Ben de takı tasarımcısıyım
Her şeyin en iyisini dışarıya ihraç edip kalan kırıntıları bize bıraktıklarını nbilmiyor musun sen? Üstelik bu, hemen her alanda geçerli bir durum. yazın pazarda fellik fellik iyi domates aramaktan bay geliyor. Bakıyorum dışı güzel görünüyor, kokusu fena değil, yerken bakıyorum, içi boş, 1 santim kabuk ve aldığımız hemen her şey böyle. Boşuna mı sana yalvarıyorum sanıyorsun![]()
Hep sinir olmuşumdur.
tohum dik fide çıkart vs. vs.
aylarca uğraş, tam ürün alacağın sıra domates 3 lira olsun
yahu tohumuna bile daha fazla para ödedim.
hadi parasını da geçtim
kimse yüzüne bakmıyor ki
Sen beni dinle hoca.
4-5 kök Kalecik karası üzün fidanı alıp dene.
içmesen de, ikram etmek bile mutlu ediyor insanı.
Karar verirsen haberim olsun.
Arkadaşlar şimdi ben mağazadan bir tişört alacam fiyatı 45 tl ama bendede hiç para yok metepeden 25 tl serafimden 25 tl olmak üzere, mağazaya gidene kadar tişört 50 tl olur diye 2 arkadaştan toplam 50 tl borç alıyorum magza diyorki tişört 45 tl zam yok ben 45 tl mağazaya veriyorum bende 5 tl kalıyor,bu kalan 5 tl den metepeye 1 lira iade serafime 1 lira iade ediyorum bende 3 tl kalıyor, şimdi metepeye 24 tl serafime 24 tl borcum kalıyor borcumun toplamı 48 tl e bendede 5 liradan kalan 3 lira var 48+3=51 lira bu 1 lira nereden geldi anlayan izah ederse sevinirim
Benim düşünceme göre 50 tlyi yarı yarıya aldığında 5 telde yarıya böldugunde 2.5 ve 2.5 olarak ödemem lazım 1 TL.ona verince 1.5 ötekine verince.1
5 odemen lazım yani 1.5+1.5=3 olur 50den iki çıkınca 48 tle kalır 50 den 2 çıktımı sende kalan para 48 kişilerde 1.5 dan 3 lira ödedinmi olay kapanır 3 u 45 üzerine sayacan 48 in değil yani (:
Yani 3 u toplandığında kalan parayı 1.5 ar olarak bolusturdugunde toplam 48 i vermesi lazım 50 değil. 48 in değil 45 in üstüne saycan.
Herzaman muhasebeye giren borç çıkan alacak olarak kayıt edilir.
48 tl olan borcu (-) elinde olan 3 tl (+) para ile nasıl toplayabilirsinki.
Alınan:50
Harcanan :45
Birinden harcadığı 22,5
Toplam İkisinden Harcadığı: 22,5*2=45
İkisine 1’er lira geri ödüyor
(22,5+1)+(22,5+1):23,5+23,5=47 eder
elde kalan 3 olduğuna göre
47+3=50 eder
Serafim ve Metepe'den 50 TL kredi çektin borcun -50 TL
Sonra 1 ona 1 diğerine ödeme yaptın kaldı -48 TL (ana borç)
Şimdi sıra geldi tişörte:
Tişörte 45 verdin -45 desin
elinde duran 3 TL aslında -3 TL o da halen borçtur çünkü kredinin içinden kullandın cebinden vermedin
-45 (tişört parası) ile -3 (elinde duran) toplarsan -48 TL yapar bu da olsun (manyak borç)
Son adım;
(-48 ana borç) - (-48 manyak borç)= 0
yani artıya geçmediğin için 50 TL borç halen kapında.
sefafim, metepe elini açmış bekliyor
Düzeltme: -48 ana borç ile -48 manyak borç aynı yani artıda değilsin çıkartma yapılmayacak
Bu resimde enteresan olan nedir?
![]()
Şartları sağlayan makul olan her yanıt doğru yanıttır.
İngilizce uzmanı değilim, sadece biliyorum ama bu ipucundan yola çıkarsak kız dışında hepsi 3 harfli:Özellikle İngilizce uzmanı olan biri olduğun halde!
Mom, dad, cat, dog, son (boy)
Kız ise Girl veya Daughter.
Ben yine de kedi yanıtında ısrarcıyım. Tek uyuyan o.![]()
Jeton sonradan düştü... ama bu bir bilmece değil, görsel bulmaca. Hiç benim tarzım değil.
Adamın gözlükleri BOOK yazıyor.
Kadının kitabında STORY
Oğlanın üstünde EPAGE gibi bir şey... PAGE olsa gerek.
Köpekle kızın başlarının üstünde READ
Emin değilim ama adamon koltuğunun kenarında NOVEL yazıyor olabilir.