Yakın zamanda ehliyet alan arkadaşlar varsa, kursa ne kadar ödediklerini yazabilir mi lütfen?
Yakın zamanda ehliyet alan arkadaşlar varsa, kursa ne kadar ödediklerini yazabilir mi lütfen?
Kurs : 400 TL
Yazılı sınav harcı : 50 TL
Direksiyon sınav harcı : 80 TL
daha direksiyon sınavına girmedim sertifika çıktıktan sonra emniyetten kartı almak içinde 100 150 arası olduğunu söylüyolar.
ben aldım ama B den H çevirdim
Toplam Maliyeti yazarsam
300 Ehliyet kurs ücreti ( Bunu Neden aldılar Halen Alamadım )
110 Maliye Vergi Dairesi
110 Emniyetten alıyorlarmı sanırım
ehliyette en çok parayı kursa ödüyorsun ortalama 500 tl civarı ve üstü maliye harcı 105 tl ehliyet harcı 88 tl direksiyon 50-100 tl arası yazılı sınav harcı 50 tl civarı ortalama 750 tl ile 900 tl arasında değişir en çok.
ben daha 24 agustosta girdim sinava kazandım kurs ücreti 425 sınava giris 55 direksiyon harç 50 olmak üzere kurs yeririn dedigine gore 750 tlf ehlıyet elimde olurmus...
yani toparlayacak olursan kurstan kursa değişiklik gösteriyor fiyatlar 600 tl ile 900 tl arasında değişiyor
kurs=500
vergi dairesi=110
trafik=101
sınav ve direksiyon=90
dosya=50
toplam=851
Eğer gideceğin kursta engelli aracı yoksa engelli aracıyla ders almanın masrafı da sana ekleniyor dikkat et. Maliyeti birden yükseltebilir.
Slm arkadaşlar birde B ehliyeti H ye çevirmek avantajlı oluyormu,(mesela 45000 tl bir araç ne kadara maloluyor) çocuklarım benim aldığım aracı kullanabilyormu cevaplayabilirseniz sevinirim.
H sınıfı ehliyetin avantajları nedir?
Çocuklarının senin aldığın aracı kullanabilmesi için senin o aracı kullanamıcak kadar engelli olman lazım buda demek oluyor ki %90 ve üzeri rapor alman lazım.
H sınıfı ehliyeti alırken bden çevirmenin ne avantajı olur hiç bilmiyorum bende b sınıfı gittim kursa ve anlattım sadece direksiyon sınavına girdim bu şekilde çeviriyorlar yazılı sınav olmadan, fiyat olarakta 600 ortalam İstanbul için.
Eğer engelli arabası alır ve kendin kullanırsan çocuklarında dahil hiç kimse kullanamaz sadece sana özel araba olur senin engeline görede araca gaz-fren aparatı takılır. Bu aparatın takılması içinde otomatik vitesli araba gerekiyor eğer engelini yazar ve bir konu açarsan daha detaylı cevaplar alabilirsin.
45000 tllik bir araç %40 ötv oranı çıkarılınca 32142 tlye düşüyor ekstra masraflarıda oluyor aparat taktırmak ve sigorta gibi.
Ötv hesabı kısaca şu şekilde yapılıyor; googleyi açıp arama yerine 45000/1,40 yazıyorsun.