Hem bayram tatili hem de siteyi yenileme çalışmaları nedeniyle buradaki konu uzadı. Bu hafta sonuna dek gelişme olmazsa, daha etkili bi yol belirleeceğim...
Hem bayram tatili hem de siteyi yenileme çalışmaları nedeniyle buradaki konu uzadı. Bu hafta sonuna dek gelişme olmazsa, daha etkili bi yol belirleeceğim...
bülent bey sizi ve arkadaşlarınızı kutlarım, sadece engelli olan biri engellinin halinden anlar o da sadece sizsiniz. umarım gitdiğiniz hedefler başarı ile sonuçlanır ve engellileri sevindirmiş olursun, başarılarının devamını dileriz
Arkadaşlar merhaba
üç beş kişiyle olmuyor gelin birlik olalım site yöneticisi gelin şu tarihte şu yerde toplanıp gösteri yapalım ama önce izin almamız gerekiyor nereden alınacaksa şayet ben varım diyorum ama birileri organize edip o arkadaşımızın sonuna kadar savunmamız gerekiyor ben istanbul'dayım şayet ankara'ya gel ben atlar tereddütsüz gelirim ama mutlaka hafta sonu olması gerekir işte çalışıyorum her hafta sonu gösteri yapacağız derseniz yine de varımbizim çektiğimiz çiler bitsin artık sağlam rapor veriliyor deniliyor bu ne saçmalık normal iş arıyorsun sen sakatsın sen benim işime yaramazsın diyor ama devlete gidiyorsun devlet baba sen benden sağlamsın diyor bu ne turşu bu ne lahana ama iş aş veren yok benim diyeceğim birlik olalım gösterimi yapacağız ne yapacaksak yapalım hazıra konupta hazırcı olmayalım ben herşeye varım
3 aralık dediler ne oldu üçbeş kişi gelip konuştu göstermelik yayınlar yapıldı o kadar yaparız ederiz ama icraat olacak icraat hepsi sözde özde denilen bir şey yok özde olasını istiyoruz yapıcı olmalarını istiyoruz yıkıcı olmalarını değil felek zaten vurmuş birde onlar bizlere kelek yapıyorlar bıktık artık saçmalıklarından yok efendim sahte raporun önüne geçmek için dünlenmiş bu yasa sahte rapor verenlere ceza verin bizim suçumuz ney anlayamadım bir arkadaşım var engelli samimi dostum vergi indirimi raporu almak için hastaneye başvurdu rapora inanamayacaksınız daha önce aldığı rapor % 60 vergi indirin rapora % 30 vermişler arkadaşım sağ sekeli yoluna zor gidiyor sen sağlamsın demişler ne sağlıklı bir rapor vermişler değimi vay devletin doktorları ne kadar güvenilir doktor tabide devlet bunu böyle istemezse doktor bunu böyle yapmaz bunu tabide devlet istiyor doktora suç atmamak gerekir neden doktora bak dediğimde doktorlarımız yanlış anlamasınlar bunu devlet baba yapıyor ve böyle yapacaksın diyor yani doktorun ellerini ve kolların bağlıyorlar ya bu ne mantık bu saçmalık devletsen devletine bağlı vatandaşını mağdur etmeyeceksin biz afrika ülkelerindemi yaşıyoruz bizler medeni türkite cumhuriyetinde yaşıyoz malesef anlamıyorlar veya bizler anlatamıyoruz anlatma becerimiz mi yokki anlayan var ama anlamazlıktan geliyorlar dinliyorlar dinlememezlikten geliyorlar ve biliyorlar bilmemezlikten geliyorlar bıktık artık yapacaklarsa yapsınlar yapmazlar ise greve gidelim miting düzenleyelim boş durmakla olmuyor işte gördüğümüz gibi
bülent ben çalışmalarınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. rapor oranlarının düşürülmesi bizler için çok büyük sorun olmuştu. inşallah cabalarınız sonuçsuz kalmaz.
