TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
Toplam 85 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    cergul Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    12:09
    Yaşadığı Yer
    ISTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alternatif sunsalar zaten bu kadar tepki de olmazdi.Becerilmeyen seyleri stklari kapatarak bastirmak ne kadar dogru ?

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

sayın mayisgulum,
    çok haklısınız. her söylenene inanmadan anlamak ve incelemek gerekir. bilimsel düşünce bunu destekler. ama biz stk temsilcileri politika yapmayı beceremeyiz. size somut olarak şunları söyleyeyim. resmi yazı ile derneğe ulaşan gerekçeler bunlar. elbet bunlar uydurma gerekçeler. daha doğrusu önce karar sonra gerekçe oluşturmak
    1- Ülkenin Sivil Toplum Kuruluşu’na ihtiyacı olmadığı,
    2- Derneğin üye bilgilerini paylaşmadığımızı,
    3- Dernek faaliyetlerinin durdurulmasının kamu menfaatine olduğu,
    4- Değerli tek şeyin para olduğu,
    5- Kendi gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı tanımayacağı

isteyene ibb'nin yazısını e-posta ile gönderebilirim. dosya pdf olduğu için buraya koyamıyorum

Üye
    cergul Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ISTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Lutfen tepkileri engelliler adina olumlu hareket etmeyenlere yonlendirelim.Enerjimizi daha etkin kullanmis oluruz.

Tahliye Kararı
    - İBB'nin Tahliye Kararı (Üyelerimiz ve Hastalarımızın Dikkatine) .

Stk Temsilcilerinin Dikkatine
    http://www.kashastaliklari.org.tr/doc/Destek_Talep.pdf

Üye
    lider334 Avatarı

Gerçek Adı
    ümit
    Son Giriş
    24.04-2018
    Saat
    12:33
    Yaşadığı Yer
    Uşak
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

bizim bi başkanlık yokmuydu.bizim hakkımızı hukukumuzu gözetleyen

Üye
    himalayan Avatarı

Son Giriş
    11.07-2010
    Saat
    23:25
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Metnin ayni olmasi gerekmez elbette,bende kendi ifadelerimle yazdim maillerimi ,kimse seni zorlamiyorki. Diger konuya gelince ,burasi eski hesaplarinizi gorme yeri degil,dernegin binasini kurtarmaya calisiyoruz.Istemedigin insanlari yollayip istediklerini getirebilirsen onlarada lazim olacak o bina,tum kas hastalarina herzaman lazim.Ne alakasi var simdi konuyla.Buraya yakismayan cirkin ifadeler bunlar.Bahsedilen kisileri tanimam ama boyle suclarken insan bir yutkunmali. Kisiye ,diger kisiyi nasil bilirsin diye sormuslar "kendim gibi" diye yanit vermis, der atalarimiz.

Üye
    cergul Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ISTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

elestiriler yapilmali fakat kanitlamasi guc iddialari burada gerceklestirmeyelim.Sinerjiyi dagitacak etkilenmeleri birakalim. Hukuksal boyutta iddiası olan yasal zeminde bunu gerceklestirmelidir.Yutkunarak konusmak daha iyi, atalarimizin dedigi gibi.

Elestiriler icin info@kasder.org.tr adresini kullanalim lutfen.

Dernegin de yikildigi yok.Sadece disaridan bir mudahale var.Engelli haklari gercekten iyi savundugu icin.

Kadir Baskan'in web sitesi
    İletişim | Kadir Topbaş - Hayatım İstanbul

Üye
    fulyaa Avatarı

Son Giriş
    07.08-2016
    Saat
    00:08
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

From: Fulya Öğretir
    Sent: Saturday, February 20, 2010 3:16 PM
    To: bimer@basbakanlik.gov.tr

Sent: Saturday, February 20, 2010 3:19 PM
    To: bilgiedinme@ozida.gov.tr

Sent: Saturday, February 20, 2010 3:21 PM
    To: selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr
    Subject: Fw: AÇIK MEKTUP - KH ADINA YAPILAN BİR YANLIŞLIK VAR !

Sayın xxx
    Politikaların-hükümet kararlarının -devletçe engellilere yaklaşımın dışında, bir sorunu size aktarmak istiyorum. Ben 46 yıldır ( belki adını hiç duymadığınız ) bir Spinal Müsküler Atrofi ( SMA ) hastasıyım. 36 yıldır da tekerlekli sandalyede olarak bu rahatsızlığı, şimdi de % 100 engelli raporu olan ağır fiziksel engeli olarak yaşıyorum.. Ve şimdi kendi yaşamımızı ve daha toplum ve devletçe tanınmayan bir nöromüsküler hastalık çeşidi olan hastalığım SMA ile ilgili, SMA GRUBU çalışmamızı 5 yıldır yürütüyorum. www.smagrubu.net

