Bunun uygulanıp uygulanmadığını ancak yeni maaş döneminde göreceğiz.
Böyle demiş ama ,bu uygulama pratiğe geçti mi arkadaşlar? Teorikte gayet güzel yazmışlar ama icraat ne durumda?
- Sayı : B.13.1.SGK.0.12.00.01/ 4650 08.07.2008
Konu : Talebiniz
Sayın Elif KÖSE
İlgi: 07.07.2008 tarihli ve 109895 sayılı elektronik başvurunuz.
2022 sayılı "65 Yaşını Doldurmuş, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" gereğince Kurumumuz aracılığı ile yapılmakta olan ve PTT tarafından ödenen aylıklardan işlem masrafı adı altında komisyon alındığına dair müracaatınız incelenmiştir.
Kurumumuz ile PTT arasında imzalanan protokole göre, 2022 sayılı Kanuna göre aylık alanlar, şube belirtmesine gerek olmaksızın yurt çapına yaygın yaklaşık 3.300 PTT şubesinden dilediği birinden aylıklarını alabilecek, ikamette ödeme talebinde bulunmuş olanlara aylıkları ikamet ettikleri adreste ödenecektir.
PTT tarafından yapılan ödemeler için tüm masraflar Kurumumuzca karşılanmakta olup, PTT'nin gerek şubesinde, gerekse ikametgahta yaptığı ödemeler için her ne ad altında olursa olsun 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan kesinti yapması veya komisyon vb. alması söz konusu değildir.
Bilgilerinizi rica ederim.
ÖZLEM AKŞAHİN
Bunun uygulanıp uygulanmadığını ancak yeni maaş döneminde göreceğiz.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Sayı : B.13.1.SGK.0.12.00.01/ 4647 08.07.2008 Konu : Talebiniz Sayın Zafer AYDEMİR İlgi: 03.07.2008 tarihli ve 108378 sayılı elektronik başvurunuz. 2022 sayılı "65 Yaşını Doldurmuş, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" gereğince Kurumumuz aracılığı ile yapılmakta olan ve PTT tarafından ödenen aylıklardan işlem masrafı adı altında komisyon alındığına dair müracaatınız incelenmiştir. Kurumumuz ile PTT arasında imzalanan protokole göre, 2022 sayılı Kanuna göre aylık alanlar, şube belirtmesine gerek olmaksızın yurt çapına yaygın yaklaşık 3.300 PTT şubesinden dilediği birinden aylıklarını alabilecek, ikamette ödeme talebinde bulunmuş olanlara aylıkları ikamet ettikleri adreste ödenecektir. PTT tarafından yapılan ödemeler için tüm masraflar Kurumumuzca karşılanmakta olup, PTT'nin gerek şubesinde, gerekse ikametgahta yaptığı ödemeler için her ne ad altında olursa olsun 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan kesinti yapması veya komisyon vb. alması söz konusu değildir. Bilgilerinizi rica ederim.
ÖzLem Aksahin
GaLiba herkeze hemen hemen aynı maiLLeri atiyorLar :mrgreen:
Dile getirilen konu çözüme ulaştığından,amacımız yeni bir konu olmalı.
bana da aynı cevap gelmiş
))
o kadar e-mail almışlar ki,onlarda otomatiğe bağlamışlar...
durmak yok sonuç elde edilinceye kadar devam arkadaşlar... 8)
Ya bunları yapsalar uygulasalar süpepr olacak....
Birde benim anlkamadığım her engelli ve yaşlı maaşları verilirken kuyruklar oluşuyo kuyruktaki insanların çoğusu yaşlı ama nedense hep bedensel engelliler maaş kuyruğunda deniliyo arbede yaşandı deniliyo bizler arbede yaşanmamsı için uğraşırken yaşlı aileleri neler yapiyor bilmiyorum...
İşlem tamam..
Kavgada her zaman varım..
HAKLISIN SAYIN HEMSERIM SANA VE DIGER ARKDASLARA AYNEN KATILIYRUM AYGILAR
bence ptt şubelerinden ödeme saçmalık .bankaların atm leri daha avantajlı . kişiye seçim hakkı vermeliydiler.
Ben hala neden ziraat bankası yerine ptt ye gittiğimizi anlamış değilim.. Sanki orda sıra yok.. Metni bende gönderdim.
herkese slm geç oldu ama bende gönderdim
Metni yolladım....