bende de b vardı h ye çevirmek için tekrardan sürücü kursuna yazıldım.sadece direksiyon sınavına girip h sınıfı ehliyet almıştım.
linkde ki gibi sadece emniyete gitmek yeterli olmamıştı...
sürücü kursuna gitmek gerekiyor diye biliyorum...
7. Ehliyeti olup da (B, E, C, AZ), herhangi bir kaza sonucu sakat duruma düşen bir kişinin almak isteyeceği H sınıfı ehliyette izleyeceği yol ne olmalıdır?
Cevap: Böyle bir durumda yapılacak ilk iş H sınıfı ehliyet alabilir raporu almak olmalıdır. Rapor alındıktan sonra, daha önceden ehliyetini almış olduğu Trafik Tescil Bürosuna başvurması yeterli olacaktır. Kendisindeki mevcut ehliyet alınıp yerine H sınıfı ehliyet verilir. Ve bu işlemin sürücü kursları ile bir ilgisi yoktur.
Kaynak http://www.teday.org/h-sinifi-ehliyet-nasil-alinir/
Bu bilgi doğru mu?
bende de b vardı h ye çevirmek için tekrardan sürücü kursuna yazıldım.sadece direksiyon sınavına girip h sınıfı ehliyet almıştım.
linkde ki gibi sadece emniyete gitmek yeterli olmamıştı...
sürücü kursuna gitmek gerekiyor diye biliyorum...
Kesinlikle sürücü kursuna yazılmak şart. Alıntıladığınız bilgi eskidir ve artık yanlıştır.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...