Biz hasta ve hasta ailelerimizle oluşturduğumuz bu grup çalışmamız öncesinde, ben 22 yıl önce STÖ çalışmalarıma Kas Hastalıkları Derneği nde başladım. O dernekte birçok emeğim ve iyi ve kötü birçok anım var. Orada olması gerektiğini düşündüğüm çalışmalar yaptım ve hasta onuru adına da birçok savaş verdim. 18 yıl kadar önce dernek binasının açılış gününü bugün gibi hatırlıyorum. Açılış töreninde başkanın konuşmasının ardından bir hasta olarak diğer konuşmayı ben yapmıştım. Şu anki grup çalışmamızı bağımsız olarak yürütsek te, her ne kadar oradaki bazı dernek yöneticilerine tepkilerim olsa da, bu dernek her zaman hastaların ve gerçek bilimin sesidir ve toplum adına biz hastalar orayı ve diğer sivil örgütlenme hareketlerimizi hep yaşatmaya çalışmalıyız. Orada Aynur Dik ve Yakup Sayın gibi benimseyemediğim bazı yönetici ve çalışanlar olsa da, oraya biz hastalar toplum adına sahip çıkmalıyız.

Ama son gelişmeler beni bir hasta olarak bu noktada çok üzdü. Çünkü İBB çok ta elle tutulur olmayan bir borç gerekçesiyle Kas Hast. Derneği nin binasının tahliyesini istiyormuş. Onca emeklerle edinilen dernek binasının 3-5 yetersiz yöneticiyle bu duruma getirilmesinden ve İBB nin de bu fırsatı kendi düzenlemeleri içine dönüştürmeye çalışmasından kaynaklanan bu kararı, engelli ve aynı zamanda bir hastalığı yaşıyor olan hastalarımızda psikolojik bir yıkıma sebep olacaktır.

Bahsettiğim bu gerekçelerle kararın düzeltilmesine yardımcı olacağınızı düşündüğümden durumu sizinle paylaşmak istedim.

Saygılarımla.

Fulya Öğretir SMA GRUBU www.smagrubu.net

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:00
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.872
    Verilen Beğeniler
    4.126

fulyaa hanım, başlıkla doğrudan ilgisi olmayan polemik içeren mesajınızı sildim. Lütfen başlığı amacından çıkartacak içerikte bir tartışmaya girmeyin. Anlayış göstermenizi rica ediyorum.

Burada odaklanılması gereken şey İBB'nin yaptığı haksızlıktır. Zira sahiden de İBB bunu alışkanlık haline getirdi...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    fulyaa Avatarı

Son Giriş
    07.08-2016
    Saat
    00:08
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Burada kendinizin sorumluluğunuzda olan bir site buna karışamam. Ama bu gerçeğin kendisidir, gerçekler polemiklere neden olsa dahi üstü örtülmemeli. Çünkü böylece siteniz bu asıl sömürüyü yapanları pasif olarakta olsa haklı ve yanlış imajla yansıtmak olur.

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

Büyük İskender, felsefenin duayeni sayılan Aristo’ya bir mektup yazar.
    ''zapt ettiğim topraklardaki insanları tahakkümüm altında tutabilmek için
    neler yapmalıyım ''diye görüş beyan eder;
    1- ülkenin ileri gelen insanlarını sürgüne mi göndereyim?
    2- ülkenin ileri gelen insanlarını hapse mi atayım ?
    3- ülkenin ileri gelen insanlarını kılıçtan mı geçireyim?

ARISTO' NUN CEVABI :
    1- sürgünde toplanıp sana karşı baş kaldırırlar,
    2- hapishaneler militan yuvası olur, kontrolden çıkar,
    3- onlardan sonraki kuşak intikam hırsıyla buyur, tahtını sallar.

çözüm olarak şu nasihati verir:
    ''insanların arasına nifak tohumları ekeceksin, birbirleriyle savasınca hakem olarak kendini kabul ettireceksin, ama anlaşmaya giden bütün yolları tıkayacaksın. ''

Günümüze ışık tutan harika bir hadise. Herkesi herkese kırdıracaksın ki bölecek ve sonra daha rahat yöneteceksin.

Engelliler çok yakın zamanda güçlerini birleştirerek hak arayacak. Son imzalanan uluslararası sözleşmeler dahi bunun zeminini hazırlıyor. Birileri bölüp yönetmeye çalışacak. Bazen başarılı olacaklar bazen de oyunları tersine dönecek.

Artık ağza bir parmak bal çalma devri bitti. İnsanlar uyandı. Devletin babalığı devri sona erdi. Devlet devletliğini, STK’lar da STK’lığını yapacak.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın devri de bitti. Çünkü artık biliyoruz ki o yılan bir gün seni de sokar. Ver kurtul yok artık. Sarı öküz hikayesindeki gibi sarı öküzü vermeyiz. Kazanılmış hiçbir şeyi vermiyoruz. Sonuna kadar direnecek ve iktidar sahiplerinin haksız ehliyet ve yetki kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Biz geleceğe yemyeşil umutlarla bakıyoruz. Bu sancılı dönemler elbet geçecek.

