Ünv hastanesine niye gttinki
Ordakiler asistan
İşlemlerde uzun sürüyo
Ünv hastanesine niye gttinki
Ordakiler asistan
İşlemlerde uzun sürüyo
@Çileli gül
Başınız sağ olsun. Sizle daha önce bu konuyu konuşmuştuk rüyada kardeşinin daha vefat etmeden önce öldüğünü görmüştünüz. Bende bilinç altı bastırılmış duygular rüyada serbest kalır yani beynimiz bizimle oynar demiştim. Kadere, şansa ve rüyalara inanma tek gerçek bilim. Senden ricam kullanıcı adını değiştir ve bu süreci aklından sil lütfen. Acısıyla ve tatlısıyla hayat devam ediyor. Sevdiklerimi kaybettim ve hâlâ çok güçlü sekilde tek başıma ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Ankara da yıllar önce özel hastanede çok sevdiğim birini acilde kaybetiğim günü hiç unutamam. Ayaklarımın bağı çözüldü yere düştüm ve boğazım da kelimeler düğümlendi. Tüm bunlar saniyeler içinde oldu ve ayağa kalkıp acilin kapısından içeri girip doktora yalvarıp geri getir diye rica ettim. Doktor tekrar kalp mesajı yapmaya başladı. Maalesef geri getiremedi. Acil servisin kapısının önüne yere oturdum. Bir morg görevlisi ile özel güvenliğin içeride vefat eden yakınım hakkında alaylı konuşmalarını dinledim. Sonra ayağa kalkıp içeride ölen kişi benim yakınım ve size böyle sözler hiç yakışıyor mu? Sizin yakınınız olsa birileri bu sözleri söylese hoşunaza gider mi? Diye sorduğumda başlarını öne eğip özür dileyerek uzaklaştılar. Ağaçtan düşenin hâlini ağaçtan düşer anlar konuşmak istersen ben buradayım.
Akşam evde 2 dk. ailesinin dırdırını çekemeyen hastanelere gidip günde 70-100 hastanın ağız kokusunu çeken doktorlara çemkiriyor. Sizin işiniz hallolmadıysa sorun doktorda yada hemşirede değil. Sorun sistemde. Sistemin açığını oradaki personel çözemez. Bankada veya PTT'de saatlerce beklemesini bilir hastaneye gelince 10 dk randevusu gecikti dye doktora bağırmayı kendine hak görür. Hata ve kusur her insanda olur. Tabi ki bütün sağlık çalışanları melek değil, yok mu bizim de kusurumuz? Doktor ile başlayan hemen her muhabbettin sonu "doktoru dövünce sonra neden dövdü"ye getirmek akıl işi değil. Bağırıp çağırdığınız yada tehdit ettiğiniz o doktor tayin isteyip başka yerlerde gittiğinde de bu sefer kime küfür edeceksiniz acaba. Hastane yapmışlar içinde doktor yok demeye başlarsınız. Son 18 ayda 9 bin doktor istifa etmiş.
Doktorların neredeyse %50 si bu hükümete karşı bunları en iyi ortamı hazırlasan da kamuda en yüksek maaş versen de yine aynı teraneyi vurgulayacakla 'Eski sitem' diye eski harabe merdiven altı tuvaletten bozma doktor odaları hapishane tarzı bekleme salonları yıkık dökük depreme dayanıksız harabe binalar bunlar hepsine razı amma hastaya sen git muayene haneme gel orada halledeyim veya hastanede işlemlerini hızlandırayım bıçak parası 1000 mark veya dolar anlarsın işte yan cebime koy parayı vermezsen hastan rehin,ne bileyim ben, git nerden alırsan al ilaçlarını,10 kişilik odamı istersin 15 kişilik kovuş mu muabbetlerini özlemle anıyorlar çünkü devranları dönüyordu hastane döner sermayasinden daha çok bütçeli özel muayene haneleri vardı şimdi ne lazım 5 yıldızlı hastane yapmış devlet ne işlerine yarar ki sözüm tabi ki zorluklara göğüs gerip milletine hizmet aşkını paradan daha çok üstün tutan doktorlarımıza değil elbet bir gün tam karşılığını alacaklar mutlaka bir gün.
Maaşlar ve can güvenliği nedeni ile tahmini olarak 10 bin doktor istifa edip yurt dışına gitti.
Tekrar söylüyorum sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmadan ve maaşlarını vekil maaşlarına çekmezsen daha çok giden olur. Bıçak parası hâlâ alınıyor. Acil olmayan ameliyatlar 9 ay sonraya gün veriliyor. Kimse üç maymunu oynamasın paran varsa sağlık hizmeti var.
Biliyor musunuz insan insan olmadıktan sonra özel ya da kamu fark etmiyor bu karikatür de hekim hasta olayı görünüyor bir de görünmeyen yani var özelde hastaya tatlı dili var ama yardımcı sağlık personeline ve hizmetli personele davranışlarını görseniz....
"İnsan, insan ,insan derler insan nedir?... "
Doktor ,polis ,öğretmen ,zabıta .v.s...herkes kötü bir tek ben iyiyim cenneti de bir tek ben hak ediyorum tabii birde benim sevdiğim kişiler eş, dost, arkadaş, akraba, desteklediğim siyasi görüş falan .![]()
@(Gölge)
Dünyada en zor iş insanla uğraşmaktır, ben bunu bilir bunu söylerim.
Acilin kapısına barikat kurduklarını hatırlıyorum içeri hasta ve yakınlarının saldırısını önlemek için.
Sen hasta olduğun için yaptığın şuursuz hareketler normal karşılansın ama kafasını kaşımaya vakti olmayan doktorların hakeretleri yanlış öyle mi?
İstediğin ilacı yazmadığı için hakaret, beklediğin raporu vermediği için küfür başka?
Genelleme yapmıyorum, soğanın içinde de altının içinde de bozuğu çıkar.
@GaribanÖğretmen
Ankara keçiören tarafında bir hastanede olmuştu bu olay yoğun bakım ünitesi ya da ameliyathaneye girmeye çalışan hasta yakınları doktorlara saldırıyordu. Bu saldırganlar elini kolunu sallayarak halkın içinde gezmeye devam ediyor. Sağlık bakanı cezasız kalmayacak diye tweet atmıştı. Adelet sistemi para cezasına çevirip herkesi dışarıya salıyor. Sağlık çalışanlarına şiddet yasası acilen çıkmalıdır.
Çocukluğumdan itibaren dişlerimi fırçalar ve temiz iç çamaşırları giyip hastaneye giden biri olarak yetiştirildim. Vücut temizliği yapıp hastaneye gitmek sağlık çalışanlarına olan saygıdır. Kaza geçirip yoğun bakıma alındığınız zaman hasta bakıcı ya da hemşire sizin etek ve sakal traşınızı yapmak zorunda kalıyor. Bunları yaşamamak için evden çıkmadan vücut temizliginizi yapın.
ne yazık ki bu foumda doğruyu söyleyeni 9 köyden kovuyorlarr....
Doğru söylemekle doğruyu söylemek arasında fark var. Kullandığımız kelimeler , toplum içerisindeki tutum ve davranışlar önemlidir. Bunun yanı sıra olabildiğince kişisel ve kamusal haklarımızı bilmek bizi her daim bir adım önde tutar.
@POWER_
Sende 10. Köyden seslenirsin olur biter.![]()