TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    iremecrin Avatarı

Son Giriş
    13.05-2013
    Saat
    13:56
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merrhaba,
    Benimde H sınıfı ehliyetim var. Fakat ehliyet üzerinde hiçbir ibare yok. Sade H yazıyor.
    Ben sol kol dirsek bilekten altı yok. Mekanik protez kullanıyorum.
    Bildiğiniz gibi sol kol engelliler vergi indirimli ve özel donanımlı araç alamıyor.
    Şimdi Ben bu durumda bana ait olmayan normal araba (otomatik yada manuel) kullana bilirmiyim.
    Kendime ait bir araba almak istersem illa engelli plakalı arabamı almam lazım,
    Aldığım bu arabayı birinci derece yakınlarımda kullana bilirmi,

birkaç bilgi daha vermek istiyorum.
    Ben ehliyeti alalı yaklaşık 5 yıl oldu. Raporu ehliyet kursuna vermiştim oradanda ehliyeti almak için emniyet müdürlğüne götürdüm diye hatırlıyorum.
    Benim aklımda kalan raporda ehliyet için başvurduğumuzdan "H sınıfı ehliyet alır." diye bir ibare vardı diye biliyorum. Başka birşey yazmıyordu. Hatta kurs hocasına sormuştum. Bu ehliyetle nasıl araba alırız diye. Oda başka bir rapor alacaksınız demişti.
    vergi indirimi için almış olduğum raporla hastaneye başvursam bana otomatik vitesli araç kulana bilir diye rapor verirlermi.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Aslında buna dair açıklayıcı bilginin sürücü belgenize temel olan raporda bulunması lazımdı. Böylece hiç riske girmemiş olurdunuz. İki seçenek var:

1- Raporda/ehliyette hiç bir kısıtlama olmadığı için dilediğiniz tüm araçları kullanabilirsiniz.

2- Yetkili hastaneler'den birine gidip "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" diye bir rapor alabilirsiniz. Bu raporu alınca emniyete gidip "otomatik vites" ibaresini sürücü belgenize/dosyanıza işlettirirsiniz. (Not: rapor alırken sürücü belgenizin varolduğunu sakın söylemeyin. Zira saçma sapan insanlar denk gelirse ve "sürücü olamaz" gibi akıl dışı bir rapor verirlerse, zaten sürücü belgeniz olduğunu bilmeleri onun da iptalini istemelerine neden olabilir)
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...