TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Terekeme Avatarı

Son Giriş
    14.02-2014
    Saat
    09:01
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Selamlar Saygılar.

Doğuştan Kalça Çıkığıyım

1 Yaşındayken Her İki Bacağımdada Kalça Çıkığı Mevcutmuş Ve Sağ Bacağım Yerine Oturtulmuş Ama Sol Bacakta Femur Başında Defarmasyon Yani Kalça Kemiğininin Başında Defarmasyon Olduğu İçin Ameliyat Olmuşum Ve 7 Yıllık Bir Tedavi Sonrası Yürümeye Başladım.

Çok Fazla Ayakta Kalamadığım Gibi Çok Uzun Soluklu Yürüyüşte Yapamıyorum Zaman Zaman Çok Şiddetli Ağrılarım Oluyor Özellikle Merdiven Çıkmakta Çok Zorlanıyorum.

2 Yıl Önce Engelli Raporu Almak İçin Başvuruda Bulundum Ve Sadece Ağrı Yapan Amaliyat Gören Bacağımı Dr. Bildirdim Ve Şikayetlerimi Anlattım Bu Doğrultuda O Günün Şartlarıyla Engelli Raporu Aldım.

Oranın Çok Düşük Olduğunu Ve Benim Durumumda %40 Oranında Rapora Sahip İnsanlar Olduğunu Söylediğimde Yönetmeliğin Değiştiğini Ve Yürürlükteki Oran Tablosuna Göre En Fazla Verebileceklerini Söylediler.

Aynı Zamanda Aldığım Raporda H Sınıfı Ehliyet Alabilir Ve Donanımlı Araç Kullanabilir İfadeside Mevcut.

Şimdi Raporumu Yenilemek İstesem Yeni Yönetmelikle Alabileceğim Engelli Raporunun Ortalama Oranı Ne Olur ?

Elimdeki Mevcut Ortapedi Dr. Tarafından Verilen Oranlı Raporla Vergi İndirimli Araç Ve H Sınıfı Ehliyet Alabilirmiyim.

H Sınıfı Ehliyet Almam Durumunda

Bir Oto Galerisine Giderek H Sınıfı Ehliyetim Ve Oranlı Raporumla Vergi İndirimli Araç Alabilirmiyim

Yoksa %40 Şartmı

Teşekkürler.

Üye
    cdisci Avatarı

Gerçek Adı
    CEMİL DİŞÇİ
    Son Giriş
    01.08-2018
    Saat
    22:34
    Yaşadığı Yer
    Nigde, Turkey
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Aynı Zamanda Aldığım Raporda H Sınıfı Ehliyet Alabilir Ve Donanımlı Araç Kullanabilir İfadeside Mevcut.Bu ifade yeterli orana gerek yok ehliyet ve ötv siz araç alabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html

Üye
    Mr.No Avatarı

Gerçek Adı
    Erol Taş
    Son Giriş
    27.09-2022
    Saat
    09:07
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    55
    Verilen Beğeniler
    17

ayaktan engeliler ÖTV muafiyetinden araç alacaklar ise % oranına bakmazlar. Elinzideki rapor ile ÖTV muafiyeti araç alabilirsiniz. Oto Galerici bu işi biliyorsa size özel tertibatlı araç hazırlatıp verebilir...

Özel donanımlı araç yerine keşke otomatik vites yazdırsa idiniz güzel olacaktı.

Üye
    Terekeme Avatarı

Son Giriş
    14.02-2014
    Saat
    09:01
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

O Dönemde Otomatik Vitesli Araçlar Henüz Yürürlüğe Girmemişti Ben Raporu Alalı 2 Yılı Geçti Ama Rapor Yeniletebilirim Sanırım Süresi Doldu.

Üye
    beholder17 Avatarı

Son Giriş
    28.02-2017
    Saat
    11:28
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Terekeme bende de benzer bir sorun var nasıl yol izleyeceğim. tek bir ortopedi dokturunun imzası yeterli mi raporda o ibareler yazarsa?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:32
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Yetkili hastaneler'den alınmış engelli sağlık kurulu raporu olmak zorunda arkadaşlar.