doktoruna sorman daha iyi olur ama genel kanı bizim rahatsızlığımızın en büyük etkenin genetik yatkınlık olduğu yönünde çevresel etkiler 2. sırada belki bu olay tetikleme yapmıştır dediğim gibi doktor daha doğrusunu bilir
Şimdi 35 yaşındayım. 20 yıl önce falandı. Sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri yeri sert bir şekilde değdi ve çıktı (kulağımda sağırlık ve kanamada olmamıştı o zaman). O andan itibaren bende insanlardan kaçma, korkma, huylanma ve insanlara karşı agresiflik başlamıştı. Bu kazayla beraber içime korku girmişti korkuyordum bu psikolojik bir korkuydu bence. Bu kazaya kadar psikolojikman ve ruhen çok rahattım. Kafama istemediğim düşünceler gelmeye başlamıştı bende.
doktoruna sorman daha iyi olur ama genel kanı bizim rahatsızlığımızın en büyük etkenin genetik yatkınlık olduğu yönünde çevresel etkiler 2. sırada belki bu olay tetikleme yapmıştır dediğim gibi doktor daha doğrusunu bilir
@Rddvl
Doktorlara da sordum bu konuda ben net bir cevap alamadım. Bu olay fiziksel bir vaka ama sonucu psikolojik sorunları beraberinde getirdi. Bütün psikolojik sorunlarımın kaynağı genel olarak bu kazaydı bence.
Bu kaza belkide hayatımı değiştirdi. Acaba bu kaza benim stresörleri mi tetiklemiş olabilirmi ve "aktif" hale getirmiştir diyorum ben. Ama önceden küçüklüğümde de düşünceli biriydim. Bu arada çocukken sosyaldim ben diğer arkadaşlarımla "oyun oynamak" yerine "sohbet edelim" derdim hep ve o zaman sorun yoktu.
20 yıl önce olan bir olayı unutmaya çalışmalısınız bence neden aklınıza getiriyorsunuz ki tabi eğer sizde fiziksel bir hasar bırakmadıysa kaldı ki bıraksa bile yine unutmalısınız hepimiz hayatımızda bir şeyler yaşıyoruz iyi ya da kötü her şey bizim için eğer biz her kötü olayı kafamıza takar bunu da davranışlarımıza yansıtırsak o zaman kendimizi yıpratmaz mıyız ve zaten bütün hastalıkların başı sıkıntı stres değil midir siz bunu düşünerek kendinize dert ederek farkında olmadan birçok hastalığa da davet çıkartıyorsunuz eğer eliniz ayağınız tutuyorsa her işinizi yapabiliyor iyi kötü karnınızı doyuruyorsanız başka bir şeyi dert etmeye gerek yok bence kalın sağlıcakla..
@ayDÜNYAvazo
Bu kaza bilinç altına işlenmiş imlek imlek nakış nakış geçmiş olsun kardeşim
@eMeL_eMeL
Aklıma geliyor işte o kaza bende bendeki beni değiştirdi. Şuan yani şimdi psikolojikmen rahat değilsem ve aşırı stresliysem bunun tek sorumlusu o değilmi evet. Ne diyecem bilemiyorum. Aklımda hiç sorun yok onu biliyorum vede kendimide biliyorum.
@(ben)
Doğru diyorsun dün gibi anla işte kimse hatırlamak istemez ama başına gelen hiç unutamaz ki.
Aklınıza geldiğinde mutlu oluyorsanız getirin o zaman ama görüyorum ki mutlu olmuyor aksine üzülüyorsunuz o zaman niye bunu kendinize yapıyorsunuz hayat fani ömrümüz çok kısa aslında.. Bir şeyler yapın kendinize bir hobi edinin sizi mutlu edecek şeyler yapın dediğim gibi herkesin kötü anları var önemli olan o anlardan iyi bir şeyler çıkartmaya çalışmak yaşadığımız her şeyin bir sebebi bir hayrı muhakkak var belki başınıza daha kötü bir şey gelecekti ama onunla atlattınız şükür etmelisiniz olumlu düşünmeye çalışın hep siz kazanırsınız![]()