TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 4 / 11 İlkİlk 12345678 ... SonSon
Toplam 154 mesajın 46-60 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    gadjodilo Avatarı

Gerçek Adı
    Ramazan
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    14:28
    Yaşadığı Yer
    Yalova
    Alınan Beğeniler
    75
    Verilen Beğeniler
    8

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    sporty kardeşim süpersin. lütfen dewam et yorumlarına.... dört gözle bekliyorum, saykılar

Üye
    serkan Avatarı

Son Giriş
    19.09-2011
    Saat
    16:57
    Yaşadığı Yer
    konya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

H SINIFI EHLİYETİMİ İKİ YIL ÖNCE ALDIM ÖZEL TERTİBATLI ARABA KULLANMASI UYGUNDUR RAPORUNU İSE 1 AY ÖNCE. SIFIR KM ARAÇ ALMAK İÇİN ARAŞTIRMALAR YAPARKEN BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM. FİRMA YETKİLİLERİ VERGİ DAİRESİNE BAŞVURMAMI ÖTV MUAFİYETİ KONUSUNU GÖRÜŞMEMİ İSTEDİLER SEBEBİ BAZI DURUMLARDA VERGİ DAİRELERİNİN RAPOR OLMASINA RAĞREM MUAFİYETTEN FAYDALANDIRMADIKLARI OLARAK ÖZETLENDİ. BUNUN ÜZERİNE İLGİLİ VERGİ DAİRESİNE GİTTİM. VERGİ MEMURU BU KONUYLA İLGİLİ SAĞ KOL PROTEZ OLAN BİR ENGELLİYE MUAFİYET UYGULANAMIYACAĞINI SÖYLEDİ. BUNU ŞÖYLE AÇIKLADI GENEL MÜDÜRLÜKTEN GELEN YAZININ FOTOKOPİSİNİ BANA VEREREK. ARAÇ ÜZERİNDE YAPILAN TERTİBATIN SİLECEK KOLUNUN SAĞDAN SOLA ALINMASI,KONTAK ANAHTARININ SAĞDAN SOLA ALINMASI, OTOMATİK VİTES ARAÇ, VİTES KOLUNUN YÜKSELTİLMESİ V.S. GİBİ DEĞİŞİKLİKLER ÖZEL TERTİBAT KAPSAMINA GİRMİYOR. ANCAK H SINIFI EHLİYETİ OLAN BİRİ VE AYRICA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR RAPORU OLAN BİRİ NASIL OLURDA NORMAL SAYILABİLECEK ARACI TRAFİKTE KULLANIR. BUNU ANLAYAMADIM VE SORDUM "O KONU BİZİ İLGİLENDİRMEZ BUNU TRAFİK TESCİLLE GÖRÜŞÜN" DİYE BİR YANIT ALDIM. BU NASIL BİR SAÇMALIKTIR ARKADAŞLAR BANA YARDIMCI OLUN BÜLENT BEY......

Üye
    Rekursion Avatarı

Son Giriş
    05.12-2021
    Saat
    23:50
    Yaşadığı Yer
    Alamanya
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

hüühehe, oturanboga, istanbula geldigimde rahatca araba kullanmami saglamak istiosan istanbulun trafigini de düzeltmen gerekio ... o trafige cikmam icin cesaretimi baya bi toplamam gerekicek ...

1600cc benzinli + 2000cc dizel sinirlamasina ek olarak:
    hakli gerekcelerle müracat eden vatandasha ihtiyaclarini giderecek minimum fiyatli arac icin bu sinirlamanin dishina cikilabilir denilemez mi?

tekerlekli sandalyem ford fiesta'nin bagajina sigmiyo diyerek bmw x5 e70 icin ötv düzenlemesi istiom diye müracat ettigim zaman tabi ki hayir diyebilmeliler/demeliler... ama tekerlekli sandalyemi icinde barindirabilicem en ucuz araba icin müracat edebilmeliyim... anlatabilio muyum, istina durumlar farkli shekilde ele alinabilmeli... eger 5 cocugum varsa nasi sigicam ailemle ufak tefek arabalara?... nasi faydalanicam ötv düzenlemesinden??... yapmasaydin o kadar cocuk mu dicekler bana? ... bir nevi varolan pozitif haktan yararlanamayanlara pozitif-pozitif hak gibi bishi yani ...

sporty, bence de yorumlarina devam et ...

