TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 70 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    RİCH Avatarı

Son Giriş
    26.06-2013
    Saat
    10:26
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    bende gönderdim yetkili yerlere inşallah çalışmalar sonuç verir. ama sayın oturan boğa madem böyle bir çalışma yapılıyor, neden daha geniş tutulmadı bu gönderdiğimiz yazıda engellilerin yaşadı proplemleri daha geniş şekilde yazarak gönderseydik sadece sonradan sakatlananların emekliliği için bir çalışma yapılıyor. 2006 yılında çıkan yasa büsürü engelli arkadaşı madur etti bu yazı daha geniş tutulup engelli haklarının yeniden kimseyi madur etmeyecek şekilde düzenlenmesi için bir çalışma yapılması sizce nasıl olurdu oturan boğa seçim öncesi birlik beraberlik zamanıdır.

Üye
    hakandogualp Avatarı

Gerçek Adı
    hdogualp
    Son Giriş
    26.10-2019
    Saat
    19:04
    Yaşadığı Yer
    İZMİR/BAYRAKLI
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    2

gönderilmiştir.

Üye
    ciftcioglumustafa Avatarı

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    17:41
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba arkadaşlar;
    Okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarımız söz konusu kampanyanın tüm engellileri kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etmektedirler.
    Bu konuda tamamen haklılar. Ancak bizler biliyoruz ki en fazla sorun engelli emekliliği ile işlemlerde olmaktadır.
    Zaten emeklilik açısından yeniden rapor alma olayı engellenebilirse diğer tüm haklarda da yeni rapor isteme olayı ortadan kalkmak zorundadır.

Üye
    soporov Avatarı

Son Giriş
    29.05-2018
    Saat
    11:31
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Hepsine şu an itibariyle gönderilmiştir, gazamız mübarek olsun

Üye
    RİCH Avatarı

Son Giriş
    26.06-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

çiftcioğlu mustafa bey tabiki emeklilikte engelliler için büyük sorun, ama engellilerin sorunları yanlızca onla sınırlı değil mesela ssk'lı çalışan engelliler engelli statüsünde çalışmıyor çoğu rapor oranları düştüğü için önceden alınmış raporları kullanamıyor vergi indirimi alamıyor yeni rapor istiyorlar oranlar düşürülüyor, vergi indiriminden yararlanamayan bir engelli ilerde zaten erken emeklilik içinde başvuramıyor ki. o yüzden önce rapor oranlarındaki sorunun çözülmesi gerekiyor arkadaşlar.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.223

zümre, çok haklısın. ama ssk'Lıların durumu o kadar karışık ki. Hangi temele oturtarak girişimde bulunmamız gerektiğine emin olamıyorum.. Girişimde bulunacağızi hiç şüphe yok, ama heüz değil...

Kamu çalışanlarınınki ise çok somut bir durum. Onlar rapor da almışlar vergi indirimi de. Onların reddedilmesi düpedüz hukuk dışı..

Oysa ssk'Lılar için SGK diyor ki, kardeşim, sen işe girerken rapor aldın ama, vergi indirim belgesi almadın. Oysa benim emekli seni emekli etmem için vergi indirim hakkını almış olman lazım...
    İşte bu gerekçeyi ortadan kaldıracak sağlam bir zemin bulmamız gerek. Ve bence bu kamu çalışanları için yapılan girişim ssk'Lılar çin de zemin hazırlayacak...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Goldenarrow Avatarı

Son Giriş
    13.05-2019
    Saat
    16:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Uzun zamandır uzaktan takip ettiğim foruma katıldım ve ilk işim mail göndermek oldu.Sevgiler sunuyorum,eminim ki bir çok konuda olduğu gibi olumlu sonuç alacağız.

Üye

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Mrh Zümre,
    Kanunu ve uygulamaları çok yakından takip ediyorum. Siz diyorsunuzki Vergi İndirim Belgesi olmadan emekli edilmiyoruz. O konuda haklısınız. Ancak unutmamak gerekir ki İşci statüsünde çalışanlar için 506 Sayılı SSKanununda bir düzenleme yapılmış ve aynı düzenleme SSGSS Kanununda;

(Değişik ikinci fıkra: 17/4/2008-5754/71 md.) Bu Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olup bu Kanunun yürürlük tarihinden önce veya sonra sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar hakkında, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 60 ıncı maddesinin (C) bendinin (b) alt bendi ve geçici 87 nci maddesine göre işlem yapılır........
    denilmek suretiyle devam ettirilmiştir.
    O ndenle sizin durumunuz Kanun değiştirilmediği müddetce bu şekilde devam edecektir.
    Halbuki memur engellileri için gerek kanunda ve gerekse yönetmelikte böyle bir şart olmamasına rağmen verilmiş olan HAK ortadan kaldırılmak istenmektedir.

