TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 10 / 12 İlkİlk ... 6789101112 SonSon
Toplam 177 mesajın 136-150 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Askıda Üyelik
    byhector Avatarı

Gerçek Adı
    tolga
    Son Giriş
    01.10-2014
    Saat
    14:22
    Yaşadığı Yer
    Edirne
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhaba Engelliler olarak araç kullanımına dair dünya standartlarında düzenleme istiyoruz adli ben de engelliyim sayenizde gözümü actiniz otomobil hayali kurardim sayeniz de basaracaz https://www.change.org/tr/ adli bi site var kampanya ya baslatarak bişeyler yapcamizi dusunuyorum imza topluyor bu site imza tamamlaninca olumlu sonuc alabiliriz nedersiniz?

Üye
    bozok66 Avatarı

Son Giriş
    09.04-2013
    Saat
    10:11
    Yaşadığı Yer
    YOZGAT
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Bülent Bey,
    Üye olmadan sizleri uzun zamandır takip ediyorum,ne kadar zahmetli bir iştir websayfası yönetmek (Hosting,domain,server,yedekler ve idare) iyi biliyorum,sizi gerçekten tebrik ediyorum.Bu çalışmanıza duyarsız kalamadım üye oldum,ve her yere yolladım mesajı.Sende bilirsin bizim gibiler her siteye üye olmayı sevmez,koskoca sanal alemde üyesi bulunduğum site sayısı 10'u geçmez.Ama sizin çaba ve gayretlerinize duyarsız kalırsam emeğinize saygısızlık etmiş olacaktım...
    Her şey için size kendim ve tüm ülkem adına teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla

Üye
    gururlu Avatarı

Son Giriş
    26.09-2023
    Saat
    09:50
    Yaşadığı Yer
    van
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

insan öğrenen bir canlıdır.ve hem de bilmediği şeye karşı ön yargılıdır.madem doktorlar bilmiyor.bilmedikleri için de önyargılılar.bu önyargıyı kırmak için biz engellilere kanıt niteliği taşıyacak örrnekler lazım.bu amaçla ben bulduğum örnekleri bu başlıkta paylaşacağım.
    1-
    Motability - YouTube

işte kuadriplejik bir sürücü.yani hem ayaklarında hem ellerinde güçsüzlük var

2-Quadriplegic driving with hand controls demo - YouTube

3-

Total Driving de Guidosimplex - YouTube

4-ayakla süren sürücü

AUTO ESCOLA PARA DEFICIENTE FÍSICO (SEBASTIÃO) - YouTube

5-inanamıyorum işte arabistandan bi örnek

‫

6- işte ayağıyla süren bir sürücü.
    PME Foot Steer Conversion - YouTube

7-CNN de yayınlanan bir ayak sürücüsü daha

KC Mobility Solutions Foot Steering - YouTube

8- bunun nasıl sürdüğünü ben bile anlamadım.

Nicky's Drive - Jo-Ann Strauss.m4v - YouTube

burada daha net anlaşılıyor.
    Nicky's Interview - YouTube

Üye
    halitunal Avatarı

Gerçek Adı
    Halitünal
    Son Giriş
    25.08-2014
    Saat
    19:22
    Yaşadığı Yer
    trabzon
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende yolladım bu konuda tam destek hep destek..

Üye
    hascan01 Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan
    Son Giriş
    12.07-2023
    Saat
    15:54
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Değerli arkadaşlar.. Gerek engelli gerekse onlardan menfaat edinenlerce geçmiş senelerde devletin bize verdiği bazı haklardan istismarlardan dolayı mahrum kaldık ya da kısıtlandık.. İşte bunlardan birsi de engelli bireyin kulanacağı / alacağı otomobili ihtiyaçtan, zorunluluktan dolayı birinci dereceden bir yakını (eşi, oğlu,kızı) kullanabilme imkanının olmaması..
    Devlet vergisinin peşinde, birileri menfaatinin peşinde ama burada arada kalan gerçekten ihtiyacı olan bizim gibi engelliler.. En azından birinci dereceden bir yakınımız aracımızı sürebilmeliydi.. Devletimiz bu hakkı bize vermeliydi.İstismar edenlere karşı hukuksal önlemini almalıydı..
    Bu konudaki istismarların zararını biz yüklenmemeliydik.. Bu nedenle imkanı olan tüm mağdur engelli kardeşlerimizin bu konuyu her fırsatta dile getirmelerini , haklarını aramalarını diliyorum..İyi günler dilerim tüm kardeşlerimize.... hascan01

