hawk14;
ALdınığız araç şuan da dizel otomatik 55000 alınabiliyor nasıl 60 bin e aldınız?
hawk14;
ALdınığız araç şuan da dizel otomatik 55000 alınabiliyor nasıl 60 bin e aldınız?
60 bine değil 39500 e aldım.aracımı aldığımda normal ederi 59300 falandı şimdi kaça bilmiyorum.ama 60 la 58 arasında fazla fark olmuyor.özürlüler açısından.ayrıca 55bin liraya dizel otomatik elite olanı nereden alınıyorsa arkadaşları aydınlatında kaçırmasınlar bu fırsatı.çünkü imkansız.
birde sizden ricam 55e veriyorlar dediğiniz yere sorup engelli için ötv muaf kaça olur diye sorup buraya yazarmısınız.
2012 model için sıfır 55000 dediler ötv düşmeden indirim istedim 58 binden 55 e düştü . 2013 model için 60000 den 57000 e düştü. 55000den ötv çıkınca 39000 e geldi . Sizin aldığınız araç 60000 den 42800 e düşüyor nasıl 39500 e aldınız onu anlamadım . Bilgi verirmisiniz , kazıklanmayalım.
dizel otomatik elite en dolu olan araç şu an 60753 lira.hyundai zaten ona kampanya yaparak 58790 lira yapmış.55000 liraya vermeleri bana tuhaf geldi.ama iş ötv indirimine gelince gene 60753 liralık araçla aynı fiyata geliyor yani 39500 liraya.ben telefonla konuştuğum hiç pazarlık yapmadığım bayii 39900 lira fiyat verdi.orada alttan üsten 39500 fiyata anlaştık.yalnız ötv muafiyeti hesaplarken bayiiler kendilerinede pay çıkartıyorlar.mesela toyota hybrid alayım dedim.48900 liralık araç için benden 35000 lira istediler.60bin liralık araç 39500 liraya ,49000 liralık araç 35000 liraya düşüyor ne saçma.yani demem o ki siz liste fiyatından kaça düştüğüne değil ötv siz rakamı kaça düştüğüne bakın.adam 50000 liraya da düşse senden ötvsiz 40000 lira istiyorsa ne anlamı kaldı indirimin.
60753 ten 39500 a almışsan süper fiyat .Normalde 60753 ten 43000 e düşüyor. Ben bunu anlayamadım.Hyundai de zaten liste fiyatından 5000 aşagısını düşünün indirim yapıyorlar. Ben de araç alıyorum . 54000 lira liste fiyatı 37000 e anlaştım . SEnin hesaba göre 35000 e almam lazım ..
bilgi olsun diye yazıyorum. toyota corolla 1.4 dizel mmt elegance aldım. katalog fiyatı 59200 idi. 41000 tl dediler, eski tertibatı taktım projesi ile bereber 700-800 tl arası bişey tuttu. 41800 e denk geldi. aslında hyundai i30 cw ilgimi çekmedi değil ama macera- risk olarak gördüm onu ikinci el değeri olarak.
çoğu arkadaş 5 sene sonra kolay satamam diye 2. el satışı en uygun markalara yöneliyor.türkiyede reno bu konuda lider.ama dünya genelinde en sorunsuz araçlar listesi yayınlandı ve işin ilginç tarafı türkiyede yok satılan araçlar en sorunlu araçlar olarak belirlendi.hiç sorun çıkarmadan çalışan araç sıralamasında mazda birinci olurken türkiyede maalesef mazdaa az talep gören araçlardan birisi.ötv indirimli araça almaya 2 sene önce karar veren ve 2 senedir araştırma içinde olan birisi olarak test sürüşünü yapmadığım araç kalmadı gibi.bu ülkede iyi bir fiyat çekerseniz her arabanın satışı olur.hele bizim gibi ötv siz araç alıp 5 sene sonra satan birisi için zarar etmek imkansız.herkesin ortalama 30 istediğine siz 25 yazarsanız tak diye satılır o araç.o yüzden sırf 5 sene sonra rahat satayım diye marka olsada içime sinmeyen aracı almak istemedim.varsın 5 sene sonra hemen satılmasın.bakımları hesaplı olsun.yedek parçası servet değerinde olmasın.daha ne isteyeyim.
dıe another day;
36bin lira olmalı benim hesabıma göre senin araç.aracın markası modeli nedir
offf. yakıtı bayağı fazlaymış yaa. inşallah rodaj sonrası düşer....tırsmadım desem yaln olur.....
bende 2009 ocak ayından beri accent era 1,4 select otm araç kullanıyorum.5 yıl garanti. allaha şükür ne motor nede şanzıman tık yok. sadece bakımdan bakıma servis. yakıtını koy ve bin. iş sadece markayla bitmiyor. sonuç olarak 5 yıl bineceğimiz araçların sıkıntısız olması lazım ki sıkıntı çıkaran bir araç soğutur insanı.
bmw mercedes audi alamıyorsam bunların dışında her marka aynı benim için.3 büyük takım dışında ki her takım gibi.
Bu konunun da içinde yer aldığı sayısız girişimde bulunduk. Maliye bu konuda geri adım atmıyor. Ama denemeye devam derseniz, bu işin kolay yolu yok. Herkes Maliye'ye ıslak imzalı dilekçe yazıp posta ile göndersin ya da faks çeksin. Aynı metin olmaması daha iyi...
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ADRES, TELEFON VE FAKS NUMARALARI
Dikmen Hizmet Binası Adres : İlkadim Cad. 06450 Dikmen/ ANKARA
Tel: 0312 415 30 00 / 0312 415 29 00
Faks: 0312 415 28 21-22
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Peki bir yada birkaç otobüs ile toplu birlik şahsen gidip müracatımızı yapsak etkili olur mu?
Bence olmaz (kaldı ki kimse gelmez zaten!). En etkili yol çok sayıda kişinin dilekçe ve faks göndermesi.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Herkese Selamlar,
Konuyu hortlatmış olacağım belki ama az önce bimer üzerinden dilekçeyi yazıp yolladım bakalım ne sonuç çıkacak. gerçi sonuç beklemek biraz hayal olsa gerek ama yine de bu konuda bende birşey yapmak istedim. Çünkü gerçekten 5 yıllık süreç çok fazla.
Yazdığım dilekçe de bu sürenin uzun bir zaman olduğunu , -durumu olmayan engelli vatandaşın aracının garantisi dolduğunda masraf etmeyip aracını satıp yenisini alması için bir teşvik olabileceğini- , bunun ekonomik olarakta ülkeye fayda sağlayacağını ve ayrıca mevcut yasalarla zaten bu verilecek hakkın suistimal edilemeyeceğini belirttim. umarım birileri ilgilenir ve birşeyler yapmaya çalışır.
Buradan değerli arkadaşlarıma da sesleniyorum, lütfen bimer üzerinden sizde birşeyler karalayın bu konu ile ilgili , ne kadar çok talep giderse -değerlendirilme- olasılığı artar diye düşünüyorum. Daha önce mutlaka yapılmış denenmiştir bu ancak -olsun- bir kez daha yapalım, bakarsınız işe yarar bu kez.
Sağlıklı günler dilerim.
Cihan