TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 30 / 33 İlkİlk ... 202627282930313233 SonSon
Toplam 488 mesajın 436-450 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Kronik34 Avatarı

Son Giriş
    31.07-2023
    Saat
    11:45
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaslar merhaba 2020 eylül ayında iş yerinde kalp krizi geçirdim bu nedenle %43 engelli kaldım 2022 haziran ayında şikayetçi oldum evrakımın sgk denetmenler servisinde olduğu görünüyor bu ne demek birde ilk olarak arabulucuya gönderildim iş yerinden eksik para aldığım için bu arabuluculuk ne kadar sürer

Üye
    Kavalye58 Avatarı

Son Giriş
    28.09-2022
    Saat
    11:48
    Yaşadığı Yer
    Sivas
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Fotoğraf yükleyemedim. En altta yazan kısmı aynen yazıyorum.

Toplam(Geçici+Sürekli) 276.905 Tl
    Sonuç: Yukarıda arz edilen sebepler ve yapılan hesaplar neticesinde 276.905 TL maddi tazminat alacağı hususunu Sayın Mahkemenin takdirlerine arz ederim.

Benim sorum yasal faiz kaza geçirdiğim 2013 ten itibarenmi kapsar yani 9 yıllık bir faiz işlermi yoksa hesaplamadan sonraki tarihimi kapsar?

Üye
    sociallaw Avatarı

Son Giriş
    17.08-2022
    Saat
    15:19
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    12

@Kavalye58

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. İş kazasını geçirdiğin tarihte aylık maaş tutarı ne kadardı?
    Asgari ücret olması ile asgari ücretin üzeri bir tutar olması tazminatı önemli şekilde etkileyen bir faktör olduğu için soruyorum. Ayrıca 277 bin tl'nin hesaplanmış faiz miktarı içinde mi yada 277 bin faiz hariç ana paranın kendisi mi bunun anlaşılması için bilirkişi hesap pusulasından anlaşılabilir, detaylar hususunda bilgi paylaşırsan yardımcı olunabilir.

Üye
    sociallaw Avatarı

Son Giriş
    17.08-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    12

@Kavalye58

Yasal faiz mağduriyetin oluştuğu kaza tarihinden itibaren işlemeye başlar.

Yasaklı Üye
    Pa_Pi Avatarı

Gerçek Adı
    Papi
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kazdağları
    Alınan Beğeniler
    455
    Verilen Beğeniler
    252

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Kronik34
    Kalp krizi eskiden iş kazası diye geçmiyordu. Yeni düzenleme ile iş kazası olarak kayıtlara alınmıştır. SGK size sürekli iş göremezlik geliri bağlayacak.

@Kavalye58
    Bilirkişi raporunu görmem lazım ya da hakimin gerekçeli kararında 277k anapara + dava süresi olan 9 yıllık faiz diye yazıyor mu? Bilirkişi hesaplamasına bak! 277k ve 9 yıllık faiz eklensin diye yazıyor mu? WhatsApp dan yolla bana anlarım. Telimi özelden mesaj atıyorum. Kaza geçirdiğinde maaşın asgarî ücret ya da üstümü bu çok önemli eğer asgari ücret üstü maaş alıyorsan sakın emekli olma tazminatın düşer.
    Konu Pa_Pi tarafından değiştirilmiştir (28.06-2022 Saat 01:35 ).

Üye
    Esinti38 Avatarı

Son Giriş
    25.07-2022
    Saat
    23:38
    Yaşadığı Yer
    Kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

2014 yılında iş kazası nedenyle dava açmıştık bugün kesin karar çıktı babam 2015 yılında yüzde 11 üzerinden maaşa bağlanmıştı biz bu raporu itiraz sonucu yüzde 49 olarak atk dan aldık raporu alınca maluliyetn yükselmesi için sgkya dilekçe yazdık 2 kez ama dava devam ettiği için red vermişlerdi şimdi çıkan kesin kararla avukatım tekrardan dilekçe yazmış ama sgk kabul etmemiş ödemeyi yarın evraklar ile birlkte ben gideceğim aynı olayı yaşayan varmı nasıl bir yol izlemeliyiz

Üye
    sociallaw Avatarı

Son Giriş
    17.08-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    12

@Esinti38

SGK insan haklarını değil de, kendi bütçesini öncelik yaptığı ve finansal kaygılarla hareket ettiği için tazminat dahil maddi (para) alacakları hususunda çok sorunlar çıkartıyor, bezdirme ve yıldırma politikası izliyor. Ben ATK'nın 2016 yılında verdiği kesin karar raporuna rağmen SGK'nın ret ve itirazları (ayak sürümesi) yüzünden 2010 yılında bağlanması gereken maaşımı bağlamadı gerisini varın siz düşünün.. Sizin süreciniz ne kadar sürer bilemiyorum.

Üye
    Esinti38 Avatarı

Son Giriş
    25.07-2022
    Saat
    23:38
    Yaşadığı Yer
    Kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Atknın raporu bizi bağlamaz diolar saçmalık resmen maluliyet tespit davası açacaz bakalım tek çare o

Üye
    sociallaw Avatarı

Son Giriş
    17.08-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    12

@Esinti38

Evet ATK raporu SGK açısından ''salt rapor'' yönünden bağlayıcı değil, bağlayıcı unsur olması Yargı kararı ile hüküm tayin edildiğinde söz konusu oluyor. Mahkeme ilamına dayanan kesin karar hükmü SGK açısından bağlayıcıdır, dava yolu ve mahkeme kararı ile SGK açısından ATK raporu bağlayıcıdır.