Üye
    _çalıkuşu_ Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Memleketim
    Alınan Beğeniler
    891
    Verilen Beğeniler
    179
    Blog Mesajları
    26

hasancan01 ,
    sana katılıyorum.istismar varsa buna göre düzenleme yapmak da onların işi.azcık zekalarını kullanıp ona da bi önlem alsınlar.bizleri mağdur ederek önlem alıyolarsa boşuna o koltukları işgal etmesinler.birileri istismar ediyosa buna çare bulmak da Aile ve sosyal politikalar bakanlığının görevi.kendi aracımızı tadıyla kullanamıyoruz.

Üye
    ZERYAM Avatarı

Gerçek Adı
    songül
    Son Giriş
    14.07-2016
    Saat
    01:07
    Yaşadığı Yer
    urfa
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

bende size katılıyorum...lutfen bunu başaralım
    arabamız ayaklarımız olacak..yetkililer bunu anlamalı artık..

Üye
    bordobereli35 Avatarı

Gerçek Adı
    Müjdat Acaroglu
    Son Giriş
    10.04-2014
    Saat
    04:02
    Yaşadığı Yer
    balikesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

SLM!Nerelere ne göndermedikki kardesler!Hala TIK yok!Su "H"sinifi ehliyet davasini anlamis degilim halihazirda!Avrupada böyle bir AYRIMCILIK yok!!!
    Ama sirf bu konuda degil bizim her prosüdürde farkliliklar var???Yasalarimiz maalesef lacka!!!Illa ki ÖTV ve MTV lerinden muaf olmak icin ORTEPEDIK ENGELLI olmak gerekli??? Tamamen "AYRIMCILIK" Sözüm ORTEPEDIK ENGELLI kardeslerimizi rencide etmek degil!!!Verilen HAK ADALETLICE ve her ENGELLI ve ÖZÜRLÜLER icinde gecerli olmali!!! SAYGILARIMLA

Üye
    umutsuz Avatarı

Son Giriş
    07.10-2015
    Saat
    09:14
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar konu ısındı şimdi tekrar hareketlenmenin tam zamanı. Sanıyorum birçoğunuz haberlerde dinlemiş, yazılı basından okumuşsunuzdur. Malum ehliyetler değişecek, trafik polisine büyük yetkiler veriliyor. Şöyle ki trafik polisi istediği an sürücünün sağlık durumunu beğenmeyerek (!) ehliyetine el koyacak ve hastaneye gönderecek... Biz H sınıfı ehliyetten kurtulmak isterken trafik polisinin insafına terkediliyoruz, yuh artık diyorum... Öyleki polis isterse senin sağlık durumun şoförlüğe müsait değil, ehliyetine el koyuyorum git yeni rapor çıkar diyebilecek...

Ömrümüzün yarısı hastanelerde geçiyordu şimdi neredeyse tamamı hastanelerde geçecek... Biz doktorların tanrısal (!) yetkilerinden kurtulmak istiyorduk, şimdi polisler de ortak oldu... Gülsek mi ağlasak mı?

Üye
    alican evren Avatarı

Son Giriş
    28.08-2019
    Saat
    16:35
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaslar merhaba benim engelli bir kiz kardesim var %95 engelli raporuna sahip vasisi babam simdi benim sizlere iki sorum olucak; 1. Kardesim adina arac alimi yaptigim surec icersinde kardesimin ya da vasisi olan babamin yanimda olmasina gerek varmi bunu soruyorum cunku ailem ve ben farkli illerde ikamet etmekteyiz. 2. Ben izmirde ikamet etmekteyim yaki cevremde bir iki engelli arkadasim var onlardan duydugun kadari ild 2014 de cikacagi soylenen bir yasa ile otv muafiyet orani ozur oranina gore degisikliklrr gosterecekmis ozur orani yuksek olanalar %70 lere varan muafiyetler uygulanacakmis diyorlar bana pek ikna edici gelmedi ancak konuyla ilgili bilgili sahibi olanlar yardimci olursa cok sevinirim

