TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    yaren80 Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    12.12-2014
    Saat
    20:03
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Benim iki sorum olacak;
    Babama verilen sağlık raporunda sağ ayağında ortepedik problem olduğu için sola dayalı gaz pedalı, otomatik şanzumanlı araç kullanabilir, H sınıhı ehliyet alabilir, yazıyor. H sınıfı ehliyeti aldık.

1- Otomatik şanzumanlı araç alıp araç üzerinde seyyar olarak bir parça takılarak gaz pedalını sola alıp muayeneden geçtikten sonra seyyar aparatı kaldırarak aracı ben kullanmayı planlıyorum, çünkü babamın yaşı itibariyle direksiyon hakimiyeti çok zayıf, aracı emniyetli bir şekilde kullanamıyor. Yeni yönetmeliğe göre plakada engelli işareti yok, ruhsatta sadece engelli aracıdır yazan kırmızı bir mühür var, aracı ben kullandığımda kanunen bir sorun olur mu?

2- Otomatik şanzumanlı sadece seyyar bir aparat olan gaz pedalı sola dayalı bu aracı benim haricimde H sınıfı harici diğer ehliyetli kişiler (yabancı kişiler) bu aracı kullanmasında kanunen bir sıkıntı var mıdır?

Bilgisi olan arkadaşların bilgi vermesini rica ederim, teşekkürler.

Üye
    gtrcgokhan Avatarı

Gerçek Adı
    Gökhan Öz
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    1

Raporda arac kullanabilir diyorsa ondan başka kimse kullanamaz. Yaşını falan bahane etmeyin. Ne diz ne başkası. Ayni şekilde engeli olan biri kullanabilir ancak.

Üye
    yaren80 Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    12.12-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Güzel kardeşim;
    1 : yaşını bahane etmiyorum, 64 yaşında olması ve araç kullanma kabiliyeti yok, ama ehliyeti var,
    2: Ben işim gereği sürekli il dışındayım, acil durumda ihtiyaç olması durumda aracı başkaları kullanabilir mi bunu merek ettim,

Üye
    Bio Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    122
    Verilen Beğeniler
    298

Yaren80, araç üzerinde engelli bireye göre yaptırılan özel tertibat bulunduğundan dolayı yasal olarak aracı sadece engelli kişinin kendisi kullanabilir.

Üye
    yaren80 Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim
    Son Giriş
    12.12-2014
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bilgi için teşekkürler, raporu kontrol ettiğimde sadece sol ayaktan kontrollü otamatik vitesli arac kullanabilir yazıyor,
    burdan anladığım araçta özel bir tertibata gerek yok, zaten babam da mecbur kaldığımız durumlarda sol ayağı ile otamatik vitesli araç kullanıyor. Araçta özel bir tertibat olmayacağı için ihtiyaç hasıl olduğunda bende kullanabilirim diye anlıyorum.

Bilgi ve görüşleriniz için.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ruhsatta özel donanım ekli ise, o aracı B sınıfı sürücü belgesi olan kişi asla kullanamaz. Babanızın kısıtlılığı sol ayağındaysa, o özel donanımı çıkarttırıp düz otomatik vites çeklinde tescil ettirin. O zaman aracı -istisnasız- herkes kullanabilir

Aynı şekilde babanızın ehliyetinde/raporunda da "öZel donanım" ibaresi varsa, onların da değiştirilmesi, "otomatik vites" şekline dönüştürülmesi lazım. O zaman babanız da tüm otomatik vitesli araçları kullanailbir olur