TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 21 mesajın 16-21 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    hrnalbyrk Avatarı

Gerçek Adı
    harun albayrak
    Son Giriş
    01.06-2022
    Saat
    10:25
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    AHISKALI;

Hayır arkadaşım gerek yok sadece H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi olacak.ehliyetini aldıktan sonra özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alıp aracını aliyorsun onlar o rapora göre işlemlerini yapıyorlar.

Üye
    cicikıs Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:47
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    83
    Verilen Beğeniler
    100

hrnalbyrk;

Yanlış yönlendirmeler yapmayalım lütfen herkes rapor almanın ne denli meşagatli olduğunu bilir. H sınıfı ehliyet alır/özel tertibatlı araç kullanır/vergi indiriminden faydalanır/...... vs. hepsini tek bir heyet raporu şeklinde alabiliyoruz. Ayrı ayrı uğraşma sakın bir çok devlet hastanesinde basılı matbu şeklinde o sağlık kurulu raporları arkasında kutucuklar oluyor onlara çarpı atıp ayrıca ekletmek istediğin bir madde olabilir mesela "uzun süre ayakta çalışamaz" gibi bunuda ekletebiliyorsun. Son bir kere uğraş ben 5 nüsha aldım mesela uzun süre işimi gördü.

Üye
    toprak 24 Avatarı

Gerçek Adı
    turan
    Son Giriş
    07.01-2016
    Saat
    15:37
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

cicikız o zaman benim ne yapmam lazım..benim raporumun arakasında rapor kutucuklarında ortopedi,sosyal yardım,engelli kimlik kartı,işaretli...ayrıca vergi indiriminden faydalanır yazılı..ben mtv ve ötv den yararlanmak istiyorum.doğru bir yol gösteriniz lütfen.

Üye
    hrnalbyrk Avatarı

Gerçek Adı
    harun albayrak
    Son Giriş
    01.06-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

cicikıs;

Yanlış yönlendirme yok! aynı işlemleri bizzat ben kendim yaptım.ehliyet için raporun aslı isteniyordu sürücü kursu tarafından yoksa emniyet kabul etmiyordu mecburen verdim ve ehliyetimi aldım.daha sonra araç tertibatı için benden tekrar rapor istediler.ve özel tertibatlı araç ibaresi olacak dediler ve kesinlikle aslının olması gerektiğini söylediler yaklaşık 1 ay'lık bir kayıpla o raporu da aldım ve tertibatımı taktırdım.ben ordan burdan değil bizzat yaşadıklarımı aktarıyorum.ve bir kolaylık da söyleyeyim hemen araç alacaklar için,iki rapor içinde aynı anda başvuru yapsınlar tüm doktorlar bittiğinde elinizde iki raporunuzda hazır olmuş olur.Biri ehliyete biri tertibata.
    Vergi indiriminden yararlanmak için ekstra bir rapor alımına gerek yoktur(eğer elinizde sürekli engelli olduğuna dair bir rapor varsa).bu rapor,engelli aracınızın ruhsatı ve ehliyetiniz yeterli.bu vergi indiriminide iki ay önce yaptırdım. (pendik motorlu taşıtlar vergi dairesi).

Nüshalara gelince evet benimde elimde (ÖNCEKİNİ KAYBETTİĞİM İÇİN)son aldığım rapordan 5 nüsha vardı fakat oraya buraya kullanmaktan iki tane kaldı. fakat sadece ehliyet için ve araç tertibatı için mutlaka aslını istiyorlar. her ne kadar tertibat yaptırırken emniyetten aldığın H sınıfı ehliyet olduğu için hala rapora gerek olmadığını düşünüyorum fakat sorduğumuzda. prosedürler bu şekilde bizden istenilen evraklar bunlar deniyor.not:engelinize göre araç aparatı ve istenilen belgeler için tam bir bilgi isterseniz sayaroto.net adresine bir bakın ve irtibata geçin.burası istanbulda olup kendiside engelli olduğundan çok uzun süredir bu işi yapıyorlar.(ben aparatımı orda yaptırdım.