Üye
    iscev Avatarı

Son Giriş
    15.01-2023
    Saat
    20:05
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    62

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @sociallaw
    acele ettiği ve hemen karar vediği atk oranı düşürürse hemen maaşı düşürme yoluna gidiyor ama atk oran arttırırsa bizi bağlamaz diyor mahkemeye gidin diyor bir düzenleme gelmeli kesin karar hükmünde
    yani oran düşerse nasıl oran düştü deyip maaşı azaltıyorsa.yükseldiğinde de aynı hassasiyeti bekliyoruz ama nerdeee

Üye
    hakankctss55 Avatarı

Son Giriş
    13.11-2022
    Saat
    20:10
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar herkese selam ederim. 14.06.2021 tarihinde Antalya da kurye olarak çalışırken yaralanmalı trafik kazası iş kazası geçirdim. 2 gün yoğum bakım ve 10 gün hastanede yattım. Sağ Diz kapağım dağıldı patelle kırığı oluştu. Sağ el bileğim kırıldı dört parmağımda doku kaybı oluştu hissizlik var. Çarşamba devlet hastanesinden almış olduğum engel raporum 39. Bunu sadece sigorta şirketi ile anlaşmak için aldım. Daha sonra eğitim ve araştırmadan heyete girdim fakat hala bi sonuç gelmedi. Önümüzde ki ay sonuçlanacak ve 10 üzerinde çıkarsa sürekli iş göremezlik maaşı alacakmışım. Şimdi sorum şu. Doğa sigorta şirketine başvurumu yaptım. Baya da ilgili görünüyorlar. Uzlaşacaklar mı merak ediyorum. Avukatım la müracaat ettim fakat uzlaşma saatinde sigorta şirketinin avukatı görüşmeye katılmadı. Bende kendim başvurmak istedim. Yaşım kaza tarihinde 25 evliyim çoçuğum yok. Kaza kusur oranım 50 bana 50 karşı tarafa. Maaş asgari ücret görünüyordu. Dava sonucuna gitsek 346 bin alırız dedi avukat. Aktüer hesaplaması yaptı. Şimdi bu şirket bana ne kadar teklif eder. Paraya ihtiyacım var düğün borcum bile hala bitmedi. Sigortalı işe girip çalışamıyorum da. Bilenler cevap yazarsa çok memnun olurum

Yasaklı Üye
    Pa_Pi Avatarı

Gerçek Adı
    Papi
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kazdağları
    Alınan Beğeniler
    455
    Verilen Beğeniler
    252

@hakankctss55

1) Trafik iş kazası geçirdin.

2) sürekli iş göremezlik geliri bağlanır kusur oranı, bağlanan maaşın psd değeri tazminattan düşer.

3) avukatın asliye ticaret mahkemesinde sigorta şirketi, karşı tarafın sürücüsüne ve iş yerine maddi ve manevi tazminat davasını açacak. Bu üçlüye dava acmazsin, fazla çıkan miktarı alamazsın. Sadece sigorta poliçe limitini alırsın.

Kasko var mı? Avukatın araştırsın.
    Geçmiş olsun tek başına başvuru yapıp sigortadan paranı alırsın ama manevi tazminat için avukat şart ve avukat tuttuğun için tek başına hareket etme zarar edersin. Avukatın ile ilerle...

Üye
    hakankctss55 Avatarı

Son Giriş
    13.11-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Üstad zaten avukatla ilerliyorum. Avukatla uzlaşma talebinde bulunduk fakat sigorta şirketinin avukatı görüşmeye katılmadı. Tatile gitmiş kendisi. Sonrasında avukatla dosyam hazırlayıp ben kendim gönderdim sigorta şirketine cevap bekliyorum. Evrak eksiğim yok. Acaba bi ödeme yaparlar mı eksik de olsa almak istiyorum. Çalışamıyorum düğün borcum var. Eksik yaparlarsa kalan kısım için mahkeme yoluna gitmeyi düşünüyorum. Doğa sigorta şirket

Üye
    tortugacek Avatarı

Son Giriş
    17.06-2023
    Saat
    10:57
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    1

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: 03002048 CEYHAN Mesajı Gör
    bu dava süreci nasıl olur bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
    benimde is kazasını sakladılar 1 yıl sonra ispatladım iyileştim sonra tekrar nüksetti dava açtım is yeride bana açtı is kazasi değildir diye ben haklı çıktım istinafa itiraz ettiler bakalım

Üye
    hakankctss55 Avatarı

Son Giriş
    13.11-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkadaşlar merhaba. Yüzde 39 luk bir engelim var. 2021 de trafik iş kazası geçirmiştim. Sgk dan raporun gelmesini bekliyorum. Sizce ne kadar maaş bağlanır? Son 3 aylık prim 6000-7000-3000. Yeşillendirirseniz sevinirim. Raporum sürekli

Sayfa 30 / 33 İlkİlk ... 202627282930313233 SonSon