Mesut arkadaşım öncelikle 2006 ayının kaçıncı ayında müracat ettin hastaneye bunu belirt eksiklik raporda sadece yaşmı. raporu hastane hangi kuruluşa göndericek rapor çıkarmak içinmi şahsın müracat etti yoksa malülen emeklilik içinmi yoksa emeklilik içinmi sakatlıktan. Konuyu açarsan yardımcı olmaya çalışırım
bülent bey hala bilgi edinmeden cevap gelmedi sanırım henüz yasalara rağmen bizleri erken emekli etmemek için ne yalanlar üreteceklerine karar veremediler
öncelikle benim de son zamanlarda üzerinda önemle durduğum bir konuyu bizlerle paylaşıp bunun için uğraşmanız beni oldukça mutlu etti bülent bey.bunun için bir şeyler yapmalı ,sesimizi bir şekilde duyurmalıyız.Engelli olarak hepimiz sorumluluk taşımalı yaşadığımız toplumda birer misyon edinmeliyiz.Bu konuda her türlü girişimin içinde olacağım ..
Yaklaşık bir aydan beri bu konu gündemde ama halen çözüme ulaşmış değil. Herkes birşeyler yazıyor fakat netice yok. Nasıl sesimizi duyursak!
Forumları yenileme çalışmalarına öyle daldık ki...
Sitemizin de üyesi olan ve bugünlerde Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine başlayan Reyhan hanıma yazdım şimdi konuyu (bkz). Beklediğimiz yanıtın bu aracılıkla geleceğini düşünüyorum. Gelmezse, çok daha yüksek perdeden sesleneceğiz...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
İnşallah Bülent Bey, biz bu işinde üstesinden geliriz. Biz nelerin üstesinden gelmedik ki değil mi? Bunlar biiz yıldıramaz. Dediniz gibi bu da olmazsa hep birlikte birşeyler yaparız. Yeter ki birlik olalim...
Aziz nesinler, nasrettin hocalar boşuna bu memleketten çıkmıyor.
Bir kalemle deprem fay hattının yerini değiştirenler.
Bir çizelgeyle memleketteki 100 binlerce engelliyi engellilikten kurtarıp sağlamlar sınıfına
alanlar ve daha neler neler.
Bunca yıldır yaşadıklarımı yazsam zaten best seller olur.
Arkadaşlar bence tek sorun sıstem. Bır çok kurum ve kuruluş bu özürlü hak ve imtiyazlarından habersızdırler.bır üst yazı ile tüm kurum ve kuruluşlara bu kanunlar ve haklar pek hala bıldırılebılır.
İnşallah cevap iyi olur bekleyelim bakalım.Beklemeye alıştık zaten
Konuyla ilgili olarak Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nca biraz önce gönderilen yanıt:
Sayı: B.02.1.ÖZİ.0.06.02-622.01- 1494
Tarih: 25/12/2008
Konu: Talebiniz
İlgi: 17.12.2008 tarihli elektronik posta gönderiniz.
İlgide kayıtlı dilekçeniz Başkanlığımız tarafından incelenmiştir. Sorularınıza verilen yanıtlar soru sıra numarasına göre yanıtlanmıştır.
1.- 4. Yeni bir yönetmelik çalışması halen Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Başkanlığımız bilgisi dahilinde ve Başkanlığımız temsilcilerinin de katılımda bulunduğu komisyonca hazırlanmaktadır. İlk yönetmeliğin yayımlanmasından sonra uygulamada karşılaşılan mağduriyetleri gidermek amacı ile yeni yönetmelik hazırlık çalışmalarına başlanmıştır.
2. “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” ve ekinde yer alan “Cetvel” hazırlanırken, Yönetmeliğin 5 inci maddesinde de belirtildiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kabul edilen ve çok kapsamlı uluslar arası bir sınıflandırma sistemi olan “İşlevsellik Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırması” esas alınmıştır.
3. İlgili Yönetmelik ekinde yer alan Cetvel, Özürlüler İdaresi Başkanlığının 3 yıllık bir çalışması sonucunda ve her branşın uzmanlarından oluşan komisyonlar tarafından hazırlanmıştır.
Bilgilerinizi rica ederim.
Süleyman RIDVANOĞLU
Başkan a.
Rehabilitasyon ve Eğitim Dairesi Başkanı
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...