@bypeace
Valla kardeşim, "H verin ki araç alımında vergi indiriminden yararlanayım" diyeceksin, gör bak, kapı gibi B sınıfı ehliyeti eline tutuştururlar! Ciddi söylüyorum.
1 haftada 5 hastane uğraştım.
Ankara hastanesi B sınıf vermiyor.
(Altındağ) Sağlık Ocağı aile hekimi hastaneye sevk etti. B sınıf vermiyor.
Hacettepe hastanesi B sınıfı vermiyor.
Numune hastanesi B sınıfı veriyormuş. direk başvurdum. doktor B sınıfı alamazsınız dedi. ve H sınıfı ehliyeti alır rapor aldım. 200 TL boşa gitti..
Özel Özkaya TIP Merkezi. B sınıfı vermiyor. hastaneye sevk etti.
ironik zekalı doktorlar, bildiği iş engellilere H yazmak başka bildiği yok.
neyse hayırlısı buymuş yapabileceğim hiçbirşey yok.
işitme testi sonucu
sol 97 DB
sağ 85 DB
Rapor %52 işitme engelli
hangi hastaneden aldınız ? ya boşwer uğraşmaya değmez. sıkıldım bu rapor işinden
@bypeace
Valla kardeşim, "H verin ki araç alımında vergi indiriminden yararlanayım" diyeceksin, gör bak, kapı gibi B sınıfı ehliyeti eline tutuştururlar! Ciddi söylüyorum.
yazıklar olsun ülkemin insanlarına .... hep bir ayrım olacak bizler onlar arasında ama olsun bekliyoruz ... rabbimin adaleti var...
@bypeace
işitme kaybınız 50 desibel üstü is B vermez. OTURABOĞA kardeşimizin taktiği iyi ama başınız ağrır sonra.
Yine de işitme sorunu olup da test sonucu 50 desibel altında ise B ehliyet alanlara TİCARİ ARAÇ KULLAAMAZ damgası vurulur. Bu hal itibari ile H ve B fark etmeyecek
@Mr.No
işitme kaybı 50 desibel üstü vermez. bunu anladık. işitme cihazı ile kaç DB ?? doktor bunu anlamıyor.
keşke sağlık raporu almak için işitme cihazı cıkarmadan gizlice işitme testi yapsaydım. o zaman ne güzel B sınıfı ehliyet alırdım. ama ne biliyimki böyle olacağını..
@OturanBoğa
H sınıfı sağlık rapor 200 ₺
gökalp Sürücü Kursu 1260 ₺
kaldıki emniyet 500₺
1960 ₺
Doktoru dövelim meydanlarda sürüm sürüm süründürelim. Herkse otomatik vites vermesini sağlayalım daha iyi.Böylece işitme engelliler ÖTV.siz araç alır. Yasaları doktor takmıyorsa kim takar dimi?
B Sınıfını neden istiyorsunuz H sınıfı verirse versin sevinin otomatik vitesli arabayı rahat sürür uzun yolculuk bile yorulmaz
pypeace
@nefise
Güzel soru ama neden otomatik bu kısmı çözemedim...
Manuel araç pekala kullanabilirsiniz..
İşitme engelli olan biri düz vitesli aracı kullanmaz kullanırsa arkaya ve öne geçen biri veya korna basırsa duymadan aracı durdurmaya çalışıp karış neden olur bu yüzden en iyisi otomatik vitesli araçta biri fren diğeri de gaz iki tane pedal vardır. Vites değiştirmek yok aracı stop ettirmek yok geri kaçırmak yok yoğun trafikte rahat ve konforlu araç kullanmak mümkündür.
Mr.No
Ben de ısıtme engellıyım b ehlıyet aldım doktorlar olumlu gordu.skıntı yasamadım
@nefise
yok o cevap açmadı
ben sağırım ve düz vites rahat kullanıyorum.. Korna işe yaramaz, isteyen bassın korna kaldı ki umurumda değil..
bypeace bir kişi var tam sana göre: doktor ve hastane adresi acil almalısınız...
2014 yılından beri yenilikleri değiştirilmiştir. 50 db'den altı b sınıfı verilir ben devlet hastaneden h sınıfı almışım.
@nefise
öncelikle ismimi kötülemezsen sevinirim. pypeace diye bir üye yoktur. bypeace dir. ismimin başına @ yazarsan bildirim sorunsuz geliyor. öğrenmiş oldun umarım.
neyse bu konudan uzaklaştım
good bye
@Mr.No benim başka insanlara zarar verecek niyetim yok. Allaha havale ediyorum.
sana iyi forumlar.
İşitme engellilere verilen H sınıfı ehliyetin amacı trafikte korna sesini duyamıyor olmalarıdır.Hatta ben ehliyet için sağlık raporu almaya gittiğimde doktor bunu bana kendisi soyledi , korna sesini duyabilmeme ragmen raporu vermeyi reddetti.Daha sonra aile hekimimi değiştirerek farkli bir doktordan raporu aldim ve B sınıfı ehliyetimi aldim.