TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 28 mesajın 16-28 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    hilal72 Avatarı

Gerçek Adı
    hilal
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    sizene
    Alınan Beğeniler
    77
    Verilen Beğeniler
    13

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @ferhan akkuş
    MAHKEMEDE İSE İŞİNİZ ZATEN AKTÜARYACILAR BİLİRKİŞİLER TAZMİNATINIZI HESAPLIYACAKTIR BUNUN İÇİN İÇİNİZDE ENDİŞE KALMASIN AYRICA KAZA TARİHİNDEKİ ALDIĞINIZ VE DAHA SONRAKİ ALDIĞINIZ AYLIKLAR İLE PASİF VE AKTİF DÖNEM DİYE HESAPLAMA YAPILIYOR VE EN SONKİ ALDIĞINIZ ÜRET OLARAK GELECEK DÖNEM HESABINIZ YAPILIYOR

Yasaklı Üye
    Helsinki Avatarı

Gerçek Adı
    İron
    Son Giriş
    03.07-2019
    Saat
    18:57
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    823
    Verilen Beğeniler
    936

@ferhan akkuş

asgari ücretin 1 tık üstü maaşın izin verirsen dün bana whatsupdan yolladığın bilirkişi raporunu buradan paylaşıp akşam hesaplama yapalım Alper in bilir kişi ücretini paylaşmıştım ikisi üzerinden akşam çalışma yaparız.

Üye
    TR123 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    27
    Verilen Beğeniler
    3

@İron hesap bilirkişinin hesabında yasal faiz miktarıda, yasal faiz oranıda yazmaz... Yasal faiz mahkemenin gerekçeli karar kısmında yasal faiz talep edildiyse cümle olarak o yazar. Yasal faiz miktarı da gerekçeli kararda da yazmaz. Gerekçeli kararda sadece Ana para yazar. Peki yasal faiz oranı nerede yazar diye soracak olursanız. dava kesinleştikten sonra avukat oturup alacağı rakamı hesaplayıp icra takibi başlatıyor. orada Ana para ve yasal faiz miktarı yazıyor. Bu miktarı uyap vatandaş portalından giriş yapıp dava sorgulama kısmından icra takibi başlatıldıysa oradan görebilir, yada avukata sorup öğrenmek gerekir.

Yasaklı Üye
    Helsinki Avatarı

Gerçek Adı
    İron
    Son Giriş
    03.07-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    823
    Verilen Beğeniler
    936

burada sorun yasal faiz değil zaten o işleme daha gelinmemiş icra aşamasında değil. sorun bu arkadaşın tazminatı %31 sig üzerinden hesaplanmış bu arkadaşım bana rapor oranın %54 olduğunu yazmıştı. yani bilirkişi hatalı hesaplamış itiraz edip tekrar hesaplamaya gidecek.

Üye
    ferhan akkuş Avatarı

Gerçek Adı
    gariban
    Son Giriş
    06.05-2020
    Saat
    06:17
    Yaşadığı Yer
    odunpazar
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    6

iron iş görememezlik oranı %31

Yasaklı Üye
    Helsinki Avatarı

Gerçek Adı
    İron
    Son Giriş
    03.07-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    823
    Verilen Beğeniler
    936

evet sig %31 ve bunun üzerinden çıkarmış tazminatı itiraz et senin hastane raporun %54 ve adli tıpa neden gitmedin avukatın neden itiraz etmemiş hayret şaştım kaldım. arayacağım seni birazdan.

Üye
    ferhan akkuş Avatarı

Gerçek Adı
    gariban
    Son Giriş
    06.05-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    odunpazar
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    6

arkadaşlar adli tıpa gitmedim iş göremez oranımız %31.tazminat hesaplamam bilirkişiden geldi. iş kazasına baglı olarak rahatsızlıklarım arttı .mahkemeden adli tıpa sevkimi talep edebilirmiyim.bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekiyorum

Üye
    TR123 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    27
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @ferhan akkuş iş göremezlik oranının arttığını düşünüyorsanız ilk duruşmada yazılı bir dilekçe ile hakime başvurun. Hakim büyük ihtimalle kabul eder, hastaneye yada adli tıbba sevk edip oranın kesinleşmesini sağlar...

Üye
    ferhan akkuş Avatarı

Gerçek Adı
    gariban
    Son Giriş
    06.05-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    odunpazar
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    6

Adli tıpa sevkedildik hadi hayırlısı uzun bisüreç yine başladı..

Üye
    ferhan akkuş Avatarı

Gerçek Adı
    gariban
    Son Giriş
    06.05-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    odunpazar
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    6

bizim mahkemede mahkeme bilirkişi kusur oranımız %0 3
    kere gitti her itirazda %0 geldi ..sgk %10kusur verdi buldu buluşturdu yüzde 10 verdi..tazminat hesap bilirkişisi sgk nın verdigi %10 luk kusuru baz alarak hesaplama yapıldı.mahkemenin bilirkişi kusur oranı nerde kaldı boşa gitti..