Üye
    ahmetdemir Avatarı

Son Giriş
    06.08-2018
    Saat
    00:11
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Hükümet Avrupa kriterlerini yakalamak için çok çalışıyor umarım 8.5 milyonu ilgilendiren bu konuda önemli adımlar atarlar daha önceden muaf olduğumuz ÖTV Ötelemsi çok saçma Oturanboğa Bu konuyu göndeme alarak çok önemli bir adım atmış oldunuz. Şahsen ben elimden geleni yapmaya hazırım...

Üye
    demirayak43 Avatarı

Gerçek Adı
    İbrahim DEMİR
    Son Giriş
    15.06-2017
    Saat
    14:24
    Yaşadığı Yer
    Kütahya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar yurtdışından donanım ithal edebilmek için H sınıfı ehliyet istiyorlar H sınıfı ehliyet için ise o donanıma ihtiyaç var (yurt içinde o tür donanım yapılmıyor)
    benimgibi engellilerin sayısı az değil bildiğim kadarıyla lütfen bu kural içinde bir çözüm yazın

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Rekursion
    1600cc benzinli + 2000cc dizel sinirlamasina ek olarak:
    hakli gerekcelerle müracat eden vatandasha ihtiyaclarini giderecek minimum fiyatli arac icin bu sinirlamanin dishina cikilabilir denilemez mi?

tekerlekli sandalyem ford fiesta'nin bagajina sigmiyo diyerek bmw x5 e70 icin ötv düzenlemesi istiom diye müracat ettigim zaman tabi ki hayir diyebilmeliler/demeliler... ama tekerlekli sandalyemi icinde barindirabilicem en ucuz araba icin müracat edebilmeliyim... anlatabilio muyum, istina durumlar farkli shekilde ele alinabilmeli... eger 5 cocugum varsa nasi sigicam ailemle ufak tefek arabalara?... nasi faydalanicam ötv düzenlemesinden??... yapmasaydin o kadar cocuk mu dicekler bana? ... bir nevi varolan pozitif haktan yararlanamayanlara pozitif-pozitif hak gibi bishi yani
    Bu çok çok mantıklı, ama bunun Türkiye'de uygulanabilirliğini birilerinin kafasına sokmak imkansız gibime geliyor. Biz yüzbinlerce lise son öğrencisine okulun son bir ayında üniversiteye daha iyi hazırlanabilsinler bahanesiyle RESMİ SAĞLIK RAPORU VEREN bir milletiz! Ve daha yüzlerce örnek verilebilir...
    Bu konuda daha somut ifade önerebilir miyiz?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    aferits Avatarı

Gerçek Adı
    Ferit
    Son Giriş
    08.07-2020
    Saat
    15:05
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    12
    Verilen Beğeniler
    0

Ben özellikle özel plaka almammak için H sınıfı ehliyet almadım.

Özel plakalı aracın sadce engellinin kullanmasına karşıyım.

Herkese bir araba alacak durumumuz olsa hadi neyse.

Bir araba ancak ailelerde çoğunda oda yok.

Eeeeeeeee şimdi evdekilere araba lazım olunca ne olacak.size yasak
    siz kulanmayın.

Devlet başka çözümler bulsun suistimal edenlere.

Normal ehliyet ve normal plaka kullanmam bu nedenledir.
    Ailedeki herkes arabayı kulalanabilsin.

