Mücait..Hastaneye rapor almak icin gittiginde sana neden istedigini sormadılar mı?Araba almak icin diyeceksin. bir de ehliyet...Buarada95000 tl normal fiyati olan araci 62000 tl'ye aldim
Arkadaşlar dün % 44 ortopedi engelli raporu aldım ötv ve kdv indiminden yaralanabilirmiyim öğrendiğim kadarıyla ortopedi engeli dışındaki engelliler % 90 üzeri engel raporu alınca bu indirimden faydalanabiliyormuş ortopedi engellilerinin araç indirimi için %40 üzeri engelli raporu alması yeterlimidir bununla beraber yeni yasayla aldığımız aracın plakasında engelli ibaresi(yazısı) yer alıyormu bu konu hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz ????????
Mücait..Hastaneye rapor almak icin gittiginde sana neden istedigini sormadılar mı?Araba almak icin diyeceksin. bir de ehliyet...Buarada95000 tl normal fiyati olan araci 62000 tl'ye aldim
raporunda yazıyorsa ve h sınıfı ehliyetin varsa alabilirsin.raporunu incele
h sınıfı ehliyet alldım ehliyette otomatik vites araç sürebileceğim yazıyor ötv ve kdv den yararlanamayacağımı söylüyorlar doğrumudur yardım edermisiniz?????
Raporunuzda da yazıyormu otomatik vitesli araç kullanır diye, sol ayağınızdansa engeliniz otomatik vites ibaresiyle alabilirsiniz araç. Diğer ortopedik engellerden biriyse özel donanımlı araç ibaresi olması gerekir, hem raporunuzda hem ehliyetinizde.
Rahatsızlığınız diğer ortopedik engellerdense, ve raporunuzda özel donanımlı araç ibaresi varsa/alırsanız emniyetten ehliyetteki ibarenizide değiştirtebilirsiniz.
ortopedik engellisiyim fakat özel donanımlı araca ihtiyaç yok otomatik vites araç kullanabilir yazıyor yani ötv ve kdv den yararlanabilirmiyim?
Hangi uzvunuzdan engellisiniz?
omurga skolyoz ameliyatı geçirdim araç sürmemi engelliycek herhangi bir durum yok
Skolyoz rahatsızlığınızdan otomatik vitesli araç ibaresiyle vergisiz araç alamazsınız.
Ancak skolyozunuzdan dolayı boy kısalığı varsa dolayı pedalları yükselten özel donanım taktırmanız şartıyla muaf olabilirsiniz. Bunun içinde 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli raporunuzun olması gerekir, yoksa raporunuzda bu ibare almak için şansınızı deneyebilirsiniz. Alırsanız emniyetten ehliyetinizede işletirsiniz donanım ibaresini. Bu şartlarda olabilirsiniz, aksi halde mümkün değil.