TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234
Toplam 57 mesajın 46-57 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:08
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.872
    Verilen Beğeniler
    4.126

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Çalışmayı yapanlar neyi mağduriyet olarak görüyor, bu mağduriyeti hangi yöntemle gidermeyi planlıyorlar, bunu bilemiyoruz. Öğrenmek mümkün mü, onu da bilemiyoruz. Ama yine de Sağlık Bakanlığı'na bu konuda yazılabilir...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    ciftcioglumustafa Avatarı

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    17:41
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

bence bu cevap olumlu. Sanki bazı eksiklikleri Özellikle Özürlüler İdaresi Başkanlığı görmüş gibi hissettim. Önemli olan eski yönetmelikler gereği alınan raporların geçerliliğinin Kamuda mevcut tüm Bakanlıklar, Başkanlıklar, Kurum ve Kuruluşlar tarafından kabul edilmesinin sağlanması için girişimde bulunulmalı ve Yönetmeliğe

"Elinde Özürlülük Ölçütü ve sınıflandırmasına dair Yönetmelik hükümleri gereğince özürlü raporu bulunanlardan, hangi tarihli Yönetmelik hükümlerine göre alınırsa alınsın, hiç bir bir surette yeni rapor istenmez.." ifadesinin belirtilmesidir.

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    18:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey artık beklemenin bir anlamıyok burdan birkez daha sesleniyorum üye özürlülere çagrıda bulunun özürlüler ölçütü yasasını toplanıp yürüyüşle basınıda çagırdıkmı hiç olmasa sesimizi duyururuz cumhur başkanlıgına gidelim toplanıp birşeyler yapalım adım adım ilerlemektense olacagı varsa olsun artık bir an önce çagrıda bulunun tagı çeçe

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    09:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar hepinize iyi günler. Bendeki sorunda aynı eşim 15 yıl önce aldığı %48,5 (tek göz tamamen görmez ve diğer gözde astigmat) oranlı sürekli rapora rağmen şimdi emekli olmak istiyor aldığı rapor % 20 yi geçemiyor.
    Dava açılacaksa organize olalım hep birlikte açalım hem avukat hem mahkeme masrafları azalır hem çok olduğumuz için ses getirir.
    Bu konuda bir çok başlılık olmasın örneğin sanırım özürlüler gazeteside böyle bir çalışma yapıyormuş oradada mağdur olan birkaç kişi dava açacakmış oradan görüştüğüm ismail bey bu konuda bir dosya hazırladıklarını önmüzdeki ay sonunda da yazı dizisi olarak yayınlayacaklarını belirtti isteyen arkadaşlar oarsı ile temasa geçip bu yazıya veya açılacak davaya destek olabilirler. Burada açılan veya açılacak bir davayada ben ve orada dava açacaklarda destek olabiliriz. Pozitifözürlüler gazetesi istanbul ismail bey 0212 220 69 99

Üye

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey sizinde gördüğünüz ve benimde defalarca altını çizerek söylediğim gibi bu yeni tarihli rapor olayı sadece çalışırken özürlü olanların erken emekliliği için değil; Kamuda çalışsın veya çalışmasın bütün engellileri ya doğrudan, yada dolaylı olarak ilgilendirmektedir.
    Umarım sitede bulunan ve bulunmayan arkadaşlarımızın tümü engelliler adına bu durumu dikkate alırlar.
    Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliği hangi kurumlar ortaklaşa hazırladı ise o Kurum ve Kuruluşlardan öncelikle e-mail ve bilgi Edinme Kanununa göre tek tek bunun nedenleri sorulmalıdır.
    İlgili Yönetmelik MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Özürlüler İdaresi Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan ile Sağlık Bakanı yürütür.

Üye
    BelginCan Avatarı

Son Giriş
    08.07-2015
    Saat
    19:44
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

2009 gireceğimiz şu günlerde halen DÜŞÜRÜLEN RAPORLARI konuşuyoruz. Neden bu eziyet neden bu rezillik!Biz defalarca rapor almaktan bıktık fakat onlar bıkmadılar birde üstüne üslük RAPOR DERECELERİNİ DÜŞÜRDÜLER.Bunlar hep bu haklarımızı suistismar eden bazı kişilerden dolayı.Kurunun yanında yaşta yanar hesabı. Yoksa engeli Sürekli olan kişiden neden defalarca rapor istensin ki.Atık buna çözüm bulalım lütfen!!!

