TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 6 / 11 İlkİlk ... 2345678910 ... SonSon
Toplam 154 mesajın 76-90 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    xmen Avatarı

Son Giriş
    25.05-2014
    Saat
    04:00
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    yurt dışından ithat edilen araçlardaki 1.6 motor sınrlaması kaldırılmalı en azından 1.8 yada 2. yapılmalı.adamlar 1.6 motor arabaya binmiyor.1.6 motor temiz araba bulmak artık eskisi kadar kolay degil yurt dışında.hem nasıl bir mantıkla böyle bir uygulama yürürlükte anlamış degilim.1.6 nın üzerindeki ve diger araçlar lüks sayılıyormus.öyle deniyor.ne yani engellilerin lüks oto kullanmasıda mı yazak.caddeleri sokakları kapattınız dısarı çıkamaz ettınız yoollardamı kapatıyorsunuz hoş kapatmışınız zaten.bir de bu işin sahtekarlıgından bahsediliyor işte söyle yapılıyorda işte böyle yapılıyorda ondan bu tebbirer alınıyor.elbetteki ülkemin menfatleri için birine rinin yaptıgını dogru bulmuyorum.hatta onları engellilere verilmiş hakları kötüye kullandıkları için kınıyorum.ama sonuçta bu da bizim şuçumuz degil.demekki bir şeylerde boşluk var.burda bize bu şekilde yansıtılması da dogru degil.ben istedigim aracı alıp kullanabılömelıyım dıye dusunuyorum bılmem yanlış mıyım...

GoKcHe
    Misafir Üye
    GoKcHe Avatarı

Bu haktan yararlanılarak satın alınan otomobil, satın alınan tarihten 5 yıl geçmeden önce (bu haktan yararlanması mümkün olmayan birine) satılırsa, başta ödenmeyen tüm vergiler araç sahibinden alınmalı; 5 yıldan sonra satılması halinde ise alınmamalıdır. Bu sayede hem suistimallerin önüne geçilmiş, hem de sakat kişiye 5 yılda bir otomobilini yenileme ve sorunsuz yeni bir otomobil satın alma fırsatı yaratılmış olur.
    bu çok çok güzel olmuş oturanboğa. ya bu ''5 yıl'' sınırlamasında indirim yapılsın (örn. 3 yıl) ya da dediğin gibi başta ödenmeyen tüm vergiler araç sahibinden alınmak şartıyla, kişi 5 yılı doldurmak zorunda kalmadan aracını satabilsin. benim aldığım araba 89 model ve 5 sene götürürmü götürmez mi korkusu var içimde. eğer bu zaman sınırı indirilirse yada vergileri ödemek şartıyla 5 sene dolmadan satabilirsek çok çok çok güzel olur..

Üye
    fthaslan Avatarı

Son Giriş
    16.03-2009
    Saat
    12:20
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

öneriler makul.. hatta fazladan bi şey istendiği kanaatinde değilim. bunlar doğal hak talebidir.
    ben dizel araçlar için motor kısıtlamasına yeni düzenleme getirilmesi düşüncesindeyim. bu 1.6 yerine 1.9 olarak değiştirilmeli. çünkü hem dizel hem otomatik araç piyasada yok. bunu takip edenler çok iyi biliyor. dizel araç almakta hakkımızdır bu elimizden alınmamalıdır.
    ayrıca 5 yıl süresi dolduğunda aldığımız aracı değiştirmek için ödememiz gereken ötv konusununda yeniden düzenlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. buna makul bir çözüm bulunmalıdır kesinlikle.
    umarım haklı taleplerimiz bir cevap bulur.

bir şey daha eklemek istiyorum. yurt dışından araç getirmenin hiç bir esprisi kalmadı bu piyasa koşullarıyla araç fiyatları asağı yukarı eşitlenmiş durumda. yurt dışından ithal araç getirmenin kaldırılması ve yurdumun parasının yurt içinde kalması taraftarıyım..

Üye
    AzatVardar Avatarı

Son Giriş
    12.03-2007
    Saat
    10:39
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Bey bu konudaki duyarlılığın için teşekkür ederim. Bu sorunları yaşayanlardan birisi olarak bu konuyu çok dikkatli takip ediyorum. Bende % 80 engelliyim ehliyet vermiyorlar. Ki ben normal araba bile kullanıyorum. Bu arada ehliyet alamadığım gibi özürlü arabasıda getiremiyorum. Toplu taşımada oldukça zorlanıyorum yanlız yaşıyorum ve araba hayatımı kolaylaştırmam için çok önemli benim için. Ne EHLİYET VERİYORLAR NEDE ARABa. Kişisel haklarımın engellendiğini düşünüyorum. Lütfen bu konuya gereken önemi verin çözümü dört gözle bekliyoruz. Bide merak ettiğim bişey var sizce bu konuda bir çözüm gelir mi. İlgililer bu konuya gereken önemi verir mi. Teşekkürler..............

Üye
    ankaramustafa Avatarı

Son Giriş
    17.10-2008
    Saat
    09:24
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ayın konuğu kısmına aşağıdaki soruyu Sn:Murat YALÇINTAŞ a yönelttim.ve kendisinin bana verdiği cevap aşağıdadır.ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

SORU:özel tertibatlı özürlü araçları ile ilgili olarak bu araçların alımlarında eskiden sağlanan avantajların özürlülerin elinden alınması ve ÖTV indiriminin kaldırılarak sadece ÖTV ötelemesi haline getirilmesi bunun üstüne bu araçları eşinin dahi kullanamaması hakkında açıklama istiyorum.

CEVAP:sayın mustafa
    Bu uygulamadan sizin sorunuzla haberim oldu. Sizin derdinizle dertlenmek bizim vazifemizdir. Dolayısıyla bu konuya Sayın Bakanımızla paylaşacağım. Gerekirse bir rapor hazırlatarak, bu yanlışın düzeltilmesi için kendisine takdim edeceğim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    10:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.870
    Verilen Beğeniler
    4.124

ankaramustafa, bu hafta bu metne son şeklini veriyoruz. Ondan sonra İTO başkanı Sayın Yalçıntaş'a da göndeririz bu metni...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    lider334 Avatarı

Gerçek Adı
    ümit
    Son Giriş
    24.04-2018
    Saat
    12:33
    Yaşadığı Yer
    Uşak
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Oturanboğa tespitler ve çözüm önerileri bana göre de iyi, katılıyorum.
    Fakat bir önerim olacak:
    Ben derim ki ÖTV muafiyeti 5 yıl değil de en fazla 4 yıl olabilir mi?Neden derseniz, çünkü otomobil sektörü iki yılda kendini çok rahat yenileyebilen bir sektör.Yıl indiriminde bir talep yada öneri olabilir mi, mümkün mü?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.870
    Verilen Beğeniler
    4.124

lider334, teorik olarak olabilir tabii, ama;
    1- Bu isteği kabul ettirecek geçerli/ikna edici bir argüman yok gibi geliyor bana. Çünkü burada bizim dayandığımız temel, İHTİYAÇ kavramıdır. Bürokratlar, "bir sene önceye almak hangi ihtiyacınızı karşılamak için?" diye sorabilirler.
    2- Bu konu temel bir sorun değil, tali bir sorun. "Ne çok şey istiyorlar" diye düşündürecek şekilde kalabalık yapmaya gerek yok
    diye düşünüyorum..?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

GoKcHe
    Misafir Üye
    GoKcHe Avatarı

o zaman sevgili bülent abi en azından 5 yılın indirimi konusunda deil de, senin önerdiğin gibi ötv ve dier vergileri ödemek şartıyla 5 yıl dolmadan aracın satılabilirliği konusunda olan maddeyi çıkarmayalım olur mu? o gerçekten gerekli..

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.870
    Verilen Beğeniler
    4.124

GoKcHe, o zaten çok temel bir hak. Metinden çıkarılması sözkonusu değil.

Üye
    fazem16 Avatarı

Gerçek Adı
    Fuat
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    12:00
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    48

OturanBoğa kardeşim gerçekten sen bizlerin ağzı ve kulağı olarak bizleri aydınlattığın için çok sağol

Üye
    meopius Avatarı

Son Giriş
    30.07-2010
    Saat
    15:50
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa

b) Özel plaka uygulaması tamamen kaldırılmalıdır.
    Plaka, aracın hangi şehirde tescil edildiğinin anlaşılması için konulan bir ibaredir. Ve sürücünün ne olup olmadığı (sakat-erkek-kadın-yaşlı-genç-Türk-Alman...) kimseyi ilgilendirmez (işitme sorunu olanların ve/ya tek gözü görenlerin araçlarına iliştirilen uyarıcı ibareler müstesna). Birine sürücü belgesi verilmişse, bu, o kişinin kabul edilebilir en alt düzeyde (ve güvenli olarak) sürüş yapabileceği anlamına gelir. Ve özel plakanın sürüş esnasında hiçbir geçerli açıklaması yoktur, aksine, “bu aracı kullanan kişi sakat” diye insanların gözüne sokmak ayrımcılıktır.
    yapmayın yahu uluslararası işaret olabilir ama yurdum insanı selelktör yapmak yerine öküz gibi kornaya abanmasına izin vermeyelim.
    ÖZellikle;
    (işitme sorunu olanların ve/ya tek gözü görenlerin araçlarına iliştirilen uyarıcı ibareler müstesna).
    olmadı cık cık..
    Ben bunu kaldıralım diye öneriyorrum. Az duyanlar veya cihaz takan arkadaşlar gibi bende acayipr ahatsız oluyom

