internet cafe ama cafeye daha çok benzesin..
hani normal buluşma cafesi olsun ama yanına 10 bilgisayar ekleyerek internette olsun.
internet cafe ama cafeye daha çok benzesin..
hani normal buluşma cafesi olsun ama yanına 10 bilgisayar ekleyerek internette olsun.
adanada olsan yönlendirirdim abi ama maalesef ,...bulunduğun yer uzak..
Cafe fikri güzel ama bilgisayarda alacak kadar sermayem yok .burası küçük bir yer olsa sayımızda aynı olsa belki bizler için bir kafe açardık.
elinde ne kadar tl var onu söyle de ona göre sana fikir verelim o zaman bodrumlu kardeş...
Yaklaşık 10,000 tl.
10,000 tl ve İzmir.
bu para ile istanbul da hiç bir şey yapamazsın ama İzmiri bilemem. onun için İzmirde ki arkadaşlardan bilgi gelirse daha iyi olur..
ilgin için teşekkür ederim mehmet.küçük te olsa birşeyler yapacağım.bakalım
celik;
İzmir ve İstanbul arasında ekonomik açıdan o kadar büyük farklılıklar mı var ÇelikSabah sabah güldürdün beni Allah da seni güldürsün emi
........... Bende istanbulda yaşıyorum ve 5000 tl sermaye ile bile ticarete atılan birçok insan tanıyorum, arkadaşı yanlış yönlendirmişsin
![]()
Arkadaşım sen önce bir etrafını gez dolaş esnafla sohbet et, bu işi en iyi esnaflar bilir, hele tanıdık olursa daha iyi olur. Ama Türkiyenin içinde bulunduğu ekonomik durumuda gözardı etme bence, bende geçen aylara kadar ticaretle uğraşıyordum, halı yıkama firmam vardı ama kapatmak zorunda kaldım. Fakat eğer engelliler üstüne bir iş yapmayı düşünüyorsan tabii yeri burası derim![]()
istanbul ve izmir arasında tabi ki büyük farklar var. ayalar öncesi ufukalp abi izmir de bir evini satıyordu. 4 oda diye hatırlıyorum ve masrafsız. bende kendisnin izmir de yaşadığını bilmiyordum. istanbul da ikametgah ettiğini sanıyordum. fiyatı da eve baktığın sırada çok ucuzdu. kendisine söyledim neden o kadar ucuz diye. ufukalp buranın sermayesi bu şekilde dedi. orası değerken izmir oladuğunu anladım.
mehmet.ufukalp bey in sattığı evle ilgili paylaşıma bende tanık oldum.bildiğm kadarı ile onu evi torbalı da idi .oralar biraz ucuz.izmir içine geldiğinde ev fiyatları ve kiraları felaket.bodrum gibi biryerle aynı fiyatlara sahip.bodrumun en güzel yerinde 400 tl ye kirada oturuyordum izmire gelince bir baktım vasat mahallelerde bile fiyat aynı neoluyoooo ya dedim.ayrıca piyasa farkı var dediğin olayada bir nebze katılıyorum.burada yaşayanların çoğu emekli yada askari ücretle çalışan insanlar.5 kuruşun bile hesabını yapıyorlar.
çay ocağı açmaya karar verdim.minumum giriş masrafı,minumum gider ,minumum risk
Bence yiyecek işiyle ilgilenmelisin. Mesela deniz kıyısında arabadan bozma bir yer önünde küçük tabureler falan. Tost, bomba, kumru, dürüm işi yapabilirsin. Hem maliyeti o kadar yüksek değil hem de gelir getiren bir iş. Çünkü insanlar yemeden yaşayamaz. Giyecek ya da hediye eşya dükkanından daha fazla gelir getireceğine eminim.
Sayın bahar_17 .ben izmir karşıyaka da oturuyorum arasıra sahile gittiğimde dediğiniz gibi satıcılarla karşılaşıyorum.güzel iş deniz kenarında balık tut güneşlen.arabamda var (transporter minübüs)ama ben orada iş yapar iken zabıta felan gelipte laf eder hakaret eder felan (bizim memurların tarzını biliyorsunuz) ha işte o zaman ben gemileri yakarım .hiç gelemeyeceğim şeyler.ha belediyeden bu konularda izin veriyorlarmı bilmiyorum araştırmak lazım.o zaman yapılabilir.
çay ocağı güzel bir fikir ama onun yeri çok önemli. kuracağınız yer çok gezilecek bir yer olması gerekiyor yada sanayi...