Sayın exelans;
Bence hemen sayın Bülert Beyin yazmış olduğu açıklamaları ilgili yerlere iletin.
Umuyoruzki bu açıklamalara Yetkili Kurum ve Kuruluşlar ilgisiz kalamayacaklardır
Sayın exelans;
Bence hemen sayın Bülert Beyin yazmış olduğu açıklamaları ilgili yerlere iletin.
Umuyoruzki bu açıklamalara Yetkili Kurum ve Kuruluşlar ilgisiz kalamayacaklardır
Bu olay benim de canımı çok sıktı bende bu konunun üzerine gideceğim benim %60 vardı yeni yasayla beraber %40 düştü ve birde benim özürüm durmuyor sürekli artıyor ondan %40 vermek alenen beni söğmüş kadar oldular ama bende bu konunun üzerine gidip gerekli yerlerle irtibatımı sağlayacağım
kazanılmış bir çok hakkımız elimizden alınmaktadır şartlar düzeltileceğine iyice kötüye gitmekte inşallah bu böyle gitmez
Engellilerin hakları konusunda neden bu kadar kısıtlama yapılıyoru anlayabilmiş değilim. Oysa sosyal bir devlette yaşıyoruz. Sosyal olan bir devletin bu şekildeki uygulamaları gerçekten bütün engelliler adıana düşündürücüdür.
tÜM İLGİLİ YERLERE GÖNDERİLMİŞTİR.
UYGULAMAYAÇAKLARI YASAYI NİYE ÇIKARIYORLAR.
GÖZ BOYAMAK VE İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN Mİ?
Memurlar Net te bu konuya el atmış ve gördüğüm kadarıyla söz konusu şartları taşıyan engellilerin emekli olabileceğini belirtmişler.
Ancak ne yazık ki henüz sonradan özürlü olanlardan 1 tek kişi dahi henüz emekli edilmemiştir.
Gerekçe ise; YENİDEN RAPOR ALDA GEL.... mantığıdır
Sayın Bülent Bey,konuya göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı binlerce kez teşekkürler.Aynı duyarlılık biz SSK'lılar içinde gösterilirse seviniriz.Rapor oranım % 40 ama vergi indirim belgesi almak için müracaat ettiğimde en fazla % 25 alabilirsin dediler hastane sağlık kurulundan.Biz şimdi ne sağlam ne de engelli sayıyorlar,kaldık arada.
bende gönderdim arkadaşlar
Sayın Ülgen arkadaşım
Sizin söylediğiniz olay 506 sayılı yasanın 60/c alt bendine göre düzenlenmiş ve aynı madde 5510 sayılı yasaya da öylece geçmiştir.
Bu nedenle şu an itibariye Kanun değişmediği sürece malesef böyle devam edecektir.
Çünkü sizin emekliliği hak kazanmanız sadece ve sadece vergi indirim belgesi alma şartına dayanmaktadır.
Siz ancak İlgili Hastane tarafından sürekli olarak belirtilen % 40 ve üzerinde rapor oranına göre neden vergi indirim belgesinin verilmediği hakkında dava açabilirsiniz.
Sayın Ciftcıoğlumustafa Bey,
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size teşekkür ederim. Ben heyet raporunu 1990 yılında % 40 (sürekli ibareli) aldım. 11.06.1967 doğumluyum.SSK' lı olarak işe giriş tarihim 01.07.1985. Sigorta prim gün sayım ise 5425 gündür. Bu durumda ben hastaneye dava acsam davayı kazanma şansım ne olur? Heyetteki görevliler şimdiki Sağlık Bakanlığı RAPOR yönetmeliği böyle diyorlar.Sistem değişmiş.Baltazaar FORMÜLÜ'mü ne varmış. Ona göre VERGİ İNDİRİM BELGESİ almak istiyorum.
Eskiden %40 olan heyet raporu şimdi vergi indirim belgesi almaya gittiğimde %25' lere düşürüyorlar. Emeklilik için başvuracağım ama vergi indirim belgesini yeni yasaya göre alamıyorum. Bu durumda olan belkide yüzlerce ,binlerce arkadaşlarımız var.V
ermiş ve de vereceğiniz cevaplardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.Herkese sevgi ve selamlar....
Merhaba
Bence hiç bir şey kazanamazsınız. Sizin en büyük yanlışlığınız raporu aldığınız zaman Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca verilecek olan Vergi İndirim Belgesini almamanızdır.
Daha ilginç bir şey söyleyeyim. Ben kamuda memurum sürekli ibareli % 40 vergi indirim belgem var ve memur içinde erken emeklilik başvurusunda Vergi İndirim Belgesi bizi bağlamaz diyen Emekli Sandığı var.
Sizin konumunuz farklı.. Erken emekli olmak istiyorsanız mutlaka Vergi İndirim belgesi almak zorundasınız. Bunun suçu SGK da değil, daha önce yazılan ve uygulanan 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 60. maddesinin alt bendi ve bugün 5510 sayılı Yasaya aynı metnin girmiş olmasındandır.
Saygılarımla
Sayın Ciftcioğlumustafa Bey,
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür eder çalışma hayatınızda başarılar dilerim..
Evet, Mustafa beyin de yazdığı gibi, mahkeme; elinde rapor olduğu, sakat statüsünde çalıştığı halde vergi indirim hakkı almak için başvurmadığı için ssk'Lıları bu gerekçeyle reddetti. "Yasa" diyor mahkeme, "emeklilik için vergi indirimi almış olmayı şart koşuyor. Oysa davacı vergi indirimi için başvuruda bulunmamış Maliye'ye. Dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'Nun bu konuda bir sorumluluğu bulunmamaktadır. SGK erken emeklilik için vergi indirim şartı aramaktadır ve bu da yasaya uygundur".
Şimdi, eğer Emekli Sandığı, geçmişte alınmış sağlık raporlarını kabul ederse, bu, SSK'lılar için de bir yol açabilir diye umuyorum. Eşitlik ilkesi öne sürülerek, ES geçmişte usulüne uygun olarak alınmış rapora karşılık sakat statüsünde erken emekliliği onaylıyorsa, SGK ssk ve bağ-kurlular için de aynı kararı uygulamalıdır... Bu tezi savunabilmek için SGK'nın bu konudaki girşimimiz doğrultusunda karar alması gerek. Aksi halde SSK'lılar için kazanım elde etmek çok çok zordur.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Sayın Ülgenim.
Sanırım size Balzart (diye okunur) formulü hakkında yanlış bilgi vermişler.
Balzat formulü denilen olay şudur.
1- Birden fazla özür oranına sahip bulunmanız gerekir.
2- Yapılan muayenelerde en büyük özür grubu 100 üzerinden değerlendirilir.
3- diğer ikinci engeliniz için ise 1. özür oranı çıkartıldıktan sonra ikinci özür oranınız kalan % lik özür oranı ile çarpılır. bu böylece devam eder.
Yani bundaki amaç
Özür oranının % 100 ün azerine çıkartmamaktır. Bu formul bugün olduğu gibi, bundan önceki tüm özürlülük ölçütü yönetmeliklerinde mevcuttur.
Bilgilerinize