1- Evet alabilirsiniz
2- Herkes kullanabilir.
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...lanabilir.html
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...abilir-mi.html
Merhaba arkadaslar. 2 sey sorabilir mıyım? Sol bacagımdan özürlü raporunu aldım..;Rapor oranım % 48 ve H sınıfı ehlıyetımı aldım. Raporda ozel donanımlı arac kullanabılır ıbaresı yer alıyor. Ehliyettede de bu ibare yer alıyıor sorum su sadece otomatik vitesli (yanı ek bır tertibatsız)aracı ötv siz araç alabilir miyim?
2. si bu aracı sadece ben mi kullanabilirim? yani oğlum b sınıfı ehliyeti ile kullanabilir mi?
1- Evet alabilirsiniz
2- Herkes kullanabilir.
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...abilir-mi.html
Tesekkur ederım verdiğiniz bilgiler için... Ama ruhsatı verırken ozel tertibatlı araç olarak geçmez mi? yani öyle yazmazlar mı? Bu durumda yakınlarım kullanabilir mi? ve özür oranı %48 iken...?
raporunuzda otomatik vitesli araba kullanabilir, ibaresi olması gerekiyor,bu ibare varsa alabilirsiniz ve herkes kullanabilir.özel tertibatlı ibaresine takılmayın, çünkü otomatik vites zaten özel tertibat sayılıyor.
Çok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın.Malum yasalar cok karısık anlasılmaz durumda ve herkes bir sey soyleyınce kafalar karısıyor.
Raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yer alıyor.Ötv siz Otomatik vitesli olarak hiçbir tertibat taktırmadan sadece otomatik vitesli araba almama vergi dairesi uygun bulmadı. Ya düz vitesli araba alıp tertibat yaptıracaksın diyor ki ne gerek var.Yada raporu değiştireceksin dediler.
gemici erol;
elindeki tertibatlı araç kullanır raporunla otomatik araç alamazsın yeniden tam techizatı bir hastaneye git ve sol bacaktan enlli olduun için otomatik vites araç kullanır ibareli bir rapor vermlerini iste aldığın raporda otomatik vites kullanır yaazması şart yoksa ne vergi daire onay verir nede aracının tesclini yaparlar trafikte...
Arkadaşlar merhabalar bugün ötv indirim li araba almak için balıkesir e gittim. özürlü sağlık raporum var. Raporda özre ilişkin bilgilerde kas iskelet sistemi kısmında: Sol syatik hasarlanması sinir ayak plantar fleksiyonu 0/5 dolrsalflexion 1/5 oran %38 % 10 yaşlılıktan %48 toplamda. Arka kısmındaki açıklama kısmında ise h sınıfı ehliyet ile otomatik vitesli sürücü belgesi alır ve araç kullanabilir yazıyor.
Araç almayı düşündüğüm firmadaki arkadas vergi daıresıne gıttı olmaz demişler. Teşhiste sol bacak exstremite yazması gerekıyor demişler. Birde raporun acıklama ksımında ötv indirimli araç alabilir yazması gerekiyormuş. Bu konuda ne yapmalıyım raporun acıklama kısmnda ki otomatik vitesli sürücü belgesi alır ve araç kullanabilir yazması yeterli değilmi bilen birinden yardım bekliyorum.
Elinizdeki rapor iş görür. Vergi dairesindekiler işgüzarlık ediyor! "Sol syatik hasarlanması sinir ayak plantar fleksiyonu" derken neyden bahsedildiği belli. Ama ille de bir tereddütleri varsa, googşe'a girip bir kelime arasınlar, öğrensinler. Yani, iş vatandaşa hizmet mi yoksa eziyet mi, bence ona karar vermeli memur arkadaşlar. Bence şefine çıkıp konuşun ve sorunu çözmesini talep edin.
Bülent abi benim durumda aynı idi , ayaklarda dıştan bişi görünmediği için heyete sordular türkçe açıklama ve hastalığın netleştirilmesi için, gaz fren elden kumandalı araç kullanması uygundur demesine rağmen, bende bimere şikayet ettim ama bi cacık çıkmadı dilekçe vermiştim yasa olarak tebliğ edemediler, üstlerine gittim bimer şikayeti üzerine sanırım bu bizimle daha çok uğraşır dediler hastahane heyeti cevabı yazdı ötv indirimli araç alacağım maliyedeki iş güzarlar tarafından bana telefon ile bildirildi eldeki raporlar iş görüyor ama sayın maliye bakanı memurları sıkıştırıyor birine ötv indirimi uygulanmış memurlardan savunma felan istemişler böyle söylemişlerdi umarım arkadaşda kısa sürede halleder işini...
arkadaşlar farklı bir bölgeden araç almak zorunda kaldım.ama iş güzar memurların sayesin mevzuatı biz öğrenip sonra öğretmiş olduk. vergi dairesi aracın ötv indirimsiz faturasını onayladı ve araç 5 yılda mtv den muaf olarak belirlendi. ruhsatta araç otomatik vitesli olduğu için ise sadece şu kişiler kullanır gibi bir ibare yer de almıyor sadece 5 yıl boyunca satılamaz ibaresi yer alıyor. sitede ki bu konuyla ilgili yardımcı olan tüm arkadaşlara tesekkür ederim.
Hayırlı olsun aracın kardeşim Allah kaza bela vermesin , ne tür bir araç aldın ? fiyat aralığı nedir ?
hayırlı olsun. Aunı şeyi bende yaşadım resmen iş öğrettik adamlara. Birde Otopark pulu almaya gittiğimde polis memuru alamazsın demezmi. Koptuğum noktaydı. Ha dedim güzel arac veriyorlar ama otoparkdan yararlandırmıyorlar. Biraz zor oldu ama onu aldım. Bu devirde kendi işini kendin bilmezsen kimse bişey bılmıyor. Sıra geldi vergi indiriminden yararlanmamdan dolayı erken emeklilik hakkınıda kazanmış olduğumu insan kaynaklarına öğretmemde. Adam olmazsın dıyo dahada bişey demiyor.
Tesekkür ederim insallah kazasız belasız kullanabılırım. renault clio icon aldım. 35 e geldi. Sanırım buyuk sehırlerdekı vergi daırelerın trafık tescıllerın ve ozellıkle hastanelerın daha cok bılgılerı ve mevzuata hakımıyetlerı daha fazla.Bundan sonra araç alacak olan arkadaşlara tavsiyem büyük şehirlerden işe başlamaları ...
Öncelikle arabanız hayırlı olsun
Sadece otomatik vitesli araba alırsak plakada engelli işareti oluyor mu acaba ?
5- Sol Ayak veya Bacakta Sakatlık
Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir.
Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için yetkili satıcılar veya bayiler tarafından verilecek ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.