yaş 26 iş gücü kaybı yüzde 54 bilir kişi süresi 40 gün tazminatı kazanma ve hesaba gelmesi 4 ay 75.000 tl kurum tsk
ilk maaş 1450
yaş 26 iş gücü kaybı yüzde 54 bilir kişi süresi 40 gün tazminatı kazanma ve hesaba gelmesi 4 ay 75.000 tl kurum tsk
ilk maaş 1450
Geçmiş olsun.teşekkürler.benim yüzde 41.yaş otuz.asgari ücretten hesaplandı.yüzde yirmibeş kusur var.üçyüz yetmiş beş ile başladı.mahkeme süreci hesaplama bilirkisinde.işveren ücreti asgariden gösterdiği için düşük çıkacak dolayısı ile sgknin bağladığı maasida keseceği için maddi birşey kalmayacak gibi.yasal faizden birşey kurtarabilirmiyiz diye düşünürken yorumlarda yasal faiz çıkan meblagdan değil açılan meblagdan hesaplanır diye yazmışlardı.bu kesinmi acaba.manevilerin miktarı zaten malum.
Sizin de mi el Den iş gücü kaybı niz
Yusuf İslam bey
%25 kusur oranıda tazminatından düşecek ayrıca sgk sana bağladığı sürekli iş göremezlik gelirinin psd tazminatından düşecek ayrıca avukatla % kaç anlaştıysan o miktar tazminatından düşecek hakim karar verdiğinde karşı tarafın avukat vekalet ücretleri de tazminatından düşer yani bu iş kısacası özel hastanelerin röntgen emar kan testleri gibi işler sürekli hastaya masraf çıkarması gibi işler , dava açan kişiye bilir kişi ücreti Yargıtay ücreti dosya masrafı icra cezaevi harcı gibi paralar , vekalat ücretleri yansır manevi tazminat miktarı tr de 5bin tl ile 10bin tl arası çıkar yıllık faiz %9 komik rakam
Konu Helsinki tarafından değiştirilmiştir (08.12-2016 Saat 23:32 ). Gerekçe: yanlış yazdım
Arkadaşlar Şunu belirteyim. Eğer iş vereniniz maaşınızı düşük gösterdiyse. Emsal ücret tespitini mahkemeden mutlaka isteyin, yoksa tazminatınız düşük çıkar.
Benim dosyam 2 kere hesap bilirkişisine gitti. ilkinde Düşük bir tazminat çıktı. bilirkişi hesabına baktım. Bilirkişinin hesabı yanlıştı. Ben askeri ücretin nerdeyse 3 katı maaş alıyordum. bilirkişi askeri ücretten hesabı yapmıştı. avukatıma söyledim.
öncelikle emsal ücret tespitini mahkemeden istedik sonra yeniden hesap bilirkişisine dosyam giti. Hesap bilirkişisi 2 şekilde hesap yaptı. düşük ücretlede yaptı, yüksek ücretlede yaptı... taktir yetkisi mahkemenin dedi. Hakim yüksek ücret üzerinden tazminatımı verdi.
Çok şükür yüksek bir maddi tazminat aldım. Manevi tazminatımda Bugun yarın hesabıma yatar diye bekliyorum.
Hadi hayirlisi.uzun bir surec geride kalmis.bundan sonrasi herseyi unutup yeni bir hayat baslamaniz olur ins
Yaş 34 güç kaybı adlı tıp raporu %79 2011 den beri mahkemedeyiz hâlâ sonuçlanmadı.
Hangi asamadasiniz
TR 123 manevi tazminatının yargitayda idi. Nekadar karar verildi.birde is gücü kaybımız yüzde 45 ti galiba degilmi
Arkadaşlar iş gücü kaybım elden sgk bolge sağlık kararına göre %13 ben ise bu oranı şiddetle red ettim olayı adlı tip ve işvereni mahkemeye verdim bunun üzerine adli tipin kararına güvenile bilirmi birde kusur oranlari belli değil değil mufettise ifade vercem bu ifadede kusur oranlari ne gibi sonuçlar doğruyu yor.?? Acil yardım
Müfettişler genelde işçiden yana kararlar verir. Adlı tip raporu ise hastanenin verdiği ile aynı cikmayabilir
@Alper işbilen
Evet öyle. Maalesef manevi tazminat kararlarında işcinin zenginleşmeme şartı diye uyduruk bir içtihat var. Hakimlerin verdikleri manevi tazminat işciyi zenginleştirmemesi gerekiyormuş, bu yüzden manevi tazminatımı düşük tuttular. yargıtaya itiraz ettim ama karar değişmedi.
Davam uzun sürdüğü için yasal faizle birlikte 100+binTL den fazla manevi tazminat alacağım.
@TR123
manevi ne kadar çıktı?
@kafası kırık 45bin