Sabırın sonu başarı Tebrikler.........
DANIŞTAY diyor ki: Vergi indiriminden yararlanmak için hastahanenin verdiği ve ilgili yönetmeliğe/cetvele uygun olarak düzenlenen sağlık kurulu raporlarında yer alan işgücü kaybı oranı Maliye Bakanlığı Sağlık Kurulu'nca düşürülemez. Kurul, verilen raporun ilgili yönetmeliğe/cetvele uygunluğunu teyit etmekle sorumludur.
Davacının/çalışanın Maliye Bakanlığına sunduğu %40'lık raporun sağlık kurulunca %20'ye düşürülmesinin hukuka aykırı olduğuna, çalışanın vergi indirim başvurusunun onanarak vergi indirimi ve erken emeklilik haklarından yararlanmasının sağlanması gerektiğine karar verilmiştir.
Ayrıca bkz: http://www.engelliler.biz/forum/huku...nir-hukuk.html
Genel Evrak Bilgileri
Dava geçmişi:
Sabırın sonu başarı Tebrikler.........
Öncelikle sizi tebrik ediyorum...
Sizden bir ricam olacak izzetöğretmen bu kararı nasıl bir yol çizerek aldınız; açık bir şekilde yazarmısınız?
Teşekkürler....
Arkadaşlar öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Geç gelen adalet adalet değildir ama haklarımızı da kimsenin çiğnemesine izin vermemeliyiz. Rapor oranımın (doktorlar tarafından ben görülmeden) düşürülmesi beni çok kötü etkilemişti. Dilekçeyle itiraz etmeyi düşünmeden doğrudan (sendikamdan yardım isteyerek) dava açmayı düşündüm.Arkadaşlarıma dava açacağımı söylediğimde öğretmenlikten olursun falan dediler.Tabi alakası yoktu.Cesur olmak ve sabretmek lazım diye düşünüyorum.
Bu arada bu davayı avukatsız açtım.
Karar bana bugün tebliğ edildi. 20 gün içinde karşı taraf itiraz etmezse kesinleşecek.
İdare mahkemesinin kararını da yayınlıyorum.
Merhabalar.
Bu konuya göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim. Benim de benzer bir hikayem var ve sizlerden fikir istiyorum:
1) İlk raporumu 94 yılında %40 olarak aldım.Fakat hiç birşirketin engelli kadrosunda çalşımadım
2) 2008 eylül ayında engelli kadrosundan yeni işime girdim,fakat vergi indirim hakkımıda kullanmak isteyince malumunuz raporum Gelir dairesi Başkanlığı(İzmir Vergi dairesi başkanlığı) tarafından kabul görünmedi.
3) Vergi dairesinin sevkiyle İzmir Atatürk Hastanesinden %40 olarak rapor aldım;Ankara sağlık kurulu%0 olarak geri çevirdi.
4) Avukata danışdım mahkeme yoluna gitmek istediğimi belirttim itiraz dilekçesi yazdı bunun üzerine Vergi Dairesi başka hastaneye sevkimi kabul gördü İzmir Tepecik Hastanesinden de %40 rapor aldım.Bu sefer ne komiktirki Ankara Merkez sağlık kurulu %28 verdi.
5) Son olarak bu hakkımı daha önceden almama rağmen kullanamıyorum(Askerliğe elverişli olmadığımı gösteren raporum bile var).Avukatım konusunda ise bu konuda deneyimli biri değil açıkçası sizin bildiğiniz üzere İzmirde olan tanıdığınız,bu konuda hassa olan bir avukat arıyorum.Bu hakkımı gecikmeden aramak istiyorum.
Başarılar dilerim.
Saygılarımla
Umut KÖSEMEN
Şimdi mahkeme kararının noterde tasdikli fotokopisi ve bir dilekçe ile birlikte defterdarlığa başvuru yapıp, vergi indirim hakkınızın işleme konmasını isteyeceksiniz.
Geçmişe dönük olarak vergi indirim hakkınızın tanınması ve geçmişte alınan fazla verginin geri ödenmesi ne kadar mümkün olabilir, bilemiyorum. Dava açılsa olur da, maliye kendiliğinden verir mi, hiç bir fikrim yok
Umut_K, yukarıdaki minvalde siz de hukuki süreç başlatabilirsiniz diye düşünüyorum. Avukat bu örnek kararı görünce, bence hiç bir sorun yaşamadan hakkınızı alırsınız. Hatta, avukata bile gerek yok, İzzet arkadaşımız kendi başına dava açmış... Dava dilekçesine bu örnek kararı da iliştirirseniz, kolayca çözülür işiniz bence.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
bulent bey, benim durumumu biliyorsunuz: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...erirsiniz.html
sımdı ben bu kararla onay alabılır mıyım? izzethocanın kazandıgı davanın danıstay kararına malıyenın 07/07/2009 tarihine kadar ıtıraz etme hakkı var sanırım . bu tarıhı beklemek gerekır mı?bı de bız bu kararları sıtemızden ındırpmı notere goturecegız onay ıcın .yada baska neler yapacagız.
saygılarımı sunarım tum arkadaslara.
gursa, önce hakem hastanesinin kararını beklemek gerek sizin açınızdan... Yukarıdaki karar, hastanenin nihai kararına rağmen maliyenin oranı düşürmesini geçersiz kılıyor...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Bunasıl iş bende idari mahkemeden davamı açtım davamı vergi mahkemesine taşıdılar vergi mahkemeside daha önce gönderdiyim ankaraya 1 rinci ve 2ci gönderdiyim sakatlık raporu dosyalarıma dava açmadıgımdan 30 gün süre aşımından dolayı dava açmadım 3 cü gönderdiyim dosyam %34 le geri gelince davamı açtım süre aşımına ugramayan dosyam oldugu halde hakim 2 ci dosyama göre vijdanen oy çokluguyla karar vermiş dosyada süre aşımına ugradıgı için bildikleri halde davayı düşürdü 3 cü dosyaya göre deyerlendirse davayı kazanacagımdan vede emsal teşkil edeceyimden bilinçli olarak bana davayı kaybettirdi hakim size hakkımı helal etmiyorum resmen ankaraya tarafoldunuz dedim çıktım dışarı
izzetöğretmen maliyenin 07/07/2009 tarihine kadar itiraz etme hakkı vardı karara demıstınız. ne oldu ıtıraz ettıler mı?etmedılerse karar kesınlestımıs oluyor degılmı?ettılerse konu hakkında bızlerıde bılgılendırırsenız memnun oluruz.saygılar hepınıze.
Dün idare mahkemesine uğradım. Karşı tarafın itiraz süresi dolmadığı için karar kesinleşmemiş.10 gün daha bekleyeceğiz![]()