TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mehmet_ Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    18.10-2016
    Saat
    11:08
    Yaşadığı Yer
    diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    sol koldan engelliyim türkiden şuan itibariyle ötv siz araç alamıyoruz.benim merak ettiğim sorular şunlardır ve iyi bilen veya benimle aynı engeli olupta araç alıp kullanan birileri cevaplarsa sevinirim.

1-türkiden araç indirimli alamıyacağımıza göre rapor çıkarmaya gerek varmı?

2-araç aldım farzedersem herkes (H ve B sınıfı ehliyeti olan dahil) benim aracımı kullanabilirmi?
    3-otomotik vites araç almak zorundamıyım?

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    13:23
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    640
    Verilen Beğeniler
    292

Yurtiçinden ÖTV'siz araç alamazsınız, yurtdışından alabilirsiniz.

Yurtiçinden ÖTV sini ödeyerek alırsanız herhangi bi kısıtlama bulunmaz zaten herkes kullanabilir.
    H sınıfı ehliyeti olanlardan özel donanıma ihtiyaç duymayanlar kullanır.

Yurtdışından araç alırsanız sizden başka kimse kullanamaz, sizde başka hiçbir aracı kullanamazsınız.

Üye
    mehmet_ Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    18.10-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sayın kkelebekk 2. soruma cevap verdiniz teşekkürler.1. ve 3. soruma cevap verebilecek kimse varmı aceba?
    vede 1 sor daha ekliyeyim ben her türlü araç kullabilirmiyim mi ? yada sadece şahsıma ait arabamı kullabilirim bilen veya tecrübeli kişilerin verecekleri bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Üye
    erkdal Avatarı

Son Giriş
    02.11-2015
    Saat
    09:08
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba,
    benimde sol kolumda engelim var. Sağ/sol sinyali de verebiliyorum. Hastaneden ehliyet için rapor aldım. Raporumda sadece "H sınıfı ehliyet alabilir" ibaresi "Evet" olarak değerlendirilmiş.
    Bu şu demek mi? benim otomatik vites araç kullanma gibi bir zorunluluğum yok ve istersem düz vitesli araç da sürebilirim mi?

Üye
    mehmet_ Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    18.10-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba arkadaş bende aynı kaderi yaşıyorum ancak bir türlü net bir bilgi alamıyorum maalesef.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

"Otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alırsanız, otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz.

"Direksiyonunda topuz bulunan, sinyal/silecekleri sağ kola aktarılmış özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alırsanız, yurt için araç alımında MTV istisnasından yararlanabilirsiniz; ama sadece ve sadece o aracı kullanabilirsiniz (sizin aracınısı B sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanamaz)

Evet, otomatik vitesli araç almanız daha doğru olur. Bir elinizle vites değiştirirken direksiyonu kim tutacak?

Üye
    erkdal Avatarı

Son Giriş
    02.11-2015
    Saat
    09:08
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Peki bu durumda ben otomatik vitesli araç alıp binsem suç mu işlemiş oluyorum. Kafam karıştı??
    Benim vitesli araca binmem de bir mahsur yok. Bu durumda ben düz vitesli bir araç alabilirim öylemi?

Üye
    mehmet_ Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    18.10-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

erkdal;

benimde aynı sorun bende rahatlıkla benim olmayan bazen arkadaşların düz vites araçlarını alıp kullanıyorum.

ve sayın oturan boğa benimde ehliyet almak için 2006 yılında almış olduğum raporda sadece H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi var. bu yüzden yenidenmi rapor almam gerekiyor. Teşekkürler

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Her şey raporunuzdaki/ehliyetinizdeki ibareye bağlı. Orada ne diyorsa, kullanılacak araçta o sınırlama olur.

Araç alımı için değil ama ehliyet alımı için 6 ay içinde alınmış bir rapor olması şart. Emniyet bu şekilde uygulama yapıyor.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    pars367 Avatarı

Son Giriş
    16.09-2019
    Saat
    08:39
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar ben sol el engelliyim sizin ehliyetiniz var bana onu bile vermiyorlar. siz araba için uğraşıyorsunuz ben ehliyet için böyle salak doktorlar olduktan sonra devlet napsın.

Üye
    mehmet_ Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    18.10-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Bülent bey benimde bir sorum var cevaplarsaniz sevinirim.benim de elektrik çarpmasından kaynakli sol kol dirsek alti ampute sol ayak parmaklarindan 3,4,5 ampute sağ ayak 1,5 ampute bende bu OTV indiriminden yararlanabilirmiyim aceba...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sol ayaktaki amputasyonu öne çıkartarak ötv istisnalı araç almayı denetyebilirsiniz. AKlıma şöyle bir rapor geliyor mesela... sol ayakta kısıtlılığık olduğu tanı olarak yazacak (sol elde kısıtlılık olduğu da yazabilir, sorun olmaz) ve ibare olarak şu olacak: "sinyalizasyon kolları sağa alınmış otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır".

Böylesi bir rapor alırsaanız, araç alımında şansınız var bence.