Hem abiniz hemde siz süremezsiniz, %90 ve üzerinde rahatsızlıgınız varsa abiniz sürer ama altında bir oran varsa siz sürersiniz hem abi hemde siz süremezsiniz.
Hem abiniz hemde siz süremezsiniz, %90 ve üzerinde rahatsızlıgınız varsa abiniz sürer ama altında bir oran varsa siz sürersiniz hem abi hemde siz süremezsiniz.
KDV'den istisna diye bir şey yok. Ama zaten 2. el araçta KDV yok
Hasılı, 2. el araçta bir avantaj söz konusu değil.
Ek olarak engelli aracıysa eğer mtv den muaf oluyorsunuz
engelli aracı ise, engelli maaşı kesilirmi?(engellinin adına ise)
O iş biraz karışık, ama aracın 120/1 i gelire dahil edilir, ayrıca aracın fiyatı çok uçuksa o zaman sıkıntı doğabilir, ama 2022 maaşında önemli olan 255 liralık sınırın geçilmemesi, tabi he ne kadar öylede olsa aracın fiyatı uçuk olursa kurum sıkıntı edebilir, öyle tahmini 10-15 bin liralık araçta bişi olmaz ama dedigim giib 255 geçilmeyecek
hasarlı falan değil normal çalışıyor 2005 model 1600 geçiyor normal yılık vergisi çok yüksek adam da ondan satıyor yani ben h ehliyetimle yılık vergi ödemicekmiyim
Araç alınca engelli aracı olacaksa senelik evet mtv ödemeyeceksiniz.
normal şahıs satıyor nasıl engeli aracı yaparım H eliyetim var 1600 geçiyor bir sorun olurmu o arabaların vergisi çok yüksek adam sıkıntıya girmiş elinden çıkartmak istiyor ben mtv vergisi vermiceğim için alıyım diyorum engeli aracı ıoloması için ne yapmam lazım engeli aracı olunca abım süremezmi
Gaz-fren elle kumanda edilecek özel donanım taktırıp o aracı alarak kullanaiblirsin. Donanım satan bir yer bulun, onlar proje vs. işlerini hallederler zaten
Özel donanımlı aracını B sınıfı ehliyeti olanlar kullanamaz.
Sıfır araç alma olanağın varsa, ÖTV % 45 ÖTV istisnasını düşünürsek, sıfır almak çok çok daha avantajlıdır