seviyorsan birisini özgür bırak onu.geri gelirse senindir gelmezse zaten senin olmamıştır.
İpek Ongun..
Bu Başlık altında okuduğumuz kitaplarda bizi etkileyen bir kenara dip not düştüğümüz cümleleri paylaşalım istedim arkadaşlar....
Herkesin paylaşacak bir kaç cümlesi vardır sanırım saklısında...
"Gerçek aşk kılıç yarası gibidir. Yara iyileşse de izi asla kaybolmaz....."
*Ahmet ALTAN-Kılıç Yarası Gibi...
seviyorsan birisini özgür bırak onu.geri gelirse senindir gelmezse zaten senin olmamıştır.
İpek Ongun..
"Biz insanlar, sırlarımızı kendimize saklar, en yakınımızla bile paylaşmamayı prensip sayar, kendimizle övünürüz, ama zaman olur yeni tanıdığımız birine tüm sırlarımızı açmaktan hiç çekinmeyiz.."
*Balzac Vadideki Zambak
Gerçek, ona layık olana söylenir..."
*Amin Maalouf -IŞIK BAHÇELERİ
birbirlerine gülen insanlar arasında nefret birbirleriyle gülen insanlar arasında sevgi çoğalır
iskender pala-şah ve sultan
düşler gerçekleşecek olanın mayasıdır.
serdar özkan-kayıp gül
"Her halükarda, milyonda bir ya da milyarda bir şans da olsa, tesadüf tamamen olasılıkdışıdır ve bütün değeri tam da bu olasılıkdışılıkta yatmaktadır. Çünkü varolmayan varoluşsal matematik aşağı yukarı şu denklemi ortaya koyacaktı: Bir rastlantının değeri, onun olasılıkdışılık derecesine eşittir." (s.239)
Milan Kundera - Ölümsüzlük
'' Kendinden hoşnut olmayan pek çok insan gördüm .Bunlar önce başkalarının kendileri hakkında iyi düşünmelerini sağlamaya çalışırlar .ßunu başarınca da bu sefer kendileride kendileri hakkında iyi düşünmeye başlarlar . Ama bu sahte bir çözümdür .ßu başkalArının otoritesi altına girmeyi kabullenmektir.Önemli olan kendinizi kabullenmenizdir benim sizi kabulenmemin yollarını aramak degil ''
''KORKULAR KARANLIKDAN DOĞMAZ .KORKULARDA YILDIZLAR GİBİ HER ZAMAN ORADADIRLAR .AMA GÜN IŞIĞI ONLARI GİZLER.''
NİETZCHE AĞLADIĞINDA _IRVIN D. YALOM
Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkasının aklınıda kullanır. Japon Atasözü
KRİZAMTEM ve KILIÇ kitabından
"fiziksel bir engeliniz var mı ? " sorusu içime dokunmuştu nedense. '' yok !'' dedim, '' yalnızca kalbim kırık...
aşkın sanal halleri/Canan TAN
"bir silgi gibi tükendim ben. başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa. ben, kurşunkalem silgisiydim. azaldığımla kaldım..."
Oğuz ATAY-Tutunamayanlar
İnsan masumiyetini bazen bir başkasının günahıyla öder.
Murathan Mungan - Kadından Kentler
"Önce kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız. Tamamen kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz ki?"
Nietzsche Ağladığında
“Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz..."
En Son Yürekler Ölür/ Canan Tan
*Acı ve acı çekme, büyük bir zekaya ve duyarlı bir yüreğe sahip kişiler için her zaman kaçınılmazdır.*
Dostoyevski-Suç ve Ceza