TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 16 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    21:29
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Heyet raporu

Herkese selamlar.Forumun son derece bilgilendirici olmasından dolayı üye oldum. Yeni bir üye olarak şunu sormak istiyorum.
    Değerli arkadaşlar çok sayıda hastalığım var %70 sürekli raporum mevcut.
    İki defa malulen emeklilik için başvurdum ikisinde de red geldi. Hastalıklarım arasında ağır dereceli uyku apnesi de var bipap kullanıyorum bu hastalık tek başına emeklilik için yeterli diyende var, yetmez diyende var.
    Emeklilik. İçin 10 yıl ve üzeri sigorta süresi, 1809 gün primde var.
    Sadece bu hastalıktan emekli olan varmı? Yada neden emekli edilmediğime dair bilgisi olan paylaşırmı?

Üye
    Born2die Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    34
    Verilen Beğeniler
    4

Malulen emeklilik için en az on yıldır sigortalı olması ve toplam olarak 1800 gün primi ödenmiş olması gerekir aynı zamanda işe başladıktan sonra tek bir hastalıktan %60 ve üzeri raporu da olması gerekir.

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Cevap için tesekkür ederim de sorum bu değildi.
    Prim ve yıl şartlarını taşıyorum.
    Sürekli %70 raporum var.
    Birden fazla hastalığın yanı sıra tek başına ağır dereceli "UYKU APNESİNDEN" emekli olan varmı yoksa neden emekli edilmiyor diye sormuştum.
    Bu soruma cevap arıyorum.

Üye
    kenan91 Avatarı

Gerçek Adı
    Kod adım Mahmut :)
    Son Giriş
    29.05-2023
    Saat
    12:58
    Yaşadığı Yer
    Hayalimde MOSKOVA :)
    Alınan Beğeniler
    130
    Verilen Beğeniler
    367

@Ahmet Varol,

Devlet böyle bir düzenleme getirdi. Tüm şartlar taşınsa bile engelli kişiyse malulen emekli olmak isteyen kişi, tek hastalıktan 60% veya üzeri oran almış olma şartı arıyorlar.

Burada detaylı bir forum var, ilgili sayfada yönetmelik paylaşılmış detaylı bilgiyi ve bununla ilgili başka sorunuz varsa okuyarak bulabilirsiniz. https://www.engelliler.biz/forum/mal...8092021-a.html

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:57
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    59
    Verilen Beğeniler
    0

Engellilik oranı % 80 ila % 100 arasında olanlar için 15 yıl ve 3.600 gün, - Engellilik oranı % 60 ila % 79 arasında olanlar için 18 yıl ve 4.000 gün, - Engellilik oranı % 40 ila % 59 arasında olanlar için 20 yıl ve 4.400 gün.Malulen olman için iş kazası yada doğuştan rahatsız olup çalışamayacak durumda olman gereklidir

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ağır dereceli uyku apnesi olan kişi sadece bu hastalıktan emekli olabiliyormu
    Çünkü hastalığın Ağır dereceli olması halinde orana bakılmadığı gibi balthazar formulü de yapılmıyor bildiğim kadarı ile...

Tesekkür ederim arkadaşım
    Bunların hepsini biliyorum
    Sorum bu değil
    Ağır dereceli Uyku apnesinden emekli olan varmı bunu öğrenmeye çalışıyorum.

Üye
    Makiyato Avatarı

Son Giriş
    29.05-2023
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İzmir-Stockholm
    Alınan Beğeniler
    64
    Verilen Beğeniler
    94

Uyku apnesi ağırlık derecesi ne olursa olsun tek başına yeterli gelmiyor. Ya apne çok ağır şekilde kalbe vsvs bir yerlere vuracak, ya işte cihaza rağmen değerler ölümcül derecede yüksek olacak, yada hasta cihazı tolere edemiyor olacak ki bunun kararını da doktor veriyormuş.

