Umarım olumlu bir sonuç alırıır.
Umarım olumlu bir sonuç alırıır.
Merhaba Bülent Bey;
Son zamanların en önemli sorunu olarak gördüğüm bu konuyu gündeme getirdiğiniz ve İlgili Kurumlardan bilgi edinme kanunu çerçevesinde bilgi istediğiniz için teşekkür ediyorum.
Ancak, söz konusu yönetmeliğin uygulama aşaması genellikle Özürlüler İdaresi Başkanlığından ziyade (İşe giriş, engelli hakları ve emeklilik yönünden de) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını da ilgilendiriyor.
Yani Yönetmeliğin çıkartılması Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortak çalışması sonucu oluşmuş, Uygulaması ise S.G.Kurumları tarafından yapılmaktadır.Bu yüzden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, söz konusu yönetmelik öncesi alınan raporların geçerliliğinin devam edip etmediği ile, devam ediyorsa yeniden rapor istenilmesinin nedeninin bildirilmesi de talep edilebilir.
Saygılarımla
Aslında amacım adım adım ilerlemek... Ama evet, SGK'na "kardeşim size bağlı hastanelerin verdiği raporları nasıl kabul etmezsiniz, gerekçeniz ne?" diye sorulmalı. Bakalım nasıl bir saçma yanıt gelecek...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Merhaba Bülent Bey;
Hakikaten çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Zaten bu konu ile ilgile sizinle yazışmıştık bende aynı haktan yararlanamadığım için sizinle bilgi paylaşımında bulunmuştuk. Arkadaşlarımız çok doğru söylemişler hep birlik olursak sesimizi duyurur istediklerimize kavuşuruz kimbilir. Birçok arkadaşımızda özürlü kimlik kartlarından bahsetmiş ve her seferinde rapor almaktan. Çok haklılar bende her seferinde bu durumlarla karşılaşmaktan bıktım usandım artıkve bu karttan ben yararlanamamaktayım neden istanbula gittiğimde ego, vapur vs ücret ödemezken ankarada yaşadığım şehirde aynı şeye tabi değilim ücret ödüyorum. Eğer bize bir hak veriyorsanız ki verdiğinizi sanmıyorum. Her yerde geçerliliğini koruyun lütfen....
Bence bu yürüyüş yapılmalı... Hatta neden üç aralıkta (Dünya Engelliler Haftasında) ANKARA'da toplanmıyoruz.Sesimizi duyurmuyoruz....
askere gitmek istiyorum sen sakatsın askerlik yapamazsın diyolar vergi indirimi almak isterim raporumla giderim bu rapor geçmez yenisini çıkart hastanede sürün diyolar, Binbir umutla Raporu çıkartırız bu sefer oran düşer rapor iş yerine gelir sen sakat değilmişsin seni işten çıkartmak zorunda kaldık derler sonra tekrar iş ara iş ara sürün sürün İŞKUR yollarını aşındır dur 3 aralık ta birlik olsak sesimizi duyurSAK ne güsel olurdu eminimki bişeyler yapmak zorunda kalıcaklar seçimler yaklaşıyo bu konuda bi çok engellinin başta ben başı yanıyor bu nasıl bir anlayıştır bu benden vergi kessinler vergi alsınlar devletime vergimi ödeyeyim ben ama erken emekli hakkımı almasınlar devletten yardım istemiyoruz haklarımızı bize versin yeter yeter yeter
Merhaba Bülent Bey
Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Özürlüler İdaresi Başkanlığından istemis olduğunuz bilgiler hakkında herhangi bir cevap gelmedi mi?
Arkadaslar internetin nimetlerinden yeterince faydalanmıyoruz örneğin engellilerin üye oldukları bir platfom kurulsa ve netten üye olunarak ama öyle sallama bir üyelik değil tam anlamıyla üyelik parti üyeliği gibi mitingler toplantılar yapılsa kısaca birlik olabilselk ben bu sitenin sahibi olsam biraz daha birleştirici bir şeyler yapmak isterdim bu arada 8 milyon engelli hakkını alamazsa kimse alamaz heralde
Herkese Saygılarımı Sunarım
bılgı edınme
cevap geldı kuş geldi :lol:
ne oluyor ya bı fırtına oku oku bıtmıyor... :arrow:
BURDAN SESLENIYORUM YASAL HAKMIZI SONUNA KADAR ALIRIZ yumuşak başlıysak ... değiliz yanı![]()
ne olacak arkadaşlar cvp gelecekte ne olacak tum mevzuat düzenlemelerı gibı bu uygulamada kım vurduya gıdecek ama sesız kalmayın engelliler.biz den hele bulent beydenhiç ayrılamyın
valla stres nereye kadarkalın sağlıcakla
selam arkadaşlar görüyorsunuz değilmi yetkili kurum bülent beyin basit bir sorusuna dahi günlerdir bir satır cevap veremiyorlar anlaşılıyorki hep aldatmacalarla bizlerle dalga geçiyorlar
emın olkı dalga değildir
yasa koyucu yasayı koyuyor ancak uygulayacak olan mercı bunu uygulamak ıcın yuz takla atıyor ve haliyle uzun zaman alıyor bu işler ..![]()
ben verecekleri cevabıda bılıyorum ıkı en fazla üç cümle![]()
EVET YASALAR BOL BOL ÇIKARILIYOR.YASLARIN UYGULANMADIĞI DA AÇIKÇA BELLİ.YASALARIN ÇIKMASI O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL,ÖNEMLİ OLAN BUNLARIN UYGULANIP UYGULANMADIĞI KONUSUNDA DENETİM MEKANİZMALARININDA OLMASI GEREKİR.
