc kez arac aldim sattim hep otomotik vites zaten sag dizustu protez oldugum icin manuel suremiyorum. Hic indirimden almadim tertibat ve ustume yapmadim. Ne kdr sacma sozde ayricalik hayir bence ayrimcilik. Bence duzenlenmesi gereken bir kanun. Bize o hak verilmeli en az 3 kisiyi belirlemeliyiz 1.dereceden akraba. Esin baban kardesin bile suremiyor cok yazik gercekten. O zaman ben kendime araba esime araba babama araba uc araba koyayim kapiya. Ekmek zor alioz herkese ayri araba..!