TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 6 12345 ... SonSon
Toplam 85 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    19:14
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.952
    Verilen Beğeniler
    4.222

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    2 Mart 2010 Güncel:
    İBB derneği binasından çıkartmaktan vaz geçmiş değil. Sadece "başka yer göstereceğiz" diyerek manevra yapıyor. "Tahliyeyi durdurduk" söylemi de gerçeği gizliyor, zira tahliyeyi durduran belediye değil, mahkeme kararı.
    Dernek haklı olarak kendi binasında kalmak istiyor. Bunun dışındaki tüm önerileri manevra olarak değerlendiriyor... (bkz)

1 Mart 2010 Güncel:
    Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilköy’deki binasında faaliyet gösteren Kas Hastalıkları Derneği’nin tahliye kararını durdurduklarını açıkladı.
    Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz (başlığın 65. mesajına aktarılacaksınız)

Arkadaşlar,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Altı Nokta Körler Derneği'ni Emirgan'daki merkezinden çıkarmak için elinden geleni ardına koymamıştı, bu sene de Kas Hastalıkları Derneği'ni gözüne kestirmiş gibi görünüyor!

Kas Hastalıkları Derneği'nden bir arkadaşımızın bana ilettiği güncel bir çağrıyı aşağıda bilgilerinize sunmak istiyorum:

Sevgili hasta ve üyelerimiz; destekçilerimiz, hekim ve gönül dostlarımız;
    Aşağıda, konuyla ilgili detaylar ve derneğimizle ilgili alınan kararda payları olduğuna ya da alınan kararı tashih edebileceğine inandığımız kurumların iletişim bilgileri mevcuttur. İBB’nin kararına olan tepkilerinizi e-posta, telefon, mektup ve faks yolu ile buralara iletebilirsiniz.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği
    İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ DERNEĞİMİZİ SOKAĞA TERK ETMEYE KARAR VERDİ!

Çok değerli dernek üyelerimiz, bizimle birlikte soluk alan hastalarımız;
    Saygıdeğer bilim insanları, gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve değer katan dostlarımız;
    Çoğunuzun bildiği üzere İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, bir süre önce derneğimize kiracısı olduğu arsadan çıkması yönünde bir tahliye yazısı göndermişti.
    Önce, hepimize oldukça anlamsız ve şaşırtıcı gelen bu kararın bir yanlışlık sonucu alındığı düşünülerek sorunun görüşmeler yoluyla ve iyi niyet çerçevesinde çözülebileceğine inanmıştık. Bu çerçevede, İBB Emlak Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, İBB Başkanlığı, AKP İl Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı seviyesinde girişimlerde bulunup, kimi görüşmelerden olumlu vaatler de almıştık.
    Hatta, her hangi bir gerekçe kalmasın diye, iki yıl önceki kira borcunu bile ödeyerek, derneğin bütün borçlarını kapatmış, üstelik İBB Emlak Müdürlüğü’nün derneğimizden talep ettiği, yürüttüğümüz hizmetler ve faaliyetlerimize ilişkin kapsamlı bir dosyayı da kendilerine sunmuştuk…

Tüm bu iyi niyetli girişimlere karşı İBB, kiraz sözleşmemizi yenilemeyerek 32 yıllık emeği ve birikimi yok saymayı tercih etmiş ve Türkiye Kas Hastalıları Derneği’ni sokağa terk etme kararından vazgeçmemiştir! Son olarak İBB, Bakırköy Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıyla derneğimizi, basit bir işgalci gibi kolluk kuvvetleriyle çıkarılmasını talep etmiştir!

Bildiğiniz üzere, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, ülkemizdeki yaklaşık 100.000 kas hastasının; toplumla bütünleşmesini sağlamak, daha kaliteli yaşam sürmelerinin koşullarını yaratmak, hastalarımıza ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak ve sayamadığımız birçok görevi yerine getirmek amacıyla 1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in öncülüğünde kurulmuştur.
    Yine bildiğiniz gibi derneğimiz, 08.06.1992 tarih ve 92/3137 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünde olup, bünyesinde kurduğu mesleki ve fiziki rehabilitasyon merkezleriyle engel ayırımı yapmadan hizmet vermektedir.