Üye
    cumaliman Avatarı

Gerçek Adı
    cumali
    Son Giriş
    17.07-2021
    Saat
    07:21
    Yaşadığı Yer
    adana
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    1

@ferhan akkuş

Slm Ferhat kardesim benim de senin davana benzer bir süreci bende yasıyorum.Bende iş kazası nedeni ile işverenimi mahkemeye verdim.4.durusma bitti fakat yine hakim degişiminden dolayı ertelendi.
    En son durusmada karsı tarafın avukatı sgk kurumunun kusur olanına itiraz ettiler.Hakim 3 lü bilirkişiye yolladı.3 ay sonunda bilirkişiden geldi.İşverende o kadar kusur sayıp onlara % 70 vermişler.Bana da tecrübeleri ve iş güvenligi sözde tedbiri almadığım için bana da % 30 vermiş.Sgk kurumu bana % 20 işverene % 80 vermişti.10 puanlık bir artış yasadım.aslında bana göre hiç bir kusurum yok.çünkü baslı basına işveren suclu.Mahkemede cumartesileri öglen 13 de kadar calısıyoruz diye diletıyorlar.cünkü ben ccumartesi 17.00 kadar calustıgımızı belirtim.onlarda tazminat ve ceza yememek için bu yolla başvurdular.Kaza gecirdigim de saat 16:30 idi bu mahkeme tutanaklarında acık yazıyor ama bilirkişi kaydeye almıyor.Bir de mahkeme tutanaklarında sigortasız calısanlarında oldugu acık yazıyor ama bilirkişi bunları görmüyor tedbirli iş güvenligi ekipmanları iş veren vermrzsede benim yapmam gerektigini söyleyip bana % 30 kusur veriyor.ya kardesim işverene ben tedbir almazsan bu işi yapmıyorum dedigim zaman adamlar kapı orada sana verdigim bu para ile kac tane eleman calıstılırım diyip kapıyı gösteriyor.bunun farkında degil mi bilirkişler.
    Bu yüzden ülkemizde işveren ve patronları destekleyenler oldugu için ve sucluyu kazaya sebep olanlardan değilde kazayı yapanda bulan bu zihniyetler oldugu sürece ülkemizde daha cok iş kazaları olur.Patronlara örnek olsun diye ver bakıyım il kazası gecirmiş olan kişilere yüksek tazminatlar ve cezaları yaz.Bak o zaman gör işveren ve patronlar nasıl tedbir alıp iş kazalarına nasıl mani oldukları.cünkü ceplerinden para cıktımı tedbir alırlar.
    Özün kısaca mahkemeler dahil patronları destekleyip onları üzmüyorlar.sürecleri uzun tutup işçiyi bunalıma sokup eninde sonunda patron ile anlaşma yoluna sokuyor.patronlar ile her görüstügümde kendi verdikleri rakamlar üzerinde hep pazarlıklar yapıyorlar ve utunmadan tehdit bile ediyorlar bak mahkemen cok uzun sürer herseye itiraz eder eninde sonunda hiç birsey kazanaman gibi sözler diyebiliyorlar.Mahkeme de 2 yılı geride bitirdik Allah sonumuzu hayır etsin insallah.

Üye
    MUR37 Avatarı

Gerçek Adı
    murat tosbıyık
    Son Giriş
    16.07-2023
    Saat
    12:27
    Yaşadığı Yer
    kastamonu
    Alınan Beğeniler
    78
    Verilen Beğeniler
    0

Sgk müfettişinin verdiği kusur maaş bağlamında etkili oluyor ilaveten sgk kurul toplantısından kesinti ile ilgili indirim yapılabiliyor
    Örnek: kusur 50 indirim ile 10 düşülebiliyor
    Diğer konu siz bilirkişi raporunun şeklini inceleyip itiraz ediniz ilaveten çalışma bakanlığı müfettişlerince verilen rapor mahkemede dikkate alınır
    Avukatınız yoksa iş mahkemesi ile ilgilenen bir avukattan destek alınız
    Böyle durumlarda sgk iş veren lehine çalışma bakanlığı müfettişleri,mahkeme başkanı madur lehine görüş bildiriyor
    Çalışma bakanlığı müfettişleri iş verene cephe alırcasına rapor hazırlarken sgk müfettişleri işçiye cephe alırcasına rapor veriyor
    SGK işveren ile ters düşmek istemiyor
    Çlş müfettişleri işverene kusur buluyor çünkü olay yerinde aynı kaza tekrar yaşanmasın ve kusurunuz varsa tedbir alın mantığı yürütülüyor
    Çlş müfettişleri yeminli meslek yapıyor ve rapor hazırlanırken taraflarla birebir iletişime geçiyor hatta sizin olay yeriyle ilgili görüşünüzü alıp değerlendirme yapıyor

Üye
    ferhan akkuş Avatarı

Gerçek Adı
    gariban
    Son Giriş
    06.05-2020
    Saat
    Yaşadığı Yer
    odunpazar
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    6

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @MUR37

MUR37 ÇALIŞMA BAKANLIGI MÜFETTİŞLERİYLE hiç diyalog yaşamadık üsteki bilirkişi hesaplaması bana ait 93000 tl maddi tazminat hesaplamış asgari ücretten hesaplandıgın düşünüyorum artı AGİ LE BERABER HESAPLAMA YAPMAMIŞ ..bu konuda bilgin varsa bilirkişi hesaplamasını incelesen.sgk kusur oranına bilrkişi hesaplamasınA VE MALÜLİYETE KARŞI TARAF İTİRAZ ETTİ KARŞILIGINDA BİZDE İTİRAZ ETTİK ŞİMDİ ADLİ TIPA gidecez kardeş..

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12