Hepsine de gönderdim..
Hepsine de gönderdim..
Kimden:Bilgiedinme (bilgiedinme@saglik.gov.tr)
Sayın ilgili,
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’ in ilgili maddesi gereği birimimiz tarafından başvurunuz hakkında işlem yapılamamakta olup, konuya dair talep ve eleştirilerinizi Bakanlığımıza yazılı dilekçe ile iletebilirsiniz.
Madde 12- Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
tamamdırİnşallah güzel bir sonuç çıkar..
gereken yere gerekli mail gitmiştir.bizler adına araştırma yapan emeği sofraya koyan tüm arkadaşlara minnettarız...
SLM!ADRESE E-MAIL ATTIM BIRINDEN CEVAP GELDI!BAKIN NEDIYOR????Sayın ilgili,
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’ in ilgili maddesi gereği birimimiz tarafından başvurunuz hakkında işlem yapılamamakta olup, konuya dair talep ve eleştirilerinizi Bakanlığımıza yazılı dilekçe ile iletebilirsiniz.
Madde 12- Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
BUNLAR BÖYLE ISTE??????NE DIYELIM????
Gönderdim ayrıca 1 ay içerisinde birkaç yüz kişinin göndermesini sağlayabilirim sanırım...
Umarım yeni düzenleme de amaçlarının hayatı engellilere daha da kolaylaştırmak olduğunu unutmazlar...
Arabasına binmeye korktuğum insanlar yetki verilerek trafiğe çıkabiliyorken, iddia ediyorum sağ ayağımdan engelli olduğum için sürüş yetkimin olmadığı düz vites bir kamyon ile size ne kadar güvenli araç kullanılabileceği ile ilgili gösteri bile yapabilirim... Elleri olmayan bir ressam resim yapmak için fırçayı elinde nasıl tuttuğu ile sınanamaz... Elleri olmayan birinin fırçayı elinde nasıl tuttuğu ile ilgili bir sınav yapmaktan farksız olan şu anki sistemde, kimse sınavsız trafiğe salınmasın elbette...
Ancak benim aracı "nasıl, ne şekilde" kullanabildiğimi sınamayada anlamayada kalkmasınlar... Zira anlayamazlar... Kollları ayakları olmayan birine standart koyabilirmisiniz? Trafikte başkalarının hayatlarını riske etmediği sürece direksiyonu ağzıyla tutması kimi ne ilgilendirir... Kimseyi riske etmediğini anlayacak kadar aracın sürülüşüne baksınlar, aracı sürene değil...
Kendilerinin belirlediği aracın trafikteki seyir kriterlerini söylesinler...
Aracın riske tepkisi? Durma mesafesi? Manevra kabiliyeti? Yoldaki tavrı v.s...
Sağlık bakanlığı'nın bilgiedinme adresine giden mesajları "bu konu bilgi edinme kanunu dışında" denerek yok sayılıyordu. Onun için o adresi çıkartıp sağlık bakanlığının başka iki adresini ekledim listeye...
Binlerce kişinin "ehliyet alamıyorum" diye bu sitede mağduriyetini anlattığı ve çözüm aradığı bir gerçekken, buraya bu kadar az ilginin olması, çok trajik.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
gönderildi.
OturanBoğa;
Sanki kötü bir alışkanlığın sonucu bu...
Ehliyet alan engellilere aylık fazla değil 5 TL destek maaşı bağlanacak gibi bi başlık ve teklif ile açsan, emin ol haftada binlerce mail yağacaktır ilgili adreslere... İsteklerimizi niteliklendirmeli ve terbiye etmeliyiz... Önceki alışkanlıklarımız bu tür meselenin özüne dönük nitelikli isteklerimizin talep edilmesini zorlaştırıyor...
OturanBoğa;
Bizim insanımızın sorunu bu. İstemeyi biliyor ama hak aramayı bilmiyor. korkuyor. tıpkı Nasrettin Hoca ve Timur hikayesi gibi. Bilmeyenler için aşağıda:
Ankara savaşı yıllarında, Timur'un fillerinden biri Konya ovasında kalır.
Fil, bir felakettir. Her yeri yıkar, ezer geçer.
Timur'un olduğu için, file dokunamazlar da.
Nasreddin Hoca başkanlıgında, bir heyet oluşturup, Timur'a yollarlar.
Yol boyunca heyettekiler birer birer kaybolur.
Hoca Timur'un huzuruna varır.
Timur, ne istediğini, sorar.
-Efendim, Konya Ovasında bir filiniz var. Bu arada...
arkasına döner ki;
kimsecikler kalmamıştır.-
-Fil tek olduğu için, strese giriyor. Mümkünse eşini de verebilir misiniz?
Gönderildi...
Gönderdim.
Henüz bir yere gönderimde bulunmadım. Dilekçe metnini kendim düzenleyip sadece "öneriler" metnini göndereceğim.
Dilekçe metnimde, önerilerin bu site uyeleri tarafından hazırlandığını belirteceğim tabi ki. Ama başta dediğim gibi dilekçe metnini kendim hazırlamak durumundayım.
Cevabın gelmesi gecikecektir. Geldiği zaman paylaşacağım buradan...