TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    forsa Avatarı

Gerçek Adı
    Ercü
    Son Giriş
    23.08-2023
    Saat
    12:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    19

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bu saçmalıgı bizden başka hiçbir millet vekili yaşamadıgı için bilmiyorlar. Bimere yazdım gönderdim kanun böyle miş. süper komedi..

Üye
    kozanteoman Avatarı

Son Giriş
    03.05-2023
    Saat
    09:32
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bimere bende yazdim kac yere yazdim bu konuyla ilgili toplanip gucbirligi yapilmasi lazim turkiye capinda hatta yurtdisi dernekleri bils once bir madde hazirlayip imza toplayip ankaraya gonderirsek bence duzenlemeye gidilir

Cok sacma gercekten cok buyuk haksizlik ve adaletsizlik sesimizi duyurursak bence duzenleyeceklerdir

Üye
    fero Avatarı

Son Giriş
    21.04-2021
    Saat
    14:01
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ozel tertibatlı bir aracı,ayne engel durumuna sahip bir baskası kullanabilir.Ama ozel tertibatlı bir aracı, saglam hicbir kimse kullanamaz!
    Ayrıca %90 ve uzeri alınan aracı ise herkes kullanabilir.Yani akraba olması gerekmiyor,kayıtsız herkes kullanabilir.
    Bunu da bugun gayrettepe em trafigi bizzat aradım ve mevzuatı biliyorum,diyen bir memur soyledi bana.
    Ama telefona ilk cıktıgındaki sozleri beni uzdu ama birsey diyemedim.Cunku bana,konuya hemen gec cunku cok yorgunum vaktim yok,dedi azarlar bir ses tonuyla!
    Bu arada tertibatı aracın ruhsatına neyazılır dedigimde,aracın varmı dedi? yok alıcam dedigimde,olmayan bir seyin neyini konusalım,dedi.Yani boyle bir muhabbetti bugun yasadıgım! Sadece %90 ve uzeri araclar icin verdigi bilgi nettir.tertibatlı arac ile ilgili net bir bilgi vermedi ve korkumdan bir daha sorup uzatmak istemedim. Arac alınca ve ruhsatta bir problem cıkarsa ararsın,simdi olmayan birsey hakkında neyi konusayım,dedi ve sustum! Bazıları haric,engelliyim bir sorum olacak,dedigimde cogu azarlar gibi konusuyor.Z.burnu ilceyı dun aradıgımda,%90 ve uzeri aracları yalnızca 3.derece akrabalar kullanır demisti bir memur.Bende degisti bu yonetmelik dedigimde,gayrettepeyi ara net bilgi alırsan bizede bildir lutfen,dedi.Tamam dedim.Durum boyle

Üye
    aylafin Avatarı

Gerçek Adı
    Ayla
    Son Giriş
    24.02-2020
    Saat
    21:10
    Yaşadığı Yer
    Bodrum/Muğla
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bence çok saçma... 1. dereceden yakını kullanabilmeli. Benim eşim %80 engelli, benim engelim yok. Otomatik bir araçta tertibat olsa da kullanılabiliyor olmalı. Zengin değiliz ki 2 tane araç alalım...

Üye
    Rain_Man Avatarı

Gerçek Adı
    adem
    Son Giriş
    28.12-2018
    Saat
    13:46
    Yaşadığı Yer
    HATAY.
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Arkadaşlar.mantıken düşünenimiz baya az ne diyor özel tertibatlı araç niye heyet raporu alıp aracı tüve sokup ruhsata özel tertibatlı diyoruz hiç düşünmeden konuya cevap yazanımız var aracımız var niye kullanamayalım gibi yorumlar var.tüm araştırmalarım benim mantığımı olumlu çıkarttı (%90 üzeri konu dışıdır)benim aracıma taktırdığım tertibattan bir çok araçta gördüm diteksiyon altı terazi sistemi çoğunda sol tarafa koyulmuş gaz freni idare eden kol ben ise sağ tarafa taktırdım çünki sol kolum daha güçlü ve direksiyon hakimiyeti nedeni ile peki diyorsunuz ki başka engelli kullanmalı sol kola alışkın olan biri yada sağ kolu daha güçlü biri nasıl kullanır.bu kadar basitmi araç kullanmak unutmayalım can ve mal kaybı basite indirgemekten geliyor.