32 yıldır, kas hastalıkları ve engellilerin sosyal yaşama tam ve etkin katılımı konusundaki çalışmalarıyla, ulusal/uluslararası ölçekteki bilimsel ve sosyal faaliyetleriyle saygın bir yeri olan derneğimiz, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ûnvanı alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kiracısı olduğu arsasından;

1- Ülkenin Sivil Toplum Kuruluşu’na ihtiyacı olmadığı,
    2- Derneğin üye bilgilerini paylaşmadığını,
    3- Dernek faaliyetlerinin durdurulmasının kamu menfaatine olduğu,
    4- Maddi ve parasal önceliklerin her şeyden önemli olduğu,
    5- Kendi gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı tanımayacağı

gerekçeleri gösterilerek sokağa atılmak istenmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin anlaşılmaz ve kabul edilemez yaklaşımı karşısında Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, gereken her türlü tepkiyi verme kararında ve azmindedir. Bu önemli çabamızda, hasta ve üyelerimizin; hekim dostlarımızın, gönül dostlarımızın bizi yalnız bırakmayacağınıza yürekten inanıyoruz.

İBB tarafından derneğimizin acımasızca sokağa atılma girişimine karşı yapacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz. Derneğimiz çalışanlarının ve emek verenlerin hazırlamış olduğu bir eylem planıyla ulusal ve uluslar arası ölçekte bir mücadeleye hazırlanıyor. Yapılacaklar konusunda yeri ve zamanı geldiğinde sizleri e-posta, sms ve web sitemiz aracılığıyla sürekli bilgilendireceğiz.

İBB’NİN KARARINA KARŞI SOLUK SOLUĞA, KOL KOLA, OMUZ OMUZA!
    BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ!

Saygılarımızla,
    TÜRKİYE KAS HASTALIKLARI DERNEĞİ

Bu durumu protesto etmek için aşağıda mektubu kullanabilir ve ilgililere gönderebilirsiniz
    KINAMA MEKTUBU
    Sayın ...

../../2010

32 yıldan beri ülkemizdeki kas hastalarının gözü, kulağı ve kalbi durumundaki Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından 18 yıldır barındığı binasından çıkartılma kararını derin bir üzüntüyle öğrendim.
    Kamu Yararına Faaliyet sürdüren derneğimiz, Türkiye’deki on binlerce kas hastası için yegane umut ışığı, güvenilir bir bilgi merkezi ve sosyal açıdan hastaların sığınacağı sıcak bir barınaktır. Kurulduğundan bu yana sürdürdüğü sosyal ve bilimsel faaliyetler sonucu uluslar arası saygınlığı olan derneğimize karşı tutumu, akıl ve vicdan duygusuyla bağdaştıramıyorum. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne karşı olan bu hasmane tutumu, hastalara karşı alınmış bir tutum olarak görüyor, şiddetle kınıyorum.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ni bir an önce almış olduğu bu utanç verici karardan dönmeye, derneğimizden ve hastalarımızdan özür dilemeye çağırıyorum…

İSİM
    SOYİSİM
    DESTEKLERİNİZ İÇİN
    e-posta : destek@kasder.org.tr
    faks : (0212) 663 0168
    tel : (0212) 663 8686

PROTESTOLARINIZ İÇİN
    Kadir Topbaş (İBB Başkanı)
    Adres : İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı - Saraçhane
    Telefon : (0212) 449 40 00
    Fax : (0212) 455 27 00
    E-posta : baskan@ibb.gov.tr

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf
    Adres : Başbakanlık Merkez Bina, 06573 Bakanlıklar / ANKARA
    Telefon : (0312) 4154024
    Faks : (0312) 4173987
    E-posta : selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr

Basın Müşavirliği
    Adres : Başbakanlık Merkez Bina, 06573 Bakanlıklar / ANKARA
    Telefon : (0312) 4191386-4137218
    Faks : (0312) 4191632
    E-posta : obekar@basbakanlik.gov.tr

Türkiye Büyük Millet Meclisi
    Mehmet ALi ŞAHİN TBMM Başkanı
    Tel : (0312) 420 51 51
    Faks : (0312) 420 51 65
    E-Posta: mehmet.ali.sahin@tbmm.gov.tr

OZİDA (Özürlüler İdaresi Başkanlığı)
    T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı
    Adres : Necatibey Caddesi. No:49 Kızılay/Ankara
    Tel : (0312) 229 55 11
    Fax : (0312) 229 83 11
    E-Posta: bilgiedinme@ozida.gov.tr

Başbakanlık
    Adres : Vekaletler Caddesi Başbakanlık Merkez Bina, Bakanlıklar / Ankara
    Tel : (0312) 413 70 00
    E-posta : bimer@basbakanlik.gov.tr
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    karakaya Avatarı

Gerçek Adı
    Musa
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:21
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    1
    Blog Mesajları
    5

Anladığım kadarıyla İstanbul Büyük Şehir Belediyesi kiracısı konumunda olan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği ile kira kontratını yenilemeyerek,boşaltılmasını talep etmiş.

Peki bu durum niçin bir sokağa atma olarak ifade ediliyor?

Sonuçta İBB'de kira ödeniyordu,yeni bir yer kiralanır yola devam edilir.

Üye
    cergul Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    12:09
    Yaşadığı Yer
    ISTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İlgili dernek 1994 yılında bu yana kendi bağışcıları ile yaptırdığı binada kiraci-ev sahibi ilişkisi dışında doldurduğu boşlukla alanında tek olma özelliğini sürdürmektedir.

Yeniden 3 katlı bir binanın kiralanması STK ların desteklenmediği ortamda son derece zordur.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Tanıtım Videosu on Yahoo! Video

Üye
    celik Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet KAVCU
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    1

bülent abi aşağıdaki kurumların hepsine faks çekilmiştir...
    başbakanlık hariç. ona da mail atarız merak etme..

devamının gelmesi dileğiyle diyorum..

Üye
    serkan005 Avatarı

Gerçek Adı
    serkan
    Son Giriş
    09.12-2021
    Saat
    16:21
    Yaşadığı Yer
    mersin
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

bir ay önce i.b.b ye mesaj attım bu konu ile ilgili herhangi bir geri dönüş olmadı.

Üye
    coban2 Avatarı

Son Giriş
    14.11-2022
    Saat
    21:33
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar bu durum oldukça endişe verci bir gelişmedir. 30 yıllık mücadele süreci olan yüzlerce kas hastasının hayatına katkı sunma mücadelesi içinde olan bir oluşumun hedef edindiği projeleri yaşama geçirmek, insanların hayatına katkı sunmak yönünde mücadelesini ve enerjisini böylesi anlamsız bir uygulama için aylardır harcaması harcamak zorunda bırakılması üzüntü ve endişe vericidir. Büyük şehir belediyesinin ortaya koyduğu bahaneleri anlamak mümkün değildir. Bu uygulama bizleri yok sayan toplum dışında yaşamaya iten bir anlayış barındırmaktadır. Tepkilerimizle bizi yok sayan anlayışa karşı bizim olana, insanca olana sahip çıktığımız sürece güzel olanın yaşam bulması mümkün...
    Ben de o adreslere gerken mailleri gönderdim.

Sevgiler..

Üye
    Baben Avatarı

Gerçek Adı
    Babür
    Son Giriş
    18.09-2010
    Saat
    12:56
    Yaşadığı Yer
    Konya
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Gönderdim,, İkisinden anında geri geldi.. Ulaşılamamıştır denilerek

Aslında daha pratik bir yöntem bulmak gerek..