Üye
    abalı Avatarı

Gerçek Adı
    osman
    Son Giriş
    05.12-2015
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

BÜLENT ARABA KONUSUNDA SÖYLEDİKLERİN HEPSİNE KATILIYORUM SORUNLARI GÜZEL TESPİT ETMİŞİN BU %90 ARAÇ VE 1600 MOTOR SORUNUNUDA ORTADAN KALDIRIRLAR. DİĞER SORUNLARIDA DEĞİNMİŞİN

ABALI

suayip57
    Misafir Üye
    suayip57 Avatarı

SİZİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM BÜLENT BEY,
    SORUNLARIMIZI BIZ SÖYLEMEZ ISEK BAŞKALARININ GÖRECEGI YOK,

İNŞALLAH BU EKSIKLIKLER DE GIDERILIR,

SİZE TEŞEKKÜR EDERIM

Üye
    sanalcos Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    09.10-2012
    Saat
    17:58
    Yaşadığı Yer
    Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ormanlari talan edip kacak super villalari gormeyen devlet sira engellierin
    haklarina gelince kili kirk yariyor,herseyi zora kosuyor,olmaz boyle bi sistem.bizede bi bakan lazimki bizi anlayabilsin,ama bizim verecek villamiz yok..

Üye
    reisoğlu Avatarı

Son Giriş
    29.01-2010
    Saat
    14:38
    Yaşadığı Yer
    BURDUR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Bey; yaklaşan seçimler öncesinde böyle bir çalışma yapmanız çok yerinde olmuş, zira başka zaman sesimizi duyurmak zor oluyor. Benimde kafama takılan bir iki detay var. Şöyleki, Yurt içinden araç almak biraz daha maliyeti yüksek olması nedeniyle mecburen hülle yapıp yurt dışından kullanılmış araçlar getiriyoruz binbir güçlükle. Karınca kaderince parasını da ödüyoruz. Fakat satışta engel çıkartılması biraz abes gibi geliyor. Hoş bu konuda bürokratlara hak vermemek de biraz haksızlık oluyor bu işi ticarete dökenler de olduğu için. Ama bir takım katı kurallar koyarak satışdaki zaman engelini de bir ortadan kaldırabilsek diyorum. Parasını ödeyerek almış olduğumuz 8-10 yaşında bir arabanın vergi ötelemesi yüzünden bekletmek de hoş olmuyor. Kaldı ki görmeden incelemeden aracılar vasıtası ile getirttiğimiz arabalar hoşumuza gitmeyebilir, yada imkanlar biraz daha el verir değiştirmek isteyebiliriz. Şu yerli piyasadaki KDV engelini bir aşabilseydik, bugün yurt dışından 8-10 yaşlarındaki bir arabaya verdiğimiz paraya yurt içinden "0" araba alabirdik ayrıca transfer ettiğimiz dövizde içerde kalırdı. Bana göre bu KDV konusunu tekrar irdeleyip hele birde muafiyet alabilirsek en büyük kazancımızın bu olacağı kanaatindeyim.

Üye
    DİSTORSYON Avatarı

Son Giriş
    18.12-2006
    Saat
    14:44
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

:? merhaba
    belki bazı arkadaşlarımız bu plaka olayına takılmış olabilir.Ama bir engelli için bir ayrıcalık olduğuda göz ardı edilmemeli.Diğer taraftanda karşımızdaki insanıda uyarıcı olma özelliğine sahip.Bilinmeli ki trafik canavarları mevcut olduğu ülkemizde bu noktayıda gözden kaçırmamak gerekiyor.Bundan dolayı bu uygulama kaldırılmamalı ileride üzülmek istemiyoruz...

