rapor oranınız kaçtı.
Cok yakın bir arkadaşım arabası 10 gün önce sattı cok ıyı de bir şöför tatile gidecek
arabamı istedi versem bir sıkıntı olur mu ?* aracta tertibat yok .noterde 3. şahıslarda kullanabilir yazdırdım. Kaskolu .acaba bir kaza gibi durumda kasko bu arabayı başkarı kullanmamalı diye bir sorun cıkarmı vs..
rapor oranınız kaçtı.
arkadaşın 3. şahısamı giriyor
Üzerinde özel donanım bulunmayan, % 90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı istisnasız herkes kullanabilir. Ama ruhsatta bunun aksi bir ibare varsa, önde trafik şubeye gidip o ibareyi kaldırtmanız lazım. Aksi halde olası kazalarda veya çevirmelerde soruna yol açar.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Örnegin benim ehliyetim de sinif olarak H Ozel Tertibatli Otomobil yaziyor ben hangi araclari kullanabilirim ? Ornegin Ozel tertibatli olmayan araclardan faydalanabilirmiyim ?
Barış, sakatlığın nedir?
Dusuk ayak deformitesi icin sag bacak diz alti ortez kullaniyordum ama uzun zaman oldu cikardim kullanmiyorum.
Özel donanımlı araç ibaresi varsa, sadece nasıl bir donanıma ihtiyaç duyuyorsanız o donanımın sahip olduğu araçları kullanabilirsiniz.
Sağ alt ekstremitden sakatlık varsa ve H sınıfı sürücü belgesi bulunuyorsa, özel donanımlı araç kullanmak gerek.
Peki vitesli veya otomatik bir arac kullanirsam H ehliyetimle herhangi bir sorun yasarmiyim ?
Önemli olan araçta özel donanım bulunması
merhaba. ben h sınıfı özel tertibatli araç kullanabilir raporu ile ötvden muaf araç aldım. bu arabayı benden başka kimse kullanamaz mi yani.
yaşam...,
siz ve sizinle aynı engele sahip h sınıfı ehliyeti olan kişiler kullanabilir. başka kimse kullanamaz.
sizle aynı engele sahip kişide kullanamaz çünkü ruhsatta aracı sahibinden başkası kullanamaz gibi bir ibare oluyo.aynı engele sahip birisi kullanabilir yazmıyo yani.