Üye
    Capricorn Avatarı

Gerçek Adı
    Akın
    Son Giriş
    04.06-2023
    Saat
    18:56
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    134
    Verilen Beğeniler
    106
    Blog Mesajları
    66

Bende e-mail yolladım hepsine yalnız Kadir Topbaş ve Mehmet Ali Şahin'in e-mail adresleri hatalı sanırım onlara ulaşmadı.. Diğer üçü sorunsuz..
    Umarım amaçlanan ilgiyi ve desteği görürüz. Bir kas hastası olarak tek temennim bu.

Üye
    iremsu Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hani park yerlerinde yazılar varya
    engelimide almak istermisin diye onu sormak lazım onlar

Üye
    UYGAR Avatarı

Son Giriş
    07.05-2019
    Saat
    16:11
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Karakaya arkadaş bir yeri kiralayıp yola devam etmek basit olmasa gerek.Bir binan yapılırken kaba inşaatı uzun sürmez yapılır.Fakat ince iş diye tabir edilen sıva-kapı-pencere gibi iç dizaynlar uzun sürer.Hele ki bu bina engelliler yönelik bir yapı olacak ise o zaman herşey milim milim hesaplanır.

Kas Hastalıkları Derneğinin binasıda tüm ayrıntılar tek tek inşa edilerek binbir emekle ve azimle kurulan bir yapı olup, kas hastası dostlarımızın evi konumundadır.

Üye
    himalayan Avatarı

Son Giriş
    11.07-2010
    Saat
    23:25
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bence yazarlardanda destek istemek icin onlarada mail yollayalim ben bir kac yazara yolladim.Ilgilenirlermi bilmem ama denemekte fayda var.

Üye
    daylight Avatarı

Gerçek Adı
    Aysel
    Son Giriş
    28.07-2012
    Saat
    22:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

buradan bazı kişiler - zamanında bana eleştiri yaptıgımda yaşanan olayları yazıdıgımda resmen burdan beni taşa tutuyorlardı, şimdi o kişilere sesleniyorum.

neden susuyorlar?

neden şimdide konuşmuyorlar?

savundukları kişilere, neden bunca hastanın birleştiği yıllardır bir diğer evleri gibi sıcaklık gördükleri derneğimizi yıktırıyorsunuz demiyorlar ?
    saklanmasınlar cvlerimi isteyen arkadaş çık ortaya savunduğun kişilere söyle derneği kapattırma!
    neredesin.

Not: (ben zaman bulamayıp cvp veremeyebilirim, daylight nikli üye benim 1 yıla yakındır yoktum, ist.te daylight şifrelerimin hepsini unuttum msn de dahil, o nedenle yeni nikle üye oldum).
    sevgiler.

Üye
    nardantaneler Avatarı

Son Giriş
    26.05-2019
    Saat
    15:04
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

üzücü bir gelişme. gereken tepki verilmeli. tabi işin iç yüzünü bilemiyoruz, yine de gereken dilekçeler gönderilmelidir. inşallah yetkili kişiler makul ve anlayışla karşılarlar ve durumu düzeltirler.

Üye
    leyli Avatarı

Gerçek Adı
    Leyla
    Son Giriş
    15.04-2016
    Saat
    21:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Kadıköy
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Gerekli adreslere e-mail gönderdim, fakat Mehmet Ali Şahin ve Kadir Topbaş'a ulaşmadı...Tüm duyarlı arkadaşlarımız, sizler de elinizden ne kadarı gelebiliyorsa,iştirak edin,böylece sesimiz belki duyulur...

Üye
    iremsu Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    arkadaşlar tüm gazetelerin köşe yazarlarına mesaj attım.sizde atın,(gerçi buaralar çok yoğunlar ama olsun birimizin yazısını okurlar.)

bu konuda ilgili olan olmayan tüm medya çalışanlarına attım.sizde atın!

arkadaş liştemdeki tüm arkadaşlarıma mesaj attım .sizde atın
    ve arkadaşlarınıza tanıdıklarına atmasını talep edin ltfn

o.boğanın dediği şeyleri yapttıktan sonra.....

Sayfa 1 / 6 12345 ... SonSon