Sayın Bülent Bey;
Konuya gösterdiğiniz hassasiyet beni gerçekten memnun ediyor.
Bazı arkadaşların daha iyi olayı kavrayabilmeleri açısından söylüyorum.
İnanın bu yeniden rapor isteme olayı sadece Engelli memurların emekliliği ile ilgili değil; Bütün engellileri kapsayan bir sorundur.Kısacası 2006 tarihinde çıkartılan yönetmelikten önce raporu olan
Gerek 2022 sayılı yasa,
Gerek Vergi İndirim belgesi,
Gerek Akülü araç kullanma,
Gerek Engelli okullarına kayıt ettirme
Gerek çalışanların hangi işi yapıp yapamayacağı,
Gerek evde bakım ücreti vb. sayamadığım onlarca konularda 2006 tarihinde çıkartılan Özürlülük ölçütü ve değerlendirilmesi hakkında yönetmelik istisnasız tüm engellilerin başını ağrıtacaktır.
Bu sorun yalnız benim veya mahmut beyin sorunu değil. Çünkü bizlerin normal emekliliği de zaten çok yaklaşmış durumdadır. Yani çokta önem arzetmiyor.
Bu sorun çalışan, çalışmayan, evde bakım ücreti alan, 2022 den yararlanan, kısaca 2006 tarihinden evvel elinde raporu olan tüm arkadaşların sorunudur.
Eğer bu gün Emekli Sandığı bizlere yeniden rapor aldırmayı başarırsa; bu olay ileride aynı konuda müracaatta bulunan tüm engelliler için örnek teşkil edecektir.
Ben sadece bu konuya dikkat çekmek istedim. Gerisi birlik ve bütünlüğe kalmıştır.
Kısacası bu işler nasıl olsa benim başıma gelmez mantığı tamamen bir hayal ürünüdür.
Engellinin kendisi olmasa dahi eşi , annesi, babası, kardeşi veya bir yakını mutlaka bu yönetmeliğe takılacaktır.
Yapmış olduğunuz katkı ve konuya duyarlılığınız nedeniyle sizi bir kez daha kutluyor, teşekkürlerimi sunarım.