Üye
    isyanimkendime Avatarı

Son Giriş
    20.05-2019
    Saat
    17:29
    Yaşadığı Yer
    İzmit
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

işitme engelliyim her iki kulaktan total 120 db yani en yüksek derece %52 raporum vardı sürücü kursu b sınıfı ehliyet alırsın sen dedi gitti sağlık ocağına doktorra dedim b sınıfı ehliyet alacağım ama işitme cihazı kullanıyorum doktor imzaladı geçti neyse sürücü kursuna evraklar teslim edildi sınava girdik 90 puan aldım direksiyon sınavından 95 puan aldım evraklarımı sürücü kursundan aldım emniyete gittim oradaki polis memuru senin kulakların duymuyor sen nasıl b sınıfı ehliyet aldın dedi olmaz öyle dedi ben bu ehliyeti iptal ederim diye tavır aldı.sonra dedi sana yeniden sevk vereceğiz il sağlık müdürlüğüne gidecek ordan bi hastaneye sevk alacak ve heyete gireceksin dediler.heyete girdim h sınıfı ehliyet alabilir raporu verdiler.sonra emniyete döndüm emniyet b sınıfı iptal oldu sürücü kursuna gidip h sınıfı ehliyet alacaksın dediler.sürücü kursuna gittim ilçede olduğumdan biz ilçede h sınıfı vermiyoruz ilden bir sürücü kursuna yazılıp yeniden sınava gireceksin dediler.gittim il merkezinden bir sürücü kursuna durumu anlattım.sürücü kursu b sınıfı ehliyeti olanların ancak sonradan engelli olanlar sadece direksiyon sınavına girip ehliyetini alıyor ama senin b sınıfı ehliyetini oradaki polis memuru iptal ettiği için h sınıfı ehliyeti sil baştan alacaksın dediler.neyse yazıldım sürücü kursuna 4 hafta her aksam gittim geldim il merkezine 1 saatlik uzaklık git gel 2 saat..sınava girdim en yüksek puanla geçtim hem direksiyon hem yazılı sınavı bu arada motordan girmiyoruz h sınıfı ehliyet alanlar.. sürücü kursundan evraklarımı aldım il merkezinden sürücü belgemi çıkarttım diyeceğim şu ki sağlık kurulu raporunda h sınıfı ehliyet alabilir ''' OTOMATİK ARAÇ KULLANABİLİR''' ibareleri olmalı otomatik araç kullanabilir ibaresine gerek yok ama sıfır araç alırken mtv ve otv indiriminden faydalanmak istiyorsanız ekletin bu ibareyi.zararı yok. selametle..

Üye
    hrnalbyrk Avatarı

Gerçek Adı
    harun albayrak
    Son Giriş
    01.06-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Tüm arkadaşlardan özür diliyorum .Şu rapor konusunu açıklığa kavuşturmak için biraz önce 2010 da aparatımı yaptırdığım ve yukarda internet adresini verdiğim kişiyi aradım.ve bilgi aldım.engelliler tarafından çok şikayet olduğundan dolayı.2012 den itibaren H sınıfı ehliyet için alınan raporun noterden tastiklenmiş olan aslı gibidir'li kopyası geçerliymiş.
    rapor üzerinde
    1)sakatlığın durumu
    2)oranın % durumu
    3)son 6 içinde alınmış olması gerkiyormuş (eğer sürekli engel yoksa)Yani tek raporla hem ehliyet hemde aparat halledilebiliyor.(2010 da o kadar bağırmıştım aynı raporla neden olmuyor diye.2012 de duymuşlar)<br>Bu arada isteyen bu adresini verdiğim aparatçıyı bilgi için arayabilir çok babacan biridir. sayaroto.net halis sayar

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12