Selamlar,
    Hakan Özgül

Üye
    coban2 Avatarı

Son Giriş
    14.11-2022
    Saat
    21:33
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Çarpıcı bir hikaye bu. Yaşadığımız sorun karşısında ortaya çıkan dayanışma hep birlikte bizim olanadan, insana yakışandan vazgeçmeden güzellikleri çoğaltabileceğimizin çok güzel bir örneği...

Üye
    cıvıldak Avatarı

Gerçek Adı
    derya
    Son Giriş
    22.02-2010
    Saat
    20:20
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Esenyurt
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Evet kasinlikle derneğimizi kapatmaya çalışanları kınıyor ve ayıplıyoruz.
    1978 yılında kurulmuş olup aynı zamanda benim doğduğum yıla tekabul eden kas hastalıklar derneğinin kapatılmasını ben turkiyenin bir ayıbı olarak görüyorum. Sosyal yaşamı kısıtlı olup bu çatı altında toplanan bir avuç hastanın varolma çabasını elinden almak hiç hoş bir davranış biçimi değildir.
    yarına gözlerini umutla açmayı bekleyen hastalar için bir umut ışığı olan derneğimizi kapatmak için nasıl bir gereçe gösterilebilirki...? Yıllardır o derneği ikinci evimiz olarak benimseyip, yorgunluğumuza ve zamana inat ayakta durmamıza o kapıdan içeri girerek kendimizden bir hayatı görüp yeniden hayata kenetlenip bir bütün olarak direnme savaşını hep beraber verebiliyoruz. Bırakın dernek kapatmayı bizler için belkide daha çok şey yapılması gerektiğini anlayıp, insan olarak kendilerini bizlerin yerine koyarak, yaşadığımız zorlukları göz önünde bulundurarak, bizim yerimizde kendilerinin veya çocuklarının olabilecekleri düşüncesiyle bu kararı versinler...
    Bu derneği elimizden alırken bizleri dört düvar içine mahkum kaderimize terk ettiklerinin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir.
    Yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmamalarını ve derneğimizin onlara acı ve yorgun hayatların bir iyileştirilmesinde atılan sağlam bir temelin göstergesi olarak bırakılmasını temmeni ediyorum...
    Saygılarımla...
    Derya AVŞAR

Üye
    sdsby Avatarı

Son Giriş
    29.03-2012
    Saat
    14:44
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Gönderdim bende, umarım bu yanlış karardan biran önce dönülür.

Ne kadar kar edecek belediye bu icraatından anlamadım gitti, üzüntü verici. İ.B.B.' si gereksiz o kadar harcama yapıyor ki (bir tane taraftarı bile olmayan futbol takımına trilyonlar, açmayan lalelere trilyonlar, çalışmayan metrobüslere trilyonlar, vb...yaz yaz bitmez...) Sokağa atacak o kadar parayı buluyorlar, gerçekten ihtiyacı olan insanları mağdur ediyorlar, gerçekten inanılmaz...

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ: facebook.com DERNEGIME-DOKUNMA GRUBU

Editör
    hozgul Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan Özgül
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.236
    Verilen Beğeniler
    752

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sivil Toplum Gelistirme Merkezi (STGM), 21 Subat 2010 Pazar saat 15:00 - 15:45 arasinda Radyo ODTU 103.1’de ‘Sivil Sesler’ programinda...

STGM-Radyo ODTU isbirligi ile hazirlanan Sivil Sesler programinin bu haftaki konugu Turkiye Kas Hastaliklari Dernegi Yonetim Kurulu Uyesi Hakan Ozgul.
    Programda, dernegin binalarindan tahliye edilmek istenmesiyle ilgili basin aciklamasina paralel olarak verdigi hukuki mucadele basta olmak uzere Turkiye'de engellilere karsi devletin bakisi, uygulamalar, sorunlar ve cozum onerileri konusulacak.
    Ankara’dan 103.1 FM bandindan, Ankara disindaki diger yerlerden ise http://www.radyoodtu.com.tr adresinden dinleyebileceginiz programa sizler de katkinizi, desteginizi ve goruslerinizi sivilsesler@radyoodtu.com.tr e-posta adresinden bize ulastirabilirsiniz.

Tarih: 21 Subat 2010, Pazar
    Saat: 15:00-15:45
    Hazirlayan ve sunan: Levent Korkut(STGM), Emre Sorkun (STGM)
    Konuk: Hakan Ozgul(Turkiye Kas Hastaliklari Dernegi)

Sayfa 2 / 6 İlkİlk 123456 SonSon