Bende Bir Kashastası Olarak Bu Kapatılma işlemini Haksızlık olarak Buluyorum ve Kınıyorum Kanımca Bu Bir Siyasi Davranış ve Uygulama Düşünce ne olursa olsun Hasta Dernekleri Bir Hastane Gibi Kutsaldır Bunlar Siyasi kunu Edilemez Saygılar.
Bi protesto maili atalım dedik bürokrasiye boğlduk gittik. yıldırma politikası mıdır nedir.
Gelen ilk mailde;
Talebiniz ilgisi nedeniyle İç İşleri Bakanlığıa gönderilmiştir. deniliyordu.
Daha sonra halkla ilişkiler daire başkanlığından gelen bir mail ise ;
Başvuru tarih ve sayısı vererek, sorgulama yapmamı istedi.
Bimer den yaptığım sorgulamada ise;
Dosyaya Kaldırıldı (İşlemi Bitti). denilmektedir.
Noldu şimdi başvurumu büyükşehire oda bimere iletti. Bimerde işlem bitti dedi o kadar. Sonuç nerede bana bilgi verilmeden neden kapatıldı çok ilginç. Ya bn bürokrasiye çok yabancıyım yada saçma şeyler bunlar. Tamamda halkın %90'ı benim gibi, herneyse,
Bu arada gelişmeler sevindirici umarım daha da iyiye gider işler...
Bende Bir Kashastası Olarak Bu Kapatılma işlemini Haksızlık olarak Buluyorum ve Kınıyorum Kanımca Bu Bir Siyasi Davranış ve Uygulama Düşünce ne olursa olsun Hasta Dernekleri Bir Hastane Gibi Kutsaldır Bunlar Siyasi kunu Edilemez Saygılar.
Cumhuriyet 06.03.2010Yaşama Dönüş...
Prof. Dr. Coşkun ÖZDEMİR
32 yıldır bir derneğin yöneticiliğini yaparım. Türkiye Kas Hastalıkları Derneği kamu yararına bir dernektir ve Türkiye unvanına hak kazanmıştır. Bir avuç özverili insanla birlikte çalışırız, yaşamlarını tekerlekli sandalyede geçiren genç insanlarla. Yurdumuzda sayıları 100 bini bulan kas hastalarına yardımcı olmaya, onların yaşam kalitesini yükseltmeye çalışırız. Tedavisi yoktur bu hastalıkların onunla birlikte yaşarlar. Çok aldatılırlar, onlara olmayan, uydurma tedaviler önerirler. Bunları önlemek için uğraşırız. Toplumu da hasta ve ailelerini de bilgilendirmeye çalışırız. Uluslararası ünümüz var ilgi ve takdir görürüz. Uluslararası ilişkiler içinde yürüttüğümüz çeşitli etkinliklerimiz var. Son projemiz Oxford ve Londra üniversitelerinden ve İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Florans Nightingale Yüksek Hemşire Okulu’ndan destek görüyor. Kaliteli bir evde bakım hizmeti çalışmalarımız sürüyor. Nisanda İngiltere’den kurs vermek üzere bir ekip gelecek. Şimdi bu derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi etkisizleştirmek, 18 yıldır barındığı binadan çıkarmak istedi. Uydurma ve gerçek dışı gerekçelerle. Olacak iş mi, inanabilir misiniz? Alın size bir cinnet daha. Başkan Kadir Topbaş’ın haberi var mıydı? Bilmiyoruz. Eski arkadaşımız Prof. Zafer Üskül yok diyor, Başkan’dan randevu rica ettim cevap gelmedi. Onunla ve bizi bilen tanıyan destekçilerimizle birlikte bu cinneti önlemek için var gücümüz ile çabaladık. Hastalarımızın tedirginliğini gidermek için uğraş verdik. Sonuçta sivil toplum örgütlerinin Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası’nın, değerli sanatçıların, çeşitli parti mensuplarının, Bakırköy ve Yeşilköy halkının ve basının değerli kalemlerinin ve bazı TV kanallarının desteği ile bu çok hatalı ve haksız karardan geri dönüldü. İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından tahliye kararının durdurulduğu açıklandı, aynı saatlerde İdari Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tüm destekçilerimize dernek çalışanları adına teşekkürler sunuyorum. Derneğimizin yıllardır süregelen engelliler yararına çalışmalarının ve hizmetlerinin hiçbir şekilde engellenmeyeceğini umuyorum. Tevfik Fikret’in “Bir gün bu memlekette de sabah olursa Haluk” diye başlayan bir şiiri vardır, o geliyor aklıma sevgili okuyucular. Umudumuzu, azmimizi, güzel, aydınlık günlere duyduğumuz özlemi koruyacağız. Bu, hasret bizim.
coskunoz@superonline.com
Posta Gzetesi yazarlarından Yavuz KOCAÖMER'in yazısı;
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği
08 Mart 2010
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 Şubat 2010 tarihinde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin bilgi talebi üzerine bir yazı göndererek hukuki gerekçeleri sıralayarak belediyenin mülkiyetinde bulunan taşınmazın kira süresinin uzatılmayacağını ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyor.
