Merhabalar hocam siz nasıl emlak vergisi ödemiyorsunuz
2013 Engelliler için Vergi Rehberinde şu ifade yer almaktadır:
"Özel Tüketim Vergisi İstisnasından Faydalanmayan Mükellefler İçin İstisna Uygulaması Özel tüketim vergisi istisnasından faydalanmayan ancak; motorlu taşıtlar vergisi istisnasından yararlanacak olan malûl ve engelliler tarafından;Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu düzenlenerek sağlık kurulu raporu, motorlu araç tescil belgesi, araçlar için teknik belge ve proje raporu asıllarının veya fotokopilerinin ilgili vergi dairesine verilmesigerekmektedir. İstisnadan yararlanabilmek için ibrazı zorunlu olan belgelerin fotokopilerinin getirilmesi hâlinde, asıllara uygunluğu kontrol edilerek işlem tesis edilecektir."
ÖTV den faydalanamayan fakat benim gibi gelir vergisinden muaf kişilerin, emlak vergisinden muaf olduğu gibi MTV dende muaf olabileceğidir. Acaba doğru mudur? Doğru değilse bu maddeyi neden koymuşlar. İlgilenenler engelliler için vergi rehberi 2013 sayfa 39 a bakmasını tavsiye ediyorum
Merhabalar hocam siz nasıl emlak vergisi ödemiyorsunuz
Merhabalar. Sağlık Raporunuzun bir fotokopisini bağlı olduğunuz belediyeye veriyorsunuz. Eğer raporunuzda sürekli ibaresi yazmıyorsa, her yıl aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. Sürekli ibaresi varsa, gerek yoktur. Kolay gelsin
Araçta donanım varsa ya da % 90 üzeri rapor bulunuyorsa, MTV istisnasından yararlanılabilir. MTV'den yararlanmak için ÖTV'den de yararlanmak gibi bir şart yok yani. Sizin mesela sakatlığınız "....." olduğu için, yararlanamazsınız
sayın oturanboga benim anlayamadığım nokta su ÖTV den yararlanmak için %90 engelli olan ile %40 engelli olan arasında neden bu uçurum soz konusu %90 engelli olan birisi zaten araç kullanamayacaktir sanırım bu engelli ailelerine uçakta olsa devletin bir yardımı ancak bu ÖTV den %40 engelli olanlarda yararlanabilmeyildi sosyal devlet olmak budur ancak yine bir ayrımcılığa rastlıyoruz