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Makiyato

Bu dedikleriniz raporda mevcut
    Cihazı tolore edemiyor deniyor, hayati öneme haiz diyor hemde.

Üye
    Başgedikli Avatarı

Son Giriş
    02.06-2023
    Saat
    08:49
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    29

@Ahmet Varol
    Uyku apnesinden malulen emekli olmanın mücadelesini bende verdim.Ama maalesef imkansız gibi bir şey bu.Malule emeklilik kriterleri tamamen farklı.Cihazı tolere edememek vs,aynı durum bendede geçerliydi fakat daha uygun cihazla örneğin ASV SERVO gibi bu sorun aşılıyor.Aşağıya uyku ile alakalı malulen emeklilik kriterlerini yazayım incele.

1. Uykuda solunum bozuklukları
    Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
    a) Uyku apne sendromları
    Obstrüktif uyku apne sendromu (OSAS) veya santral uyku apne sendromu (CSAS) tanılarından birinin varlığı olan olgularda aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması;
    1. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup uygulanan PAP (Pozitif havayolu basınç) tedavisine yanıt alınamaması (AHİ’nin 5’in altına indirilememesi) veya hastanın bu tedaviyi tolere edememesi (Her iki durumda da son bir yıl içinde alınmış en az 3 aylık cihaz kullanım raporunun ibrazı gereklidir).
    2. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup kronik noktürnal hipoksemiye bağlı kardiyovasküler, serebrovasküler komplikasyonların varlığı, pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
    b) Uyku ilişkili hipoventilasyon bozuklukları:
    Obezite hipoventilasyon sendromu, santral alveoler hipoventilasyon, medikal hastalıklara bağlı uyku ilişkili hipoventilasyon (Hipoventilasyonun nedeni olarak primer akciğer parankimal veya havayolu hastalığı, pulmoner vasküler patoloji, göğüs duvarı hastalığı, nörolojik hastalık veya kas zayıflığı bulunması), ilaç ve madde kullanımına bağlı uyku ilişkili hipoventilasyon tanılarından birinin varlığı olan olgularda aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması;
    1. Uyku sırasında PaCO2’ nin en az 10 dakika süreyle 55 mmHg’nın üzerinde olması veya PaCO2’ nin en az 10 dakika süreyle 50 mmHg’nın üzerinde olması koşuluyla, uyanıklık supin pozisyondaki değerine göre, uyku sırasında PaCO2’de ≥10 mmHg’lık artış olması
    2. PAP tedavisine yeterli yanıt alınamaması (1. maddesinde yer alan kriterlerin düzelmemesi) (Son bir yıl içinde alınmış en az 3 aylık cihaz kullanım raporunun ibrazı gereklidir)

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@Başgedikli
    Bilgiler için öncelikle tesekkür ederim.
    Bu saydıklarınızdan birden fazlası bende mevcut
    Örneğin kalp hastalığı, hipertansiyon, diyabet
    Osas ise 30 ahi'nin üzerinde ağır dereceli bipap kullanıyorum halen
    Siz neden olamadınız. Yazdığınız bu kriterlere ne kadar uyuyorsunuz
    Sebebini biliyormusunuz yazarsanız sevinirim.

Üye
    Başgedikli Avatarı

Son Giriş
    02.06-2023
    Saat
    08:49
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    29