‘Kamu menfaati’
Dikkatimizi çeken, Başkan adına Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren tarafından imzalanan bu yazı şöyle sona eriyor: “Bu nedenle yukarıda belirtilen imara aykırı yapılaşmaların olması, temerrüte düşülmesi, Sayıştay denetim raporları ve buna mukabil taşınmazda yapılan faaliyetlerin bu dernekten faydalananlar açısından kamu hizmet ve etkinliğinin değerlendirilmesi sonucunda tahliyesinin ‘kamu menfaatine’ olduğu açıkça görülmektedir. Buradan anlaşılan, Derneğin faaliyetlerinin sona erdirilmesinin (hukuki gerekçeler hariç) kamu menfaatine olduğu belirtiliyor.
Açıklanmalı!
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği 1978 yılında, yani 32 yıl önce Prof. Dr. Coşkun Özdemir öncülüğünde kurulmuş bir sivil toplum örgütü. 1991 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan kiralanan arsa üzerinde, derneğin üyeleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından 3 katlı bir dernek binası yaptırılıyor. Fizik tedavi ve mesleki Rehabilitasyon Ünitesi, toplantı salonu, bileşim kütüphanesi gibi birimleri olan dernek binasında Sağlık Bakanlığı’nın ve yerel yönetimlerin yapmakta yetersiz kaldığı hizmetleri kamuya yarar sağlayacak şekilde ve tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildiği bizzat dernek tarafından belirtiliyor. Bu arada dernek 2006 yılında kalan 6.240 TL’lık kira borcunu da belediyenin göstereceği hoşgörüye güvenerek ödemediğini belirtiyor. Ve daha sonra bu sorumluluğu tahliye yazısı gelince yerine getirildiği anlaşılıyor. 32 senelik bir derneğin, kamu kurumunun hoşgörüsüne sığınarak birkaç yıl kiranın ödenmemesi ayrıca tartışılacak bir konu.
Sorun nerede?
Üzerinde durduğumuz nokta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yazısında, yapılan hizmetleri kamu menfaatine uygun görmediği anlamı çıkıyor. Bu konunun açıklanması gerekir. Eğer, gerçekten 32 yıllık bir dernek kamu menfaatine uygun hizmetler vermiyorsa, bunların kanıtlanması ve belki de başka yaptırımlara gidilmesi gerekir. Ancak hal böyle değil ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu bina ve arsa üzerinde ne yapacağını kamuoyuna açıklamalı. Akla gelen bir soru da, 2006 yılının kirası 4 sene ödenmiyor da, niçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi elinde geçerli bir yıl süreli kira sözleşmesi bulunmasına rağmen 4 sene bekliyor?
Bir başka konu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne gönderdiği yazıda şöyle bir ifadeye yer veriyor: “Gerektiğinde de mülkiyetimizde bulunan mevcut taşınmazda sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliğine gidilerek bu konudaki duyarlılık başkanlığımıza sergilenecektir.” Madem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde bulunan taşınmazda bu faaliyet kamu yararına uygunluğu tescillenmiş bir dernek tarafından yürütülüyor da, niçin sivil toplum örgütleri şeklinde genel bir ifade kullanılıyor? Dolayısıyla durum bir hayli karışık. Belediyenin bir iddiası da, ilgili dernekten hangi somut konularda hizmet verildiği sorusuna cevap alamadığı yönünde.
Sonuç
Ortada bir anlaşmazlık var. Sadece karşılıklı yazılan yazıları değerlendirerek bir sonuca varmak bizim açımızdan da mümkün değil. Kendisiyle, gerçi yıllardır görüşmedik ama, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sevgili Kadir Topbaş’la 35 sene öncesinden, bir de kısa dönem askerlik beraberliğimiz var. O günlerden beri tanıdığımız, insani değerleri ağır basan Kadir Topbaş, eminiz yarın yine bu sütunlarda kendisine bu konudaki tarafsızlığını göstererek bizlere, kendisine teşekkür etme fırsatını verecektir. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye kararını durdurduğunu duyduk, ama teyit ettiremedik. Eğer gerçekten tahliye kararı durduruldu ise, gerekçesinin de kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir!