Üye
    RİCH Avatarı

Son Giriş
    26.06-2013
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

çiftçioğlumustafa bey ben zaten 657 tabi memurum ben kendim için demiyorum arkadaşım.tabiki sizlerde haklısınız ama 2006 da engellilerin özrü tespiti ile ilgili kanun çıkmadan önce engellilerin hiç bukadar rapor yüzünden madur kaldıklarını görmemiştim kaç engelli arkadaşla bu konuda konuştumsa rapor yüzünden sorun yaşıyorlar. engelli insan ne engelli yerine konuluyor ne engelsiz yerine konuluyor bu kanunla. engelli sınavlarına gircekler git yeni rapor al diyorlar oranlar düşüyor eski raporlar kullanılamıyor.kpss'ye gircekler engellisin olmaz diyorlar, bu düzen çok saçma engelliler ne bu dünyada arasatta kalmış gibi oldular.engellilerin yaşadığı sorunlar genelde zaten emeklilik içinde aynı şekilde sonuçta bu rapor oranlarından kaynaklanıyor rapor oranlarında engellilerin yaşadığı sorunlarıda dile getirerek geniş bir çapta bir çalışma yapılması engellilerin bütün sorunlarının çözümü için bir çalışma yapılsa diyorrum genel olarak ben.

Üye
    akdenizli Avatarı

Son Giriş
    20.02-2009
    Saat
    18:23
    Yaşadığı Yer
    ADANA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

abi ben bir konuda sorum olacak benim bildiğim kadarıyla ben engelli memur olarak göreve başladım benden tekrar rapor istenmeyecek ben öyle biliyorum yoksa yanlışmı biliyorum

Üye
    aferits Avatarı

Gerçek Adı
    Ferit
    Son Giriş
    08.07-2020
    Saat
    15:05
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

Gereken tarafımca yapılmış ilgi yazı adreslere postalanmıştır.
    Aşağıda belirtilen adreslerden posta geri dönmüştür.
    Bilgininize

iletisim@csgb.gov.tr
    bilgiedinme@sgk.gov.tr
    muammererbay@emekli.gov.tr
    celalettindanisan@emekli.gov.tr

Üye
    necoist Avatarı

Gerçek Adı
    Necdet
    Son Giriş
    29.08-2022
    Saat
    21:18
    Yaşadığı Yer
    K.Çekmece İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey ilgili yerlere gönderilmiştir bilgilerinize.

Üye
    13_Sair_Bey Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmet Teker
    Son Giriş
    21.09-2021
    Saat
    20:00
    Yaşadığı Yer
    ADIYAMAN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

bu yasa eski engelli memurları (sakat raporunu baştan verip işe girenler)etkiliyor mu?15 yıl çalışıp emeklilik isteyince bize"rapor getirin" derler mi?
    bir de şunu soracaktım:engelli memur 15 yılını doldurup emekli olabilir ama 10 yılı doldurup emeklilik istese maddi olarak kaybı var mı?%60 sağlık kurulu raporu olmadan 10 yılda emekli olunmuyor,doğru mu?

Üye

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: turkmence Mesajı Gör
    ilgi ve alakanıza teşekkürler.
    merhaba Arkadaşım;
    Sanırım Kurumunuz böyle bir uygulamadan habersiz.. Bakın bizler öncelikle Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne müracaat ediyoruz . Ve yapmış olduğumuz müracaatlar sonucu aynen size denildiği gibi yeni tarihli özürlülük ölçütü yönetmeliğine göre yeniden rapor almamız gerektiği söylenerek geri çevriliyoruz. Buradaki amacımız da eğer bir engelli sürekli ibareli % 40 ve üzerinde rapor almış ise hangi tarihli rapor olursa olsun kabul edilmeli diyoruz.
    Birde Emekli Sandığının rapor oranını düşürmesi hakkı yoktur. sadece inceler ve gerekirse yeni rapor ister.Raporu Hastaneler verir, Emekli Sandığı sağlık Kurulu sadece inceler
    Sizi şu yönden anlayamadım. Şimdi sizden neden malüllük raporu (% 60 ve üzeri çalışma gücü kaybı) istenmiş, Mesela neden yeni tarihli sürekli ibareli % 40 ve üzerinde rapor istenmemiş. Siz 15 yılı doldurmadınız mı.
    Ayrıca emekli sandığından gelen yazıyı burada belirtirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.
    İyi günler dileğimle

Üye
    daimon Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:57
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    83
    Verilen Beğeniler
    18

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Mesaj gönderilmiştir. Selamlar

Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon