araç alımında ötv oranı %40 mı % 45 mi ? muhtelif bilgiler var hangisi doğru? bilgisi olan va mı
araç alımında ötv oranı %40 mı % 45 mi ? muhtelif bilgiler var hangisi doğru? bilgisi olan va mı
otv ındırımı % 45
Peki aracı ötv muafiyettsiz alsak vergi indiriminden yararlanabilirmiyiz??...
zekito;
Kimse öyle hesaplama yapmıyor. Çok ama çok yanlış bir örnek... Kimsenin mağdur olduğu yok. Daha önceki yazılarımda da belirttiğimgibi 11 senelik bir otomotivciyim. Yüzlerce hesaplama yaptım ve araç sattım.
Çok anlamsız ve tamamen yanlış bir örnek olmuş .. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim.
BlueWorld;
İyi de herkes kendini düşünüyor. O bayi bir ticarethane. Elbette kar koyacak hocam. Öyle bir dünya yok ki..
gorbi20;
O da yanlş
Bu arada mail adresimi değiştirdim. İsteyen oradan mail atabilir. İş mailimi yazdım. Daha önceki şahsi mailim idi. Çok takip edemiyordum.
Seve seve yardımcı olurum arkadaşlar. Hatta sizlere araba bile satabilirim![]()
Ben araç alırken söylenen aracın bürüt fiyatından 0/0 45 ÖTV düşülür kalan miktara% 18 KDV ilave edilir dediler
Kusura bakmayın ama hesap nasıl yapılır açık açık yazdım. Hala neyi tartışıyorsunuz ki??
TOLGA arkadasım..dediğin uzere hesabı yapıyorum ama bır turlü verdıklerı fıyat tutturamadım...(rENAult clio ıcon 1.5 dcı 90 bg)
Bana verdıklerı fıyat teklıfı asahıdakı gıbı
Aracın liste fiyatı 38.848
aracın net ındırımlı fıyatı 30.612 tl...
Kdv 5.510 tl
bandrol ve tescıl 577 tl
bana verdıklerı fıyat 36.700....
Valla siz hesabi nasil yapıyorsunuz bilmiyorum ama en kolay ve en basit formülü arac fiyati /1.45
Sizin belirtmiş oldugunuz aracin düz vites suan satış fiyatı 53000 lira görünüyor
53,000÷1.45
=36,551.724137931
Şuradan hesaplayabilirsiniz: Ötvsiz Engelli Otomobili İndirimli Fiyat Hesaplama Programı-> Seyfettin KAHVECİ 2012 - 2014
Selamlar.. Ben de muafiyetli arac bakiyorum. Gittigim her bayi OTVli satis bedelini 1.45 ile bolerek hesaplama yapiyor. Yalniz bugunlerde 1 Ocak itibariyle OTV dilimlerinin degisecegi konusunda soylentiler var. Bu konuda bilgisi olan, eger degisiklik gerceklesirse engelli OTV indirimiyle ilgili mevzuatta degisiklige yol acip acmayacagini bilen var midir? Arac icin mali durum sebebiyle Ocak ayini bekliyorum ama guvenemiyorum da.
Tesekkurler.
hangi araclara baktın ne fıyat aldın sweeper?hangı bayılerden?
google de hesaplama siteleri var, oralar doğru hesaplıyor, ancak pratik yolu, ötv oranı %45 olduğu için araç fiatını(tescil masrafı hariç) 1.45'e bölerseniz tam sonuç verir. onun üzerinde ücret ödememelisiniz.