Sakatlığınız nedir? Hareket kısıtlılığınıza bağlı sorunuzun cevabı
İyi Günler oturanboğa benim size önemli bir sorum olacak kaç günden beri araştırıorum bulamadım ben h sınıfı ehlıyet ıçın hastaneye başvrdum ve heyete grdım bana verdığı raporda (HSINIFI SÜRÜCÜ OLUR OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANIR SAĞLIK KURULU KARARIDIR YAZIOR.. BEN bu raporla her otomatik vitesı kullanablrmym ve ötvden yararlablrmym
Sakatlığınız nedir? Hareket kısıtlılığınıza bağlı sorunuzun cevabı
sağ koldan %45 raporum var raporda yazan sag alt extremıtede parazı kısalık tablo 2-3 45
Sağ kol mu sağ bacak mı? "alt ekstremite" demek bacak demek?
sağ kol
Raporda "alt ekstremite" ifadesi var m?
bakın Sinir sistemi yanında yazan böle (sag alt extremıtede parazı + kısalık tablo 2-3 45)
Teşhis- SAĞ ALT EXTREMİTEDE PARAZİ +BİRLEŞİK MOTOR VE DUYUSAL KAYIP
Sağ kol ve bacakta kısıtlılık varken özel donanımı olmayan otomatik vitesli araç kullanamazsınız. Size özel donanım ibaresi olmayan bir rapor nasıl verilmiş bilmiyorum. Ama o raporla vergi avantajlı araç almanız mümkün değil
İyide benim sağ bacağamda birşey yokki sadece sağ kolumda var yani ötden yararlabılıormuyum ben
Demek ki rapor tümüyle hatalı. Hastaneye gidp yenilemesin talep etmelisniz. Hem tanı kısmı değiştirilmeli hem de ibare olarak "sağ kolu kullanmayı gerektirmeyecek özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi eklenmeli.
Ancak o zaman vites koluna iliştirilmiş özel donanımlı aracı vergi avantajı ile satın alabilirsiniz.
ya bı yanlışlık oldu ben sıze engellı raporunda yazanı söledım kusura bakmayın h sınıfı ıçın yazan raporda yazanlar bunlar bunu cevaplarsanız sevnrm çok önemlı bnm ıçın
rapoda yazan: TANI: SAĞ ÜST EKSTREMİTE ATROFİK EL PARMAKLARI ATROFİK VE EKSTREMİTE HAREKETLERİ MEVCUT + SOL EL DOMİNOT+ SAĞ ELBİLEĞİ DİSFONSİYOLİ
KARAR: H SINIFI SÜRÜCÜ OLUR OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANIR.
Raporda "özel donanım" ibaresi olmazsa araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.
Vites kolunu yükselten ya da sol ele taşıyan birözel donanım yaptıracaksınız.
Bu rapora göre şuanda her otomatik vitesi kullanablrmym peki ?
Evet. Sürücü belgesinde de aksi bir ibare olmadığı sürece tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz