bende gönderdim memur değilim ama neyse![]()
bende gönderdim memur değilim ama neyse![]()
***bütün aksalıklara rağmen,bizler çabaladıkça,hayırlısıyla,bu olacak...***
Ne kadar faydası olur bilmiyorum ama Diğerlerinde oldugu gibi bunuda 2 adresten yolladım
Ben de iletimi gönderdim.Anaaa sonra aklıma geldiki benim mail hesabımda ismim Thomas Edison olarak ismim görünüyor, belki daha çok ciddiye alırlar.Bence bu maili birçok yere gönderelim,ilgili ilgisiz,taş atıpta kolumuz mu yorulacak.Böyle kanun maddelerini görünce kendimi ormanda filan sanıyorum.
Arkadaşlar;
Konu ile ilgili olarak Bilgi Edinme Kanunu gereğince SGK na sormuş olduğum soruya karşılık, alınan cevabın şu anki durum ile ilgili kısmı aşağıdadır. Diğer yönleri ise uzun uzun 5434 Sayılı Yasanın 39/j maddesini anlattığından yazmaya gerek görmedim.
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Sandığımızla ilgili bazı maddeleri Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilerek, bazı maddelerinin de yürürlüğü durdurulmuş olup, TBMM tarafından yapılacak olan yeni düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihe kadar, MEVCUT HÜKÜMLERE GÖRE İŞLEM YAPILMAYA DEVAM EDİLECEKTİR. Henüz TBMM tarafından kabul edilip Cumhurbaşkanınca onaylandıktan sonra Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmemiş olan bir Kanun Tasarısı ile ne gibi hükümler getirileceği hususunda Sandığımızca herhangi bir görüş bildirilmesi ya da bilgi verilmesi mümkün değildir.
Görüldüğü üzere, çalışırken engelli olanlar ile doğuştan engelli olduğunu ispat edemeyenlerle ilgili henüz ortada netleşmiş bir durum söz konusu değildir.
Umarım açılmış olan kampanyaya daha fazla destek verilir ve çalışan engelliler arasındaki ayrımcılık giderilir.
Saygılarımla
Gönderdim Bülent Abicim,inşallah dikkate alırlarda bizlerin işine yarar...
BEN MEMUR DEGİLİM AMA YİNEDE GÖNDERCEM HEPİMİZ BİRİMİZ BİRİMİZ HEPİMİZ İCİN
Gönderildi.Umarım faydası olur,dinleyen birileri çıkar...Hatta kendimlede kalmadım,tüm arkadaşlarımada destek vermeleri için mail göndermelerini rica ettim,konuyu anlatarak.![]()
Kervana ben de katıldım :wink:
Hadi bakalım inşallah işe yarar
bende gönderdim. umarım yararlı oluruz. bu nasıl sosyal güvence anlamadım valla.
arkadaşlar bu konuyu daha önceleri çok tartışmıştık. Hatta Sosyal Güvenlik Yasası ilk komisyona geldiğinde bu konunun tartışmaları yapılmıştı. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Lokman Ayva beye durumu iletmiştik. Kendileri bu konunun meclis genel kurulunda bir teklifle düzeltilebileceğini söylemişti. Meclis Genel Kurulunda verilen teklif yasanın tüm maddelerini kökten değiştiriyor diye kabul edilmemişti. Ancak dönemin çalışma bakanı bu durumu bir yönetmelikle düzeltileceğini söylemişti. Ancak ne yönetmelik çıkmış ne de bu konuda bir çalışma yapılmıştı. Şimdi inşaallah bu konu görüşülerek karara bağlanır ve bizim gibi sonradan sakat kalan devlet memurlarının da mağduriyeti giderilmiş olur. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
SEVGİLİ BÜLENT,
BU DAYANIŞMA VE MÜCADELEN İÇİN TEŞEKÜRLLER