TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
Toplam 67 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Ne kadar doğru bir bilgi bilmiyorum ama ; yüksek mercilerden ifade edildiğine göre Sağlık Bakanlığı bu tedavi ücretlerinin ödenmesi fikrine sıcak bakıyormuş. Ve güya düzenleme yapacaklarmış. Tabii son karar SGK'daymış. Baskı e-maili göndermeye devam edersek olumlu sonuç almamız kolaylaşacak gibi görünüyor. Gelişmeleri yazacağım arkadaşlar...

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

Sağlık Bakanlığı Bimer aracılığıyla cevap vermiş arkadaşlar. Sosyal devlet olan devletimizin koskaca Bakanlığı benim yetkim yok diyor !!! Üstelik kanunda engelliğin önlenmesi için yapılacak giderlerin Sağlık Bakanlığı bütçesine konacağı hüküm altına alınmışken. Ben artık yorumsuz kaldım.Mahkemede ve gerekirse AİHM'de hesaplaşmaktan başka çare kalmadı. Ancak bu konuyu basına da aktaracağım. Tüm dünya devletin bizlere çektirdiği işkenceyi duysun , bilsin........ Bu ülkede SAKAT doğumlar çok fazla diye de kimse şikayet etmesin !!!!!

BİMER ARACILIĞIYLA GELEN BAKANLIK CEVABI :

Bilindiği üzere, hak sahipleri ile bunların kanunen bakmakla yükümlü bulunduğu aile fertlerinin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, ilaç ve sarf malzemelerine ait giderlere ilişkin usul ve esaslar ile başvurabilecekleri sağlık kurum ve kuruluşlara ilişkin sözleşmeler tabi oldukları geri ödeme kurumları tarafından yapılmaktadır. Bu itibarla; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan 2010 yılı Sağlık Uygulama Tebliğinin 4.5.4.K- Yardımcı üreme yöntemi tedavileri başlıklı bölümünün 4.5.4.K.2 Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik IVF Tedavisi başlıklı maddesinin(1) inci fıkrasında;“(1) Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak, bünyesinde kemik iliği transplantasyon merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler, SUT’un 4.5.4.K.1numaralı maddesinde yer alan hükümler uygulanmaksızın Kurumca karşılanır. Bu durum dışında preimplantasyon genetik tarama ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz.” hükmü yer almaktadır.
    Bu bağlamda; Bakanlığımızca yapılacak bir işlem bulunmamakta olup, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına başvuruda bulunabileceğiniz hususunda; Bilgilerinizi rica ederim.

Üye
    mrdmrd Avatarı

Son Giriş
    20.07-2022
    Saat
    09:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Buradan şu sonuç çıkıyor.Önce hasta bir çocuğun olsun,onun tedavisi için yeni bir çocuk yapabilirsin.Peki bunun yerine ilk çocuğun sağlıklı olmaasını sağlasak.Hem ona bakacak aileye hem de devlete katkısı olur..

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

mrdmrd;

Valla bunu anlatmak için o kadar çok dilekçe gönderdim ki ... Anlamak devletin işine gelmiyor. Sağlık Bakanlığı bütçesine konan meblağın ne olduğunu merak ediyorum ben. Bu bütçeye rağmen Sağlık Bakanlığı'nın bananeci yaklaşımı da takdire şayan !!!!! Sağlık Uygulama Tebliği'ni sanırım Sağlık Bakanlığı düzenlemiyor. Acaba Tarım Bakanı'na mı yazsaydım diye de düşünmeden edemedim

Üye
    indigo_girl Avatarı

Gerçek Adı
    .....
    Son Giriş
    10.01-2015
    Saat
    18:13
    Yaşadığı Yer
    YOK
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

ya hücre kadar kalmış beyınlerı o koltuklara oturtuyorlar da bizler istedik mi olmaz bak hücre beyınleriyle birşey de anlamıyorlar yazılardan

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

deli-kız çok şekersin yaa Bu sinirli ve mutsuz halimle bile beni güldürdün.. Çok sağol...

Üye
    indigo_girl Avatarı

Gerçek Adı
    .....
    Son Giriş
    10.01-2015
    Saat
    18:13
    Yaşadığı Yer
    YOK
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: akasya Mesajı Gör
    deli-kız çok şekersin yaa Bu sinirli ve mutsuz halimle bile beni güldürdün.. Çok sağol...
    sende öylesin . kendimi övmek gibi olmasın ama cem yılmaz kadar komiğimdir benle kerşılıklı sohbet etsen kopartırım seni bu ne ki

birde şöye birşey var bizler adına başkalarının kararlarını uyguladığımız surece hiçbirşey olmaz sağlıklı ınsanlar empati kurmayı bilmiyor bizim adımıza sığ kafalarıyla kararlar alıyor , karar vermeyi öğrenemedğiğmiz sürece de bu böyle gidecek malesef

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

Arkadaşlar ;

AKİM'den mail geldi. Başvurumun ilgili birime iletildiğini söylüyor. İlgili Birim SGK oluyor. SGK ne tarz bir cevap verecek çok merak ediyorum. Paylaşıyor olacağım Bu arada dava için doktor raporunu ( genetik hastalığı bulunduğundan tüp bebek yapılması mecburidir raporu ) bekliyorum. Doktor raporunu alır almaz süreci başlatacağım...

Üye
    nokta Avatarı

Son Giriş
    21.03-2023
    Saat
    21:31
    Yaşadığı Yer
    Doğu
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

yolladım akasyacağım inşAllah hayırlı bir sonuç çıkar

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

Sağolasın Nokta... İnşallah bir şekilde hakkımızı alacağız..

Üye
    Landish Avatarı

Son Giriş
    22.02-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    23
    Verilen Beğeniler
    91

Delikiz cok dogru bir tespitte bulunmus, sagliklilar empati kuramiyor bu sebeple bizimle ilgili konularda sacmaliyorlar. Eee dusmeyen daldan anlamaz halden!

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

Landish ;

Sağlıklılar empati kuramaz diye meclise gönderdiğimiz engelli vekillerden Şafak Hanım'a da yazdım. Ancak iki e-mailime en ufak bir dönüş yapmadı. Sağlıksızların da çok umrunda değiliz ( Bizi temsil etmek için meclise giden bu kişilerin tek yaptığı kendi maaşlarına zam yapmak. İsyan ediyorum artık. Milletin gözünün içine baka baka bunları yapabiliyorlar....

Üye
    nopleman Avatarı

Son Giriş
    20.12-2012
    Saat
    16:41
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

gönderdim hadi hayırlısı..

Üye
    akasya Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    4

Teşekkkür ederim nopleman...

Üye
    Dante Avatarı

Gerçek Adı
    Dante Alighieri
    Son Giriş
    08.06-2015
    Saat
    03:29
    Yaşadığı Yer
    araf
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    İşlem tamam

Gönderdiğim mail iletisim@csgb.gov.tr 'e ulaşamadan geri geldi..

Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon