aracı istediğiniz yerden alabilirsiniz ruhsata sizin adınızıda ekletirsiniz kullanma konusunda sıkıntı olmaz
Merhabalar..Halamın kızının %94 engelli raporu var ve araç almayı düşünüyorlar..Çoğu zaman ben kullanıcam ancak aklıma takılan sorular var bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim;
-Araç kızın üzerinemi kayıtlı olacak yoksa halamın üzerinemi?
-Kızın üzerine kayıtlı olursa ben 4. derece yakınlar arasına giriyorum ve bildiğim kadarıyla 3. dereceye kadar akrabalar kullanabiliyor..Kızın üzerine kayıtlı olursa ben nasıl kullanabilirim?Vekalet ile yapılabiliyormu?
-Aracı satın alırken sadece ikametgahın bulunduğu ildenmi alabiliyoruz?Halamın ikametgahı bingölde ancak alacakları aracın bayisi en yakın diyarbakırda..
Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
aracı istediğiniz yerden alabilirsiniz ruhsata sizin adınızıda ekletirsiniz kullanma konusunda sıkıntı olmaz
Hala bingöl de, siz bursa da mı ?
yanlış bilgilerle karşı tarafı yanlış yönlendirmeyin..Benzeri soru defalarca soruldu defalarca da yanıtlandı..% 90 ve üzeri aracı herhangi bir kısıtlamada olmadan istediğin yerden alıp,istediğin yerde kullanabilirsin.Ruhsata her hangi bir isim işletmeyede gerek yok..Rapor kime ait ise araç da onun üzerine olur..
Mami Junior;
Orda oturuyor demedim ki ikametgahı yani kaydı orada yanlış anlaşılmasın..
Merhabalar daha öncedende sormuştum engelli indirimi ile ilgili birkaç soru ve sağolsunlar cevap verip aydınlattı birkaç kişi..Şimdi birkaç sorum daha var;
Aracı almak için kullanacağımız rapor 13 yaşındaki kuzenimin ve %94 oranında..Temmuz ayına kadar geçerliliği var raporun ama daha sonrasında rapor yenilenince tekrar raporu bir yere bildirmemiz gerekiyor mu?
Diğer sorum ise şu ki çok önemli, alacağımız yerden ve birkaç kasko firmasından fiyat aldık ancak çok uçuk fiyatlar..Mesela 3500 tl falan fiyat çekiyorlar..Sigorta için 1200 tl fiyat verdiler..Bunun nedeni nedir çocuğun yaşımı? Eğer öyle ise aracı halamın üzerine alma şansımız yokmu veya başka bir yolu? Çünkü araba 40000 tl ama kaskosu arabanın 10da 1 i fiyat nerdeyse..
Merhabalar..%94 rapor ile araç alıcaz..Aracı 1 hafta içinde sipariş edicez herşey tamam test sürüşüne kadar herşeyi yaptık..Ancak bir sorunumuz var..Araç çocuğun üzerine olacağı için 2900 lira kasko çıkardılar..Daha önceden çalıştığımız bir acente ile görüştük annesinin üstüne yaparız kaskoyu dedi 1900 lira çıkardı..İlk seferde 1000 lira tamam belki aşırı bi rakam değil ama her sene yapacağımız için indirim uygulansa bile 4-5 senede en azından 3-4 bin lira fark edecek..
Annesinin üstüne kasko yaptırılınca kaza durumunda ödenmeme gibi bir sorun olurmu?Çünkü aracın satış bayisinde sorun olur kesinlikle ödeme yapılmaz denildi..Ama bayidekiler garip kişilerdi o yüzden aklımız takıldı..Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim..Bunun için memlekete geldim sipariş verip dönücem acil cevap lazım..Şimdiden herkese çok ama çok teşekkür ederim
Aracı herkes kullanabilir
Araç anne-babanın sorumluluğunda çocuğun üzerine kayıtlı olur.
Raporun süreli olması ÖTV açısından soruna yol açmaz (rapor sonunda bir bildirime de gerek yok). Ama MTV açısından raporun süresi bittiğinde, o tarihten sonraki MTV'lerden istisna olmak istiyorsanız, raporu yeniletmeli ve vergi dairesine teslim etmelisiniz.
Kasko anne-babanın üzerine olur. Ödeme açısından bir soruna yol açmaz