As, geçmiş olsun herkesin süreçleri farklı oluyor kimi uzun sürüyor kimi kısa. müfettişlerin yoğunluğuna bağlı süreç değişir.
As, geçmiş olsun herkesin süreçleri farklı oluyor kimi uzun sürüyor kimi kısa. müfettişlerin yoğunluğuna bağlı süreç değişir.
TR123 tşk ederim sonraki süreç nasıl olur_?_? aslında uzun uzun yazmak isterim (en kötüsüde bu süreç te maddi destek ve piskoloji)
@kirikbiri
bu süreçler iş mahkemesini yoğunluğuna bağlı olarak değişir davalar uzunda sürebilir kısada.. Büyük şehirlerde daha uzun sürer küçük yerlerde iş kazası davaları daha çabuk biter...
Müfettişler incelemede bulunacak olayın iş kazası olup olmadığını araştıracak eğer iş kazası olduğu belirlenirse SGK seni hastaneye sevk edip iş göremezlik oranını berlirliyecek... %10 dan yukarı rapor alırsan sürekli iş göremezlik geliri bağlanacak. Ayrıca şunu da belirteyim %10 dan düşük rapor alanlara maaş bağlanmıyor sadece açtıkları davadan dolayı tazminat alabiliyorlar.
ARKADASLAR bende 26.03.2014. iş kazası geçirdim 11 ay boyunca raporluydum gelelim asıl meseleye tazminat davası açtım ve karşı taraf 3 mahkeme gelmedi sgk iş kazası bildirimi dahi yapmadılar sgk müfettiş devreye girdi dedi şimdi bu müfettiş iş kazası olup olmadıgını araştırıp sgk ya bildirecekmiş ve sgk beni hastaneye sevk edecekmiş(_ heyete_)gircem peki süreç ne olur daha beni ifadeye çagıracakmış müfettiş sonrasını nasıl olur
selam arkadaslar bugun sgk mufettisini ifade verdim ve sonucu 3 ayi bulur dedi kusuru %100 isyerine verdim dedi ve olayi oldugu gibi anlattin cokta guzel bi insandi iyi insanlar heryerde var sukur yyanlis yonlerdirmek istemem arkadaslar o yuzden yazabildigim kadarini yaziyorum ve ozellikle sordum evrak iznireni ankarayami gidiyo diye izmire bagli izmire gidecek dedi ALLAH herkese sabir versin kandiliniz mubarek olsun
@kirikbiri
Son durum nedir?
selam bülent abim son durum sgk uni.hastanesine sevk etti heyete 3 doktor gezdim 3 de randevu verdiler toplamda 6 doktor simdilik sürec böyle ) ( aslinda yazcak cok sey var fakat kimseyi yanlis yönlendirmek istemedigimden islerimin biraz daha rayina girmesini bekliyorum sunu diyebilirim ALLAH herkese sabir versin cok cok zor bi sürec gercekten
selam bülent abim son durum sgk uni.hastanesine sevk etti heyete 3 doktor gezdim 3 de randevu verdiler toplamda 6 doktor simdilik sürec böyle ) ( aslinda yazcak cok sey var fakat kimseyi yanlis yönlendirmek istemedigimden islerimin biraz daha rayina girmesini bekliyorum sunu diyebilirim ALLAH herkese sabir versin cok cok zor bi sürec gercekten......bülent abim ne oran cikabilir ben anlayamadim yardimci olursaniz sevinirim S82.30-TİBİANIN ALT UÇ KIRIĞI, KAPALI S82.30-TİBİANIN ALT UÇ KIRIĞI, KAPALI S52.50-RADİUS ALT UÇ KIRIĞI, KAPALI S32.10-SAKRUM KIRIĞI, KAPALI S52.10-RADİUS ÜST UCU KIRIĞI, KAPALI
@kirikbiri
Kardesim benimkiside tibia acık kırık sol ayakta . Ve dizden ayak bilegine kadar uzanan uzun platin ve 7 adet civi var kemigin icinde. Bana verilen oran %15
SeRKSi tsk ederim bilgin icin sunu %41 mi almam gerekiyo tam maas alabilmek icin ?
@kirikbiri
Tam maas alabilmen icin %95 , %100 arası ozurlu ve bakıma muhtac oldugunu belirtir raporun olmasi gerekir .
%10 ve üzeri engelli raporun varsa ( Ankara veya SGK dan verilen Oran olmasi lazim ) Sürekli is göremezlik maaşı almaya hak kazanırsın . Maaş hesabı ise , son 3 ay sana yatırılan maaş uzerinden ve sana verilecek ozur oranına gore hesaplanır .
selam arkadaslar heyete girdim heyetten sonra sürec nasil ilerliyor bilgisi olan varmi acaba sgk sevki ile müfettise ifade vermisdim bu arada bi daha müfettis veya ankaraya dosya gidecekmi bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim
Birdaha mufettise ifade vermiyorsunuz müfettiş dosyanı tamamlayıp sgkya gönderiyor. Kusur oranını sgkdan öğrenebilirsiniz.heyetten sonra oran verilmesi için SGK ya istanbula yada ankaraya raporu gonderiyor.oran geldikten sonrada SGK emeklilik servisine yollayıp maaş bağlanmasını bekleyeceksin benim nişandan beri maaş çıkmadı 1.5ay oldu daha sana kolay gelsin zor süreç