@Ahmet Varol Orada belirtilen pulmoner hipertansiyondur.Yani normal tansiyon değil.Allah kimseye o hastalığıda göstermesin.Cihazın tolerasyonuna gelince,uyum sağlayamayıp,tolere edemedimiz cihaz değiştirilerek bir üst cihazla testler devam eder.Tolere edilelememe sebebi santral uyku apnesi ise,Yani basit anlatımla,beyin ciğerlere yada nefes alacak organlara uykuda iken nefes al emri yollamıyorsa,bunun giderilmesi için Bipap st şayet yine yeterli olmazsa Asv cihazları denenir ve bu cihazlar beyin nefes al komutu vermese dahi hastayı kendiliğinden nefes aldırır.Diğer tolere edilememe sebei korku,panik gibi psikiyatrik sebeplerle ise bu defada,psikoloji bölümünde tedaviye devam edilir.Yani bu süreç çok ama çok uzun bir süreçtir.Bu süreci idare edip,yönetecek yeterlilikte doktorlarda maalesef bulunmamakta.Bu arada benim apne hipopne endeksim 92 idi.Oksijen satürasyonum ise 70 altıydı sürekli.Yani bu şartlarda dahi malulen emekliliğime onay alamadım.Şuan Bipap st kullanıyorum.Cihazın st modu benim ve senin gibi spontan soluma yetisini kaybetmiş hastalar için kullanılan çalışma modudur.Kalp,koah,tansiyon,diyabet,böbrek rahatsızkları vs gibi hastalıklarım ve yüzde 83 engelli raporum var.Bu yüzden malulen emekli olacağım diye kendini şartlandırma.Prim ve gün sayın yeterli ise erken emeklilik şartlarını kollamanı tavsiye ederim.Ben bu forumda bundan 4-5 sene önce de çok defa sormuştum.Şimdiye kadar uyku apnesinden malulen emekli edilene rastlamadım.Sanırım bundan sonrada rastlayamayız.Malulen emeklilik kolay bir işlem değil.Burada dizlerinden ampute olupta malulen emekli edilmeyenler gürdüm.Organ nakli olup emekli olamayanlar var.Yani amacını Malulen değilde,erken emeklilik olarak belirle derim.Sağlıklı günler.

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu kadar detaylı ayrıntı için gerçekten tesekkür ederim.bşlmediğim konularıda öğrenmiş olmakla beraber hiç umudum kalmadı
    Normal veya erken emeklilikten başka çare kalmadı..
    Sağlıkla kalın..

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Engelli emeklilik için vergi indirim belgesini kimler alabiliyor, kişinin çalışıyor olması şartmıdır?
    Kısaca şartlar nedir?

Üye
    Ahmet Varol Avatarı

Son Giriş
    22.04-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Değerli dostum selamlar, hürmetler forumun çok taze üyesiyim 😄formu geç keşfetmiş olmakla ne çok şey kaybetmişim meğer. Cevabını başka yerlerde aradığım Ne konular kaçırmışımda haberim yokmuş. Neyse şimdi buradayım.
    Öncelikle şunu sormak istiyorum. 1) Değişen yönetmelik 2008 öncesini kapsamıyor dediniz Engelli/erken emeklilik için rapordaki toplam oran dikkate alınacak değil mi? Benimki %70 doğru anladım değil mi?
    2) Engelli emekliliği için vergi indirimi belgesini kimler alabiliyor çalışan, çalışmayan fark ediyor mu?
    3) AĞır dereceli uyku apne hastasıyım şartlar tüm yönüyle mevcut iki kere mamuliyet için başvurdum ikisindefe red geldi. Tabi sebebini bilmiyorum. Bu konu hakkındaki bilgileriniz nedir? Bir ara bu hastalığı olanlar emekli ediliyor deniyordu
    Sağlık kurulu verdiği red kararında gerekçesini yazmadığı için benim gibi hiç kimsede neden emekli edilmediğini bilmiyor.
    Bu Apne konusundaki durum nedir, rica etsem aydınlatırmısınız?

Üye
    erkandomur Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    17:57
    Alınan Beğeniler
    51
    Verilen Beğeniler
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Ahmet Varol

Raporunuz vardir , engelli çalışan herkes vergi indirimi alabilir son olarak da vergi indirimi almanız icin SGK li görünüyor olmaniz lazım.Elinizdeki rapor oranına göre emeklik tablosundan şartların uyup uymadığı na bakabilirsiniz.Prim, sigortalılık süresi ve giriş tarihi onemli

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Başlığın Etiketleri