A. Yavuz Kocaömer
Oktay bey derneği hiç ziyaret ettiniz mi? Zaman ayırıp dernek binasında mevcut olan fizik tedavi ünitesini,eğitimlerin gerçekleştirildiği bilgisayar odasını,takı yapımı odasını ,lavabosunu,kapılarını ,her yeriyle kas hastalarına uygun olan bu yapıyı gördünüzmü?
Dernek yönetiminde ve çalışmalarında sandalyeli kardeşlerimiz,arkadaşlarımızda bulunmakta.
Dernek aracıda bu dostlarımızın ulaşımını sağlamaktadır.
Tüm derneklerde olduğu gibi bu dernekdede engelli-engelsiz birlikte çalışarak hizmet vermek için çaba sarf edilmektedir.
Not:Ben dernek çalışanı değilim,bir üye olarak derneğin faaliyetlerini ve çalışmalarını takip ediyorum.
Kas Hastalıkları Derneğine hiç gitmedim, ancak Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezinde Müdürlük yaptığım dönemlerde karaman dan olsun, uşaktan olsun şubelerimizden gelen Kas hastası üyelerimizi ihtiyaç halinde Çapa Tıp Fakültesinde Sayın Coşkun ÖZDEMİR hocama götürürdüm ve kendisi son derece şevkle ilgilenirdi, camiamıza kucak açmış Sayın Coşkun ÖZDEMİR gibi bilim adamlarımızı para yemekle suçlamak çok ayıptır. Elinizde belge varsa mahkeme kapısı açıktır, yoksa değerli hocamız gibi insanları camiamızdan uzaklaştırmak bizlere yarar değil daima zarar getirir.
Arkadaşlar Müdür bey çok net anlatmış. Coşkun Özdemir yıllardır kendisine ulaşan bütün kas hastaları ile büyük bir özenle ilgilenmiştir. Bir kas hastası olarak biliyorum bunu. Dileyen her kas hastası ona gece gündüz demeden cep telefonundan ulaşabilmekte ve kendisi asla red etmeden insanları özenle dinleyen ve sorunları için çözüm üretme çabasına giren bir değer.Otuz yıllık özverili çalışma ve emeğine saygı duyan hiçbir insan bu tarz karalamalar ile onu yıpratma hakkına sahip olmadığını düşünür zaten...
Dernekteki bir avuç insanın insanlara destek olmak için nasıl çırpındığını dernekten çıktıktan sonra evlerinden de bilgisayarlar başında sabahladığının tanığıyım ben...Dolayısı ile kimsenin bu tip etik ve insani değerlere sığmayan anlayışlar ile o insanlara ve verdikleri emeğe saldırma hakkı yok.
Değerli Üyeler/Okurlar,
Yukarıdaki satırları büyük bir üzüntü ile ve esef ederek okuyorum. Ciddiye alıp cevap yazmayı bile kendimize zûl addederiz. Dikkatli bir okuyucu bu hezeyanların ne anlama geldiğini anlayacaktır. Hazret diyor ki, falanca kişiler zimmete para geçiriyor, kamu mallarını kendi çıkarlarına kullanıyor, üyeden-hastadan topladığı parayı âlemlerde harcıyor, duygu sömürüsü yapıp milleti soyuyorlar. Sonra belediyenin tavrı doğru bulmuyorum ama üç cümle sonra belediye iyi yapıyor diyor.
Sevgili Arkadaşlar,
Buradaki ifadeler elbette eleştirici olarak adlandırılamayacak kadar ahlak dışı sözlerdir. Bu sözler hakaret niteliğindedir. Biz iftira niteliğindeki bu iddialara cevap verecek değiliz. Hakaret edenler hakkında ise yapılacaklar TCK’da açıktır. Bu sayfanın bir kopyasını aldık. İnsanların şeref, haysiyet ve onurlarıyla oynanmasının bir bedeli muhakkak vardır. Edep diyor başka birşey söylemiyorum.
Saygılar sunuyorum,
Hakan Özgül
Hakan Özgül arkadaşımızın dediği gibi,
Edep sadece edep....
[SPOILER=octayaykiri kullanıcı adlı üye üyeliğini ve mesajlarını kendi isteğiyle sildirmiştir.]
Bu notu düşüyorum, çünkü sağda solda "kas hastalıkları derneği'ni eleştirmemden dolayı site yöneticisi rahatsız" vb. ithamlarda bulunan kişiler var... Ne Kas Hastalıkları Derneği'ni tanırım, ne başka bir derneği, ne kurumu, ne de kişiyi! Bana birilerinin adamı iftirasını atacak adamın da alnını karışlarım! [/SPOILER]
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...