olamaz![]()
olamaz![]()
Ruhsata sahip olabilir, ama o aracı kullanamaz (sakat statüsünde vergi avantajından yararlanamaz)
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...al-edildi.html
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
tertibatlı fakat ruhsat sahibi ben olmazsam kullana bilirmiyiz?yani sağlam biri özel tertibatlı araç sahibi olabilirmi?sahibi sağlam,kullanan engelli olabilirmi?yoksa tertibatlı aracı kullanabilmesi için illede ruhsat sahibimi olması gerekiyor?
Özel donanımı bulunup ruhsatında bu şekilde tescil edilmiş aracı sadece ve sadece özel donanımlı araç kullanmaya izin veren H sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanabilir. Başka hiç kimse kullanamaz.
sırf sürüş kolay rahat olsun diye kapalı kasa kamyonete gaz fren elden tertibat yaptıran biliyorum engelli değildi keyfinden yaptırmıştı. vergilerden bir avantajı olmaz. ama bu şekil de kullanabilir heralde işletmeye gerek varmıdır bilmiyorum olabilir de yanlış bilgi vermiş olmayayım.
özür diliyorum galiba kendimi tam ifade edemedim.demek istediğim şudur;
kendine yenibir araba alan abim,eski otomatik vitesli aracı benim kullanabilmem için tertibat taktırmak istiyoruz.araba zaten onun ve onun adına.demek istediğim abimin adına olan araca tertibat taktırabilirmiyiz yoksa arabanın ruhsatını üzerimemi almam gerekiyor?bildiğim kadarı ile tertibatlı araç ruhsatlarında başkası kullanamaz diye bir ibare var.sağlam olan abime sen sağlamsın tertibat taktıramazsın derlermi?sahibi abim,kullanan ben olurmu?
Ruhsat abinin üzerine kalabilir, ama aracı kendisi kullanamaz.