1600 cc üstüne hiç bi şekilde ÖTV indirimi yok
yanlızca MTV de var o da tertibat taktırırsan ve ruhsata işletirsen olur
1600 cc üstüne hiç bi şekilde ÖTV indirimi yok
yanlızca MTV de var o da tertibat taktırırsan ve ruhsata işletirsen olur
olurmu ben doblo almayı düşünmüştüm 1,9 ötv %15 düşüyor dedi..fazlada kurcalamadım detaylarını
Doblo benzeri araçlarda ötv %15 ve 15 indirimle alabilirsin. Ama binek araçlarda 1.6 üzerinde araç alamazsın.
teşekkürler arkadaslar rapor drecesi % 90 ve üstü olursa ? 1600 cc den düşük dablo tipi araç alırken ruhsata hususi diye işletilirse ötv den %40 lık indirim olurmu ? 1600 cc den yüksek olursa araca taktırılan tertibattan kasıt nedir acaba arkadaslar..1600 den yüksek olursa mtv den indirim olurmu ?
özel tertibat/tesis yapılma şartı olsun veya olmasın ÖTV ödemeden iktisap edebilecekleri taşıt araçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri,
- esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar (steyşın vagon,arazi taşıtı ve jeepler dahil),
- motor silidir hacmi 2800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus taşıtlar,Motosikletler, mopedler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar’ın Sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malul ve engelliler veya bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere yetkili satıcı veya galeriden satın alınmasında ÖTV tahsil edilmeyecektir.
Doblodaki mevcut ötv 15, hususi diye işletince farklı birşey olmaz. Engeliniz nedir. Ortopedik ise özel tertibat gerekli. Benim gibi diyaliz vs. bir engeliniz varsa tertibata gerek olmadan alabilirsiniz.
teşekkürler hasan arkadaşım engel oranı % 90 üstü ise 2. el 1600 cc aşan 1 800 2000 gimi motorlarda acaba mtv den muaf olunurmu ? teşekkürler..
hasn_06 ; yanlış bilgi veriyorsunuz, doblonun bi çok çeşidi var hususi olan aracı 1.40 indirimle alabilir mesela doblo panoroma ruhsatta hususi görünüyor bu aracı ister ek donanımlı ister donanımsız 1.40 indirimle alabilir .. ama caddy veya partner almak istese onlar kamyonet göründüğü için ruhsatta 1.15 indirimle alabilir .. ayrıca bu mevzu çok konuşuldu forumda bi arama yapıpta konu açsaydınız iyi olurdu ..
Evet şimdi baktım panoramanın ruhsatında da otomobil yazıyormuş. Teşekkürler.
evet doblo panorama 1600 cc yi %40 indirimle alabilir ben aldım
teşekkürler arkadaşlar peki 2. el olupta araç alınırsa 1600 cc yi aşarsa 1800 2000 gibi acaba mtv den muaf olurmu ? selamlar... tşkrler...