Üye
    _çalıkuşu_ Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Memleketim
    Alınan Beğeniler
    891
    Verilen Beğeniler
    179
    Blog Mesajları
    26

ortapedik engellilerinde hepsi yararlanamıyoki indirinmden.sözüm ona sağ kol engelliyim.özel tertibat kullanır ibareli ehliyetim var mtv den muafım ama ötv den de hakkım olduğu halde vergi dairesinin raporumu eksik bulması sonucu bu haktan men ediliyorum.beni itiraz et diyerek 2 kere daha heyete göndermeye kalkıyolar.birde polisler buna başlarsa yandık yani.devlet hastanelerinde sürün dur işin yoksa....uygulamalardan,yönetmeliklerden bi haber doktorlar,meğmurlar,kurumların haklarımızı gasp etmesiyle,davalarla,yeniden ve yeniden heyetten geçmelerle yeterince yoruluyoruz.hak veriyolarda adam gibi faydalanabiliyomuyuz sanki

Üye
    CALLCENTER Avatarı

Gerçek Adı
    liseli
    Son Giriş
    11.07-2016
    Saat
    16:09
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Neden yararlanamıyorsunuz sorunu hangı kurum çıkartıyor rapor almıssın ehlıyet almıssın sorun nerde ?

Üye
    _çalıkuşu_ Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Memleketim
    Alınan Beğeniler
    891
    Verilen Beğeniler
    179
    Blog Mesajları
    26

dünya standartları şurda dursun türkiye standartı diye bişey bile yok bu ülkede...standart bişey yok yani,kurumların insiyatifi var...sorunu burdan okuyabilirsiniz http://www.engelliler.biz/forum/ozel...lamiyorum.html

Üye
    hakan_turk Avatarı

Son Giriş
    06.04-2014
    Saat
    22:07
    Yaşadığı Yer
    Türkiye Cumhuriyeti
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben 4 ay kadar önce A2 ehliyetine başvurdum. normal olarak aile hekimimden rapor istediler. sağlıkocağına gittim ve doktor bunu kendisinin veremeyeceğini söyledi ve devlet hastanesine yönlendirdi. kardiyoloji uzman doktorundan onay almam istendi. birsürü makinaya girdim çıktım, yaralanmalarda kanama sorunum olduğundan tereddüt ettiler biraz. buda comadin denilen ilaçla alakalı. uzman doktor onay verdi ve aile hekimine götürdüm onay evrağını. 1 yıl kontrollü olarak sağlık taramasından gçirilme şartını kendi raporunada yazarak izin verdi ve ehliyet almaya hak kazandım yani baya uğraştırdılar.

Üye
    bordobereli35 Avatarı

Gerçek Adı
    Müjdat Acaroglu
    Son Giriş
    10.04-2014
    Saat
    04:02
    Yaşadığı Yer
    balikesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Evet arkadaslar!sorun mevzuaata takılıyor?sonucta engellı raporu alan herkes engellıdır!ortopedık veya herhangı!bunu kımseyı kücümswmwk ıcın söylemıyorum!benım %80 (koah) rahatsızlıgım var!1:derece özürlü süreen raporluyum!almanyadada aynı sekılde %80 a,ag ıbarelı özürlü raparum ve kımlıgım var!adamlar sıstemı oturtmus!ortepetık,normal ayrım yok!her ehlıyetı olan özürlü kendı veya akrabası hısmı vergı ödememekte!bende vergı ödemıyorum!yanı muaafım!bu ıs öyle sanıldıgı kadarda zor bır ıs degıl!sadece yasayı degıstıreceksın!ıslemım 15 dakıka bılemwdınız 30 dakıkada bıtıyor!yok h sınıfı yok arac muaayene yok özel tertıbat v.s kosusturması yok!bızım kanunlar zaten hepten vatandasın sürümcemeye bırakılması!!bakın hükümet agalarının bındıgı arabalara?aynısına burdada bınebılırsın vede vergı vermezsın!olay bu!!!
    Yoksa bakanlıkların kulak ardı etmesı!!!herseyde mevzuata takılıyor ısler zaten!sıstem bozuk eee halıyle kafada fıkırde bozuk!!!
    Avrupaya gırcezya???hangı zıhnıyetle acaba???ama agalar kendı cıkarları oldumuydu kanunu yasayı besdakıkada cıkarıverırler!!!
    Daha coooookkk beklerız hak hukuk cokkkkk?????saygılar....

Sayfa 10 / 12 İlkİlk ... 6789101112 SonSon

LinkBacks (?)

1. 01.03-2012, 09:23

Başlığın Etiketleri