çay ocağı ve önüne birde simit tezgahı mantıklı bencede![]()
Mehmet bey/ilker bey günaydın.
Araştırmalarımın sonuna gelmek üzereyim,çay ocağı ve önüne birde simit tezgahı en güzeli gibi geliyor.bu araştırmalarımdan diğer arkadaşlarımında faydalanmasını isterim.izmir de simit tezgahları güzel para kazanıyor.engeli olmayan tezgah sahibi arkadaşlardan aldığım bilgiye göre ilk açılışta o şık simit arabaları 2000 tl yer kirası olarakta belediye ayda 600 tl gibi bir para alıyormuş yani herşey resmi oluyor vergi felan ödemenize gerek kalmıyor.belediye aldığı 600 tl içinde sizin vergi felan herşeyinizi hallediyormuş.yani belediyenin yan bayisi gibi oluyorsunuz.sabahtan öğlene kadar çalışmanız yeterli.300 simit satsanız 100 tanesi kar oda 50 tl eder aydada 1500 tl güzel para.hem sürekli ve oto kontrolü olan bir iş .rahatsız olduğunuzda bir akrabanız bile bakabilir.
Ilker bey öneriniz için teşekkür ederim ama bana göre değil. 40 yaşındayım ve otuz senedir çalışma hayatının içindeyim yoruldum ve sinirlerim bazen kaldırmıyor.böyle dönemlerde bir tanıdığımın benim adıma işimi devam ettire bileceği basit işler benim için daha mantıklı.
çay ocağı ve önüne birde simit tezgahı mantıklı bencede![]()
Nova nasılsın .tezgah işini araştırdınmı.
Aslında en büyük hayalim deniz kenarında bir yere yerleşmek ve balıkçılık yapmaktı.bu hayalimdeki idolüm turgutreis kadıkalesi nde yaşayan emekli bir abimiz.bu abi emekli maş kartını yengeye vermiş ve bana bulaşmayın demiş .arbası ve evide var .yani kira felan derdi yok.sonra kendine 9 luk pancar motoru olan ahşap balıkçı teknesi alıyor.bu tekneyle her sabah denize açılyor olta balıkçılığı yapıyor arada ahtapot felanda çıkattığı oluyor .sepette atıyor.günde ortalama 10 kg balı yakalıyor bir kg nı tavalık olarak kendine ayırıyor.geri kalanı ortalama 5 tl ila 6 tl arasında bir rakama site marketine satıyor (toptan) markette 1 ila 2 tl fark koyup site sakinlerine satıyor .kapış kapış gidiyor.abimiz günde 50 ila 60 tl kazanmış bir şekilde elinde 1 kg balığıyla saat 10 gibi evine dönüyor. Mangalını yakıp 17 liğini açıp keyfine bakıyor.rüya gibi yaaaaaa