Aynı Zamanda Aldığım Raporda H Sınıfı Ehliyet Alabilir Ve Donanımlı Araç Kullanabilir İfadeside Mevcut.Bu ifade yeterli orana gerek yok ehliyet ve ötv siz araç alabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
Selamlar Saygılar.
Doğuştan Kalça Çıkığıyım
1 Yaşındayken Her İki Bacağımdada Kalça Çıkığı Mevcutmuş Ve Sağ Bacağım Yerine Oturtulmuş Ama Sol Bacakta Femur Başında Defarmasyon Yani Kalça Kemiğininin Başında Defarmasyon Olduğu İçin Ameliyat Olmuşum Ve 7 Yıllık Bir Tedavi Sonrası Yürümeye Başladım.
Çok Fazla Ayakta Kalamadığım Gibi Çok Uzun Soluklu Yürüyüşte Yapamıyorum Zaman Zaman Çok Şiddetli Ağrılarım Oluyor Özellikle Merdiven Çıkmakta Çok Zorlanıyorum.
2 Yıl Önce Engelli Raporu Almak İçin Başvuruda Bulundum Ve Sadece Ağrı Yapan Amaliyat Gören Bacağımı Dr. Bildirdim Ve Şikayetlerimi Anlattım Bu Doğrultuda O Günün Şartlarıyla Engelli Raporu Aldım.
Oranın Çok Düşük Olduğunu Ve Benim Durumumda %40 Oranında Rapora Sahip İnsanlar Olduğunu Söylediğimde Yönetmeliğin Değiştiğini Ve Yürürlükteki Oran Tablosuna Göre En Fazla Verebileceklerini Söylediler.
Aynı Zamanda Aldığım Raporda H Sınıfı Ehliyet Alabilir Ve Donanımlı Araç Kullanabilir İfadeside Mevcut.
Şimdi Raporumu Yenilemek İstesem Yeni Yönetmelikle Alabileceğim Engelli Raporunun Ortalama Oranı Ne Olur ?
Elimdeki Mevcut Ortapedi Dr. Tarafından Verilen Oranlı Raporla Vergi İndirimli Araç Ve H Sınıfı Ehliyet Alabilirmiyim.
H Sınıfı Ehliyet Almam Durumunda
Bir Oto Galerisine Giderek H Sınıfı Ehliyetim Ve Oranlı Raporumla Vergi İndirimli Araç Alabilirmiyim
Yoksa %40 Şartmı
Teşekkürler.
Aynı Zamanda Aldığım Raporda H Sınıfı Ehliyet Alabilir Ve Donanımlı Araç Kullanabilir İfadeside Mevcut.Bu ifade yeterli orana gerek yok ehliyet ve ötv siz araç alabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
ayaktan engeliler ÖTV muafiyetinden araç alacaklar ise % oranına bakmazlar. Elinzideki rapor ile ÖTV muafiyeti araç alabilirsiniz. Oto Galerici bu işi biliyorsa size özel tertibatlı araç hazırlatıp verebilir...
Özel donanımlı araç yerine keşke otomatik vites yazdırsa idiniz güzel olacaktı.
O Dönemde Otomatik Vitesli Araçlar Henüz Yürürlüğe Girmemişti Ben Raporu Alalı 2 Yılı Geçti Ama Rapor Yeniletebilirim Sanırım Süresi Doldu.
@Terekeme bende de benzer bir sorun var nasıl yol izleyeceğim. tek bir ortopedi dokturunun imzası yeterli mi raporda o ibareler yazarsa?