Üye
    ismailustun Avatarı

Son Giriş
    10.12-2009
    Saat
    13:48
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yazdığınız metni defalarca okudum ve şunu farkettim. metinde net ayrımlar. kesin çizgiler bulamadım. öyleki
    tanımlar kısmı kısmen de olsa var. amaç kapsam dayanak vb başlıklar altında bu metni düzenlersek daha belirgin bir portre çizmiş oluruz.
    Öneriler kısmına gelince birincisi rakamlar tam da bize kanun çıkaranların istediğği gibi oluyor bu rakamlarla gidersek elimizdeki imkanları da kaybederiz. örneğin dizel motorlarda 2000 cCC sınırını kendi elimizle vermişisiz. inanın o tasarıyı en yasalaşma sürecinde en az 50 100 tane yetkili okuyacak herbiri onar cc azaltsa biz kaybeden tarafa doğru gitmiş oluruz. bu sınırları koymak yerine daha soyut isteklerle gitsek ve onlar sınırlandırsa daha mantıklı olur. birde H sınıfı ehliyetli olan ve taşıt kullanamayan engellileri net çizgilerle ayırt etmemiz gerekmekte. h sınıfı ehliyet sahibi insanların tek taşıt kullanabilme problemini de net olarak çözmek içinde gene açık ve net olarak Uygun tertibatlı araçları kullanabilir maddesini beliirtmeliyiz.
    bilmem farkedenler ne kadar ama bu konuda en büyük sorunumuz, ruhsatla ilgili problemler. aracı bir hamiline düzenlenmiş senet gibi düşünürsek bununla ilgili maddeleri de düzenleyebiliriz diye düşünüyorum. ama aracın tamamını değil engelliler açısından kısıtlayıcı yönlerini ele alalım lütfen.
    serzeniş kısmını da geçemiyecem,
    "a be güzel defvletim, bana yüzde 37lik bir indirim yapsan ne olur yüzde 60 indirim yapsan ne olur. o indirimle ne ben lord olurum ne de sen kurtarırsın dış borçlarının nacizhane faizlerini şimdi ister yaaap istersen yapma.
    saygılarımla.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

ismailustun, zaten amacımız genel bir bakış yansıtmak ve sınırları çizmek. Yoksa adı adına kanun tasarısı hazırlamak değil. Yani amaç-kapsam-dayanak gibi klişelendirmeye gerek yok die düşünüyorum. Biz sorunlarımızı ve hassasiyetlerimizi en açık şekilde belirtelim, bu istekleri kanun diline çevirmek bürokratların işi.

Benzinli araçta 1600 ve dizel araçta 2000 cc sınırı istemesek de olmak zorunda. Aksi halde 200 milyarlık porche'u "sakat indirimi" diye çekerler kapının önüne; tıpkı bundan 2 sene öncesine değin olduğu gibi! Geçmişte o kadar suistimal oldu ki bu konuda... Sınırsız talep asla karşılık bulmaz. Biz rakam koymazsak, ortada konuşulacak bir zemin olmaz. Amacımız pazarlık etmek değil, derdimizi anlatmak.
    Ayrıca bence de porche alacak parası olan kişi sakat olsun olmasın zengindir ve vergisini vermelidir. O vermelidir ki, gerçek ihtiyaç sahipleri sübvanse edilebilsin.

Şunu anlamadım (?): "H sınıfı ehliyetli olan ve taşıt kullanamayan engellileri net çizgilerle ayırt etmemiz gerekmekte"

Bu karşılamıyor mu?: Sakatlığından dolayı otomobil kullanmasının mümkün olmadığı sağlık kurulunca belirlenen kişiler, % 90 ve üzerinde sakatlığı bulunması şartı aranmaksızın, vergi muafiyetli ve özel donanım şartsız otomobil alabilmelidir.

Bunu da: "h sınıfı ehliyet sahibi insanların tek taşıt kullanabilme problemini de net olarak çözmek..."

Bu da "negatif haklar" başlıklı bölümde karşılanıyor. Hatta o bölüm sadece bunu karşılamak için yazıldı.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    denizce Avatarı

Gerçek Adı
    Deniz
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/Çamlıca
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    TALEPLER ÇOK GÜZEL VE İNŞALLAH SADECE TALEP OLARAK KALMAZ VE GERÇEKLEŞİR.

Sayfa 4 / 11 İlkİlk 12345678 ... SonSon