% 40 oranla defterdarlığa başvurmuştum..dün cevap geldi % 20 ye düşürmüşler![]()
Halen şu rapor çilesi bitmedi kimsenin umrunda bile değil. O kadar arkadaşımız mağdur oldu ama halen çıt yok neden peki? Engelliler günü geldi geçti ama halen çıt yok! Peki biz bunlara göz yummaya devam mı edeceğiz? Türkiyede ENGELLİ kalmıyacak bu gidişle ÇÜNKÜ %55 raporlar bile %35 lere kadar inerse ne olur? Tabi ki engelli kalmaz lütfen buna bir çere bulalım....
DİKKAT DİKKAT MALİYE BAKANLIGI ORTAPEDİK ENGELLİ ÖZÜRLÜLERİ SAKAT SITATÜSÜNDEN ÖZÜRLÜ ÖLÇÜTÜ SINIFLANDIRMASINI EN AZ %40 OLAN DERECEYİ %34 DE DÜŞÜREREK ÇIKARDI YANİ BİR KOLU OLMUYAN YADA BİR BACAGI OLMUYAN YADA DOGUŞTAN BACAK KISA OLAN YADA SAGIR OLAN YADA KAMBUR OLAN ÖZÜRLÜLER ALAYININ İPİNİ ÇEKTİ DERHAL HERKESİN GEREKEN MERCİLERE İTİRAZ ETMELERİ AKSİTAKTİRDE SIRA ESKİ KANUNLARLA EMEKLİ OLAN ÖZÜRLÜLERE GELİCEK ÇIKARACAKLARI YENİ YASAYLA EMEKLİLERİ İPTAL OLUCAK SESSİZ DURMAYA DEVAM EDERSEK ÇOKYAKINDA ÖZÜRLÜ OLMANINDA SUÇ SAYILICAGINI ŞİMDİDEN SÖYLEYİM ÖRNEK DOGUŞTAN ÖZÜRLÜ OLAN AYLEYE DİKKATSİZLİKTEN DOLAYI HAPİS YADA TIRAFİK KAZA SONUCU BİR AYAGINI KAYBEDEN VATANDAŞA TETBİRSİZLİK TEN DOLAYI HAPİS ARTI ÖZÜRLÜ SAYILMIYCAK. SAÇMA GELE BİLİR AMA DURUM BU NASIL BİR BACAGI OLMUYAN SAKAT SAYILIYORSA ESKİ KANUNLARA GÖRE ŞİMDİKİ KANUNLARA GÖRE SAYILMIYORSA YUKARDA BAHSETTİKLERİMSE BİZ SESSİZ DURMAYA DEVAM EDERSEK AYNEN DEVAM EDECEK ACİLEN GEREYİNİN YAPILMASI LAZIM ÇÜNKİ BUYASAYI ÇIKARANLARIN BEDENLERİ SAGLAM ÖZÜRLÜLÜYÜN T SİNDEN ANLAMAYAN BİR KAVRAMLA YASA ÇIKARMIŞLAR BU ZİHNİYETLERİ PIROTESTO EDEREK KALDIRMAMIZ LAZIM İSTANBULDAKİ ÖZÜRLÜ DERNEKLERİ ALAYI SESSİZ BEKLEYİŞ İÇİNDE ALAYI OTURDUGU YERDEN İŞYAPIYO HİÇBİR HAREKET YOK MİLLETİ BİR ARAYA GETİRMİYOLAR BUYASAYI PIROTESTO DAHİ ETMİ YOLAR UYANIN ARTIK HERKES BİR ÖZÜRLÜ ADAYI OLARAK ÖZÜRLÜLER DAHİL GEREYİNİ YAPSIN TAGI ÇEÇE