TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    zenes Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:47
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    34

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    2013 Engelliler için Vergi Rehberinde şu ifade yer almaktadır:

"Özel Tüketim Vergisi İstisnasından Faydalanmayan Mükellefler İçin İstisna Uygulaması Özel tüketim vergisi istisnasından faydalanmayan ancak; motorlu taşıtlar vergisi istisnasından yararlanacak olan malûl ve engelliler tarafından;Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu düzenlenerek sağlık kurulu raporu, motorlu araç tescil belgesi, araçlar için teknik belge ve proje raporu asıllarının veya fotokopilerinin ilgili vergi dairesine verilmesigerekmektedir. İstisnadan yararlanabilmek için ibrazı zorunlu olan belgelerin fotokopilerinin getirilmesi hâlinde, asıllara uygunluğu kontrol edilerek işlem tesis edilecektir."

ÖTV den faydalanamayan fakat benim gibi gelir vergisinden muaf kişilerin, emlak vergisinden muaf olduğu gibi MTV dende muaf olabileceğidir. Acaba doğru mudur? Doğru değilse bu maddeyi neden koymuşlar. İlgilenenler engelliler için vergi rehberi 2013 sayfa 39 a bakmasını tavsiye ediyorum

Üye
    aliemine33 Avatarı

Son Giriş
    04.08-2021
    Saat
    15:08
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar hocam siz nasıl emlak vergisi ödemiyorsunuz

Üye
    zenes Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    34

Merhabalar. Sağlık Raporunuzun bir fotokopisini bağlı olduğunuz belediyeye veriyorsunuz. Eğer raporunuzda sürekli ibaresi yazmıyorsa, her yıl aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. Sürekli ibaresi varsa, gerek yoktur. Kolay gelsin

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Araçta donanım varsa ya da % 90 üzeri rapor bulunuyorsa, MTV istisnasından yararlanılabilir. MTV'den yararlanmak için ÖTV'den de yararlanmak gibi bir şart yok yani. Sizin mesela sakatlığınız "....." olduğu için, yararlanamazsınız

Üye
    yakamoz1 Avatarı

Son Giriş
    15.06-2016
    Saat
    17:13
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sayın oturanboga benim anlayamadığım nokta su ÖTV den yararlanmak için %90 engelli olan ile %40 engelli olan arasında neden bu uçurum soz konusu %90 engelli olan birisi zaten araç kullanamayacaktir sanırım bu engelli ailelerine uçakta olsa devletin bir yardımı ancak bu ÖTV den %40 engelli olanlarda yararlanabilmeyildi sosyal devlet olmak budur ancak yine bir ayrımcılığa rastlıyoruz

Üye
    zenes Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    34

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    benim söylemek istediğim, %40 raporu olanlarında başka herhangi bir şart aranmadan MTV den muaf olmalarıdır. Kişi ister tertibatlı kullansın ister gitsin B sınıfı ehliyetiyle normal araba alsın. Zira devlet sana gelir ve emlak vergisinde bu ayrıcalığı göstermişken, neden MTV de şartlara bağlıyor?