Gönderdim.Umarım dikkate alırlar.
Ne kadar E-Posta o kadar sonuç.Haydi arkadaşlar.
Gönderdim.Umarım dikkate alırlar.
Ne kadar E-Posta o kadar sonuç.Haydi arkadaşlar.
it's okey :wink:
merhaba arkadaşlar,ben de destek dilekçesi göndermek istiyorum,bu sitede bulunuşumun en önemli amacı bu ama sorun var,benim maillerim ulaşmıyor.Aslında epeydir uğraşıyorum ama diğer konularda tarihsel bir geç kalıştan kaynaklı zannetmiştim,oysa bu konu çok güncel ve yine gitmiyor maillerim.Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sorularım olacak
Bu başlıkları da otomatik email bağlantısına döndürsek iyi olur. Sana iş çıkacak ama en iyisi öyle göndermek.
Sayın OturanBoğa,
Kaleme aldığınız yukarıdaki dilekçe metninden ''NOTER'' ibaresinin tamamen çıkartılması ve ondan sonra muhatabına gönderilmesi çok daha doğru olacaktır!
Şöyleki;
1-Yukarıdaki dilekçe o şekliyle ilgililere gönderilirse ve ilgililer tarafından da dikkate alınırsa eğer,önerilen iki şıktan sadece ''...NOTER...'' şıkkının uygulamaya konulması muhtemeldirki, o durumda herkesin,nüfus cüzdanı veya ehliyet veya pasaport gibi geçerli bir belgeyle bizzat notere gitmesi mecburiyeti vardır,rapor sahibi bizzat gitmezse noter işlem yapmaz.Rapor sahibi yatalak hastaymış-refakatçisi yokmuş-parası yokmuş...bunları anlamaz noter! Bu durumda yaşanacak sıkıntıları ve içeriği değiştirilmiş yeni bir dilekçe kampanyasını başlatmak zorunda kalacağımızı şimdiden peşinen görmek zor olmasa gerekir!
2-Eğer,raporu veren sağlık kuruluşunda ''ASLI GİBİDİR'' kaşesi basılarak rapor suretinin/fotokopisinin onaylanması yönünde uygulama başlatılırsa: rapor sahibinin birinci dereceden bir yakınının Nüfus Müdürlüğünden alacağı ''VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ'' ile birlikte ilgili sağlık kuruluşuna gitmesi,raporun onaylanması için yeterli olacaktır.Notere ödenecek para da cepte kalacaktır!
Bir taraftan,ayaklarımızdaki pranganın çözülmesini isterken; diğer taraftan,aynı pranganın bileklerimize takılması kararının önünü açmıyalım lütfen! diyorum ve tekrar hepinizin MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI KUTLUYOR,sevdiklerinizle/sevenlerinizle birlikte güzel bir bayram tatili yapmanızı diliyorum. ALLAH'A EMANET OLUNUZ...
sigarayahayır, noter konusundaki kaygıların yersiz bence. Çünkü:
1- Noterin sağlık raporunu onaylaması için sakat/hasta kişinin notere gitmesi gerekmez hiç bir zaman. Basit bir evrak onayıdır, evrağı her kim götürürse götürsün onaylar ve çoğaltır noter.
2- Bu çoğaltma işlemi sandığın gibi pahalı değil, 10-15 YTL'ye yapılır.
3- Elinde eski tarihli raporu olan kişilerin yeniden hastaneye gidip eski raporlarının çoğaltılmasını istemeleri, noterden çok çok çok daha külfetli ve pahalıya mal olur.
4- Zaten önerdiğimiz ilgili maddeki "ve/veya" ibaresi, ister noter isterse de hastane onaylı nüsha olsun, kabul edilmelidr, diyor:
- 2- MERNİS’e dâhil olmayan vatandaşların daha önce aldıkları sağlık kurulu raporlarının hastaneden onaylı 'Aslı gibidir' nüshasının ve/veya noterden onaylı ‘Aslı Gibidir’ ibareli beyanlarının kabul edilmesi
emelklc79, sen gönderme işlemini yanlış yapıyor olmalısın.
E-posta göndermek için hangi yazılımı/adresi kullanıyorsan, orayı aç, gönderilecek kişi kısmına (kime/to) mesajı göndereceğin kişinin adresini yaz, metin kısmına da yine burada verdiğimiz metni kopyala/yapıştır, ve Gönder.
Bu kadar.
Sonunda oldu ben de göderdim arkadaşlar , ben de ismi soyisim vs.belirterek yolladım dilerim bu dilekçelerimiz kısa sürede etkili olur
NOT : Hayatında ilk defa mail gönderecek birine tarif eder gibi açıklayıcı biçimde ilgilendiğin için çok teşekkür ederim Oturan Boğa biraz daha denedikten sonra sorunun kaynaklandığını anladım,burada bazı dilekçeleri otomatik gönderim tarzı bir uygulama yapılmış daha önce,ben de o nedenle ileri ket vurayı yaşıyordum,başlıkta dilekçemize muhatap ismi tıklayınca mail gönderim şeklinde çıkıyor ama gitmiyordu.Neyse,önemli olan sonuç.....Teşekkürler,saygılar
Umarım sesimizi duyarlar
Altına ad soyad yazılarak gönderilmiştir.
Gönderdim hemen.Umarım işe yarar.
gönderdim hayırlısı olsun hepimiz için.
işlem tamam...
İsim Adres telefon yazarak yolladım
birde kimseye dönüş olmadımı acaba bu adresten oarioglu@gelirler.gov.tr
ama şimdi baktım hata mesajı gelmiş altaki şekilde
- This is an automatically generated Delivery Status Notification.
Delivery to the following recipients failed.
oarioglu@gelirler.gov.tr
Mesaj kutusu dolmuş olmalı Kemal.
Bir de, verdiğin link internet sitesiyle ilgili öneriler için. Bizim işimize yaramaz...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...