Üye
    fero Avatarı

Son Giriş
    21.04-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ben yanlıs bilgi vermedim Unfeeling!
    Ben,Bulent Beyin bu konuda verdigi bilgiyi verdim ve dikkat edersen,aynı engele sahip,diye yazdım.
    Yani bu bilgi yanlıssa,Bulent Bey yanlıs bilgi verdi,demektir!
    Kaldıki Bulent Bey,bilgi sahibi olmadıgı konularda,bilmiyorum,bilen arkadaslar varsa yazsın der.

Sağ ayak tümüyle kullanılabiliyorsa, yani sol ayak kısıtlıysa, özel donanıma bile gerek yok, otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilirsin.

Gaz pedalını sola alan bir donanım olursa, bu durumda özel donanım ruhsata işlenir ve aracı H sınıfı sürücü belgesi olanların dışında kimse kullanamaz. Ama bu "sahibinden başkası kullanamaz" demek değildir. O ibareyi ruhsata yazamaz.
    Eskiden özel donanımlı aracı sadece araç sahibi kullanabilirdi. Artık yapılan değişiklikle H sınıfı sürücü belgesi olanlar birbirlerinin arabasını kullanabiliyor: Sakatların kullandığı araçlarda bulunması zorunlu DAMGALI PLAKALAR iptal edildi

Yukarıdaki yazı Bulent Beyden alıntıdır

Üye
    forsa Avatarı

Gerçek Adı
    Ercü
    Son Giriş
    23.08-2023
    Saat
    12:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    19

Arkadaşlar aynı engele sahip iki insan raporların dada aynı şekilde aparat yazılmış ise kullanıyorlar.. Kesin ve net bilgidir.
    Aylafin arkadaşında dedigi gibi Zengin degiliz hepimizin aparatı bi şekilde katlanır şekile gelmek tedir soy isimleri tutanlar kullansın en azından. veya Katlanır diye bir ibare ile katlanıp sürücüye uygun halle getirmek şartı olsun..

Üye
    fero Avatarı

Son Giriş
    21.04-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Forsa kesinlikle sana katılıyorum.Benimde solda gaz pedalı aparatım var ve sadece bir hamlayle katlanıp zeminle aynı duruma geliyor ve gerektiginde saglam kardesimde kullanabilmeli aslında! Yani malum bazen insan hastalanıyor yada uzun yola cıkıyorsun.Yani butun yol benmi kullanıcam arabayı? Hani nerde kaldı guvenli bir sekilde arac kullanmak? Aynı engele sahip insanlar kullansın ve ayrıca 1.derece yakınım da kullanabilsin,diye dusunuyorum.Yani oraya kardesi kullanabilir yazsın.Bunun dısında diger akrabalara yasak,desin,yine anlarım.

Üye
    kozanteoman Avatarı

Son Giriş
    03.05-2023
    Saat
    09:32
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Kardesi karisi anasi babasi kullansa yeter... bunu meclise tasimak lazim bu konuyu bence duzenleme getirirler...

Üye
    supervisor03 Avatarı

Son Giriş
    06.05-2014
    Saat
    15:49
    Yaşadığı Yer
    afyon
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Kesinlikle katılıyorum arkadaşlar şuan ben 2. el bi araçla sadece otomotik vites olması şartıyla h sınıfı ehliyetimle kullanabilirken ve tüm aile fertleride kullanabilirken. yeni sıfır bi araç almak istediğimde özel tertibatlı kullanmak zorunda kalıyorum ne kadar saçma ya eğer ki 2. eli kullanıyorsam sıfırı da aynı şartlarda kullanabilmeliyim amaç burda biz engelli insanlara yardım etmek mi kanunlarla ve prosedürlerle yolumuza engel koymak mı. sol ayak engeli olan kardeşim bundan faydalanırken ve aileside buna yardımcı olabiliyorken neden sağ ayak engeli olan kardeşimiz bir takım kısıtlamalarla mücadele etmek zorunda kalsın..

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12