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bülentbey ben sgk ya sordum elimde sakatlık raporum emekli olmak için sakatlıktan dilekçemle sakatlık raporumla bizzat gidip sordum denilen bize sakatlık raporun gerekmiyor özürlü sün görüyorum ama yasa gereyi bana vergi indirimi getirmen lazım gelir idaresi başkanlıgından aksi taktirde emekli sizi yapamayız dendi şimdi BÜLENTBEY BEN SORDUGUMA GÖRE SİZİN YERİNİZE ŞİMDİ NE YAPMANIZ GEREK TİYİNİ HERALDE BİLİYORSUNUZ BİZLERİ BİR ARAYA TOPLAYIP ANKARAYA MECLİSE GÖTÜRÜP PIROTESTOMUZU YAPMAKTAN BAŞKA BİRŞEY KALMADI ACİLEN TOPLANMAMIZ GEREK BEKLEMEMİN BİR ANLAMI YOK CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM TAGI ÇEÇE

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bülent bey ben sgk ya bizzat dilek çemle sordum dilekçem alınmadı sadece vergi indirimi getirmeniz yeterli den di aksi taktirde yapacak birşey olmadıgını söylediler amacın bunu öyrenmektiya öyrendin işte daha ne bekliyoruz topla bizleri bir araya ankaraya gidelim haklarımızı arayalım

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:08
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.872
    Verilen Beğeniler
    4.126

TAGI ÇEÇE, bu işler öyle klaymış gibi yazıyorsun ki...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    09:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar tekrar merhaba daha önce düşürülen rapor oranları ile ilgili bir yazıda ben yazmıştım şimdi buna bazı şeyler eklemek istiyorum.
    Bu geçen sürede bende eşim adına ankara defterdarlığına başvurdum. 26 temmuz 2006 da yayınlanan ve geçmiş hakları koruyan gazetenin bir fotokopisinide yanımda götürerek bir dilekçe yazdım. Oradaki memur arkadaş tabiki dilekçemi almadı ve resmi gazetede yayınlanan maddenin de (benim anlamadığım ancak kendisinin çok iyi bildiği) bazı bürokratik terimler ile açıklamasını yaparak kendilerini bağlamadığını dile getirdi ve hastaneye giderek yeni rapor almamız gerektiğini bir kez daha belirtti.
    Daha önceki yazımı yazdığımdan bu yana çeşitli gazeteler,televizyonlar,ssk, bazı bakanlıklar,milletvekilleri,parti genel merkezleri buralara bu konuyu maıl yolu ile bildirdim en son milletvekili lokman ayva'nın sekreteri ile görüştüm kadıncağız yaklaşık 45 dakikalık bir çok görüşmenin ardından pes etmiş bir şekilde aradığı hiç bir yerden sonuç alamadığını söyledi.
    Bazı partilere kızdım sorunumuzla ilgilenilmeyecekse hiç birine oy vermiyeceğimizi ( kendi adıma)belirttim. Bazı devlet kurumları ssk da buna dahil açıkça dava açın dediler. Başbakana cumhur başkanına yazılar yazdım ve sonuçta şunu söylemeliyim ki arkadaşlar acıdır ama gerçektir sonunda gördümki hiç kimse bu memleketteki
    engellileri adam yerine koymuyormuş yahu bu konu sanki vebalı sanki dokunulmaz yada gündem okadar yoğun ki kimse bu sorunu sorun olarak görmüyor. Saygılar..

Üye

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

fahir68
    Merhabalar Arkadaşım,
    Yönetmelik yayımlanmadan önce engelli kabul edilme oranını % 40 ın üzerine çıkarmaya çalışan, ancak başarılı olamayanlar, bu defa da engelli oranları üzerinde oynamaya başladılar
    Emin olun Yönetmelik öncesi verilen % 40 rapor şimdi ortalama % 22-25
    Görüleceği üzere bir arkadaşımızın da belirttiği gibi bir kaç sene sonra Memleketimizde engelli (Özürlü) kalmayacak
    2006 yılı Yönetmeliği öncesi yaklaşık % 12 idi, şimdi ki yönetmeliğe göre ise tahminen % 5- 6 ancak kalmıştır..
    Sevinmemiz lazım engelliler tek tek engelsiz hale getiriliyor.
    Hemde sağlık ocaklarına, hastanelere gitmeden
    Müthiş bir şey bu.. Düne kadar engelli olmamdan dolayı 6 yıldır vergi indirimi alıyordum.. Emekli Sandığına başvurdum. Emekli Sandığınca sağlıklı olduğum söylendi.
    Hepinize tavsiye ederim.. Herhangi bir nedenle Kamu kurumuna müracaat edin bakın ve görün sağlam olduğunuzu derhal anlatacaklardır size.....Saygılarımla

Üye
    ülgenim Avatarı

Gerçek Adı
    A.Aykut
    Son Giriş
    09.12-2021
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Merhaba arkadaşlar,bence bu işlerin çözüm kaynağı TBMM.Derneklerimiz vasıtasıyla her ilden 10 kişiyi ANKARA'ya temsilci olarak görüşme yapmak ya da protesto ,eylem v.s siz ne derseniz. göndererek hakkımızı aramalıyız.Ferdi olarak yapılan işler sönük kalıyor.Bir bütün olarak hareket etmeliyiz.Her ilden gelecek temsilcilerin sayısı 800 küsür,yaklaşık 1000 kişi.Sakatlar Derneği Genel Merkezi, her ildeki derneklere birer yazı göndererek bu organizasyonda başrol oynamalıdır.Hakkımızı vermiyorlarsa bizde söke söke almasını bilmeliyiz!!Haydi arkadaşlar şimdi secimden önce birlik ve de tam zamanı bu fırsatı değerlendirmeliyiz,ya değilse bunlar bizleri bir 5 yıl daha avuturlar.
    Hepinize AKSARAY ilinden kucak dolusu sevgi ve selamlar...

Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1234