Üye
    lider334 Avatarı

Gerçek Adı
    ümit
    Son Giriş
    24.04-2018
    Saat
    12:33
    Yaşadığı Yer
    Uşak
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    lider334, teorik olarak olabilir tabii, ama;
    1- Bu isteği kabul ettirecek geçerli/ikna edici bir argüman yok gibi geliyor bana. Çünkü burada bizim dayandığımız temel, İHTİYAÇ kavramıdır. Bürokratlar, "bir sene önceye almak hangi ihtiyacınızı karşılamak için?" diye sorabilirler.
    2- Bu konu temel bir sorun değil, tali bir sorun. "Ne çok şey istiyorlar" diye düşündürecek şekilde kalabalık yapmaya gerek yok
    diye düşünüyorum..?
    Anladım.Benim değinmek istediğim şu idi aslında araba engeller için temel bir ihtiyaç gibi ise de aynı zamanda araba bir tutkudurdaTabiki burada belirttiğin maddelerdeki gerekçeleri önümüze koyabilirler veya dediğin gibi düşünebilirler.İlk önce temel ihtiyaçlar o zaman!

Aklıma bir şey daha takıldı Gökçenin mesajından.Peki diyelim biz bir araba aldık 5 yıl geçmeden arabayı sattık., başda ödemediğimiz ÖTV ve bütün vergileri ödedik.Ve ardından bir araba daha almaya kalktık.Her alaba alışımızda bu ister 5 yıl olsun ister 5 yıl olmasın ikinci araba alışımız da yine ÖTV ötelemesinden faydalanabiliyoruz değil mi sadece bir kereye mahsus değil heralde?

Üye
    ismailustun Avatarı

Son Giriş
    10.12-2009
    Saat
    13:48
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

onlarca mesaj atarak iyi bir mesafe kaydettiğimiz barizdir. bu anlamda bu farkındalık meşalesinin tutuşturucusu sevgili Oturan boğaya teşekkürler olsun.
    sağından solundan çekiştirmişiz, şu eksik şu fazla şu olsun bu olmasın birçok madde yazmış ilk mesajdaki -alıntı yapmam birşey ifade etmez- hoş metini elde etmişiz.
    herkes biraz kafa yorarsa kendi içimizde ayrımcılık geçtiğimiz konudaki terimleşmiş haliyle "ÖTEKİLEŞTİRMEK" yaptığımızı fark ederiz.
    yurt dışından otomobil getirirken sahip olunan gümrük vergisi muafiyeti konusunda büyük bir ayrımcılık söz konusudur. öyle ki: ancak özel tertibatlı otomobiller yurt dışından söz konusu hak kullanılarak getirilebiliyor. bu haktan kendisi otomobil kullanamayan engelliler adeta muaf tutulmuş ve bunun temel bir dayanağı yok.
    eğer engelliler bu vergiden muafsa körler vb engel grupları da gümrük vergisi ödemeden araçlarını ithal edebilmelidir. eğer savunma özel tertibat meselesiyse hiç bir engel grubu bu hakkı kullanmasın çünkü söz konusu tertibatlar ülkemizde de mevcut.
    olumsuz yönde bir düzeltme yapılması haksızlığa yol açacağından.özel tertibatlı araç kullanıcılarının kazanılmış haklarınıellerinden almayı öneriyor olmam söz konusu değil. benim belirtmek istediğim nokta: en az ötv muafiyetine (ötelemesine) sahip engelliler yurt dışından taşıt alırken gümrük vergissinden de muaf olmalıdır.
    şimdi soruyorum belirttiğim nokta kendi aramızda ayrımcılığa gittiğimiz anlamına gelmez mi??

Üye
    rasimsila Avatarı

Son Giriş
    31.07-2012
    Saat
    02:55
    Yaşadığı Yer
    Kırıkkale
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bülent bey öncelikle size çok teşekkür ederim.görüşlerinizin hepsine katılıyorum.inşallah 2007 yılında bari hükümet bu konularda gerekli düzenlemeleri yapar.umutla bekliyoruz.

Sayfa 6 / 11 İlkİlk